, , ,

Για μια υπέροχη ζωή: Τα πανίσχυρα εργαλεία της επιτυχίας και της ευτυχίας από τον Robin Sharma

Μπορείτε να αρκεστείτε σε μια μέτρια ζωή. Να ξυπνάτε το πρωί δίχως κέφι και με ραθυμία να ετοιμάζεστε να πάτε σε μια δουλειά που

Για μια υπέροχη ζωή: Τα πανίσχυρα εργαλεία της επιτυχίας και της ευτυχίας από τον Robin Sharma

Μπορείτε να αρκεστείτε σε μια μέτρια ζωή. Να ξυπνάτε το πρωί δίχως κέφι και με ραθυμία να ετοιμάζεστε να πάτε σε μια δουλειά που καθόλου δεν σας εμπνέει, ωστόσο σας προσφέρει μια κάποια ασφάλεια.

Και όταν σχολάτε, να επιστρέφετε στο σπίτι σας, στον βολικό σας καναπέ και τη συμβατική σας σχέση, που ουδόλως κάνει την καρδιά σας να χορεύει, όμως ξεγελά για λίγο τη μοναξιά σας.

Advertisment

Θα είστε απλώς ένας από τους πολλούς, που βυθίζονται σε μια στασιμότητα όμοια με αργό θάνατο και που στη δύση της πορείας τους συνηθίζουν να μετανιώνουν για όσες ευχές τους δεν εκπληρώθηκαν. Τι θα λέγατε όμως να αφήσετε το σημάδι σας στον κόσμο, δημιουργώντας την πραγματικότητα σας όπως ακριβώς την ονειρεύεστε;

Ένας αποτελεσματικός και πρακτικός οδηγός θριάμβου

Ο κορυφαίος σε θέματα ηγεσίας και προσωπικής ανάπτυξης και συγγραφέας παγκόσμιων best sellers -μεταξύ των οποίων το βιβλίο Ο Μοναχός που Πούλησε τη Ferrari του, με πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα, που έχει μεταφραστεί σε εβδομήντα γλώσσες- στην επίτομη έκδοση του βιβλίου Για μια υπέροχη ζωή από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας προσφέρει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και πρακτικό οδηγό ζωής, προπονώντας σας για τις πιο μεγαλειώδεις σας υπερβάσεις.

Είστε έτοιμοι να αποκτήσετε πρόσβαση σε εκείνα τα πανίσχυρα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ισορροπήσετε την προσωπική με την επαγγελματική μας ζωή, να αποκτήσετε εξαιρετική υγεία και ευεξία, να προσελκύσετε τον πλούτο, να σημειώσετε επιτυχές, αλλά και να ξεπεράστε τις δυσκολίες με θάρρος; Ακολουθήστε το σχεδιάγραμμα του θριάμβου σας και η καθημερινότητα σας σύντομα θα μεταμορφωθεί, με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο, σε ένα πεδίο απεριόριστων δυνατοτήτων.

Advertisment

Οι μικρές ευκαιρίες καθορίζουν το πεπρωμένο σας

Αν αποκτήσετε αληθινή επίγνωση των γεγονότων, τότε θα αντιληφθείτε πως καθημερινά παρουσιάζονται μπροστά σας μικρά παράθυρα ευκαιρίας και πως το πεπρωμένο σας ορίζεται ακριβώς από το πρώτο που αντιδράτε σε αυτά.

Για παράδειγμα, εκείνος ο φίλος σας σάς πληροφόρησε για τη νέα θέση εργασίας που άνοιξε στην εταιρεία του, μια θέση απόλυτα συμβατή με τα προσόντα και τις προσδοκίες σας. Πώς, όμως, εσείς θα αξιοποιήσετε την παραπάνω πληροφορία; Μπορείτε να σκεφτείτε «αποκλείεται να επιλέξουν εμένα» και να αδρανήσετε ή να κινηθείτε άμεσα και αποφασιστικά, προκειμένου να σας προσλάβουν.

Μπείτε στο παιχνίδι λοιπόν. Τώρα αμέσως. Αψηφήστε τον φόβο που φωλιάζει μέσα σας και διεκδικήστε ό,τι σας αξίζει. Βρείτε το θάρρος να μιλήσετε στην κοπέλα από το γραφείο που σας ενδιαφέρει, τηλεφωνήστε στον φίλο σας που έχετε χαθεί και σας λείπει, γράψτε εκείνο το βιβλίο που θέλετε. Γιατί τελικά η μόνη αποτυχία είναι να μην προσπαθείτε, να μην ονειρεύεστε, να μην τολμάτε.

Συνδεθείτε με τους ανθρώπους και καινοτομήστε

Ανακαλύψτε την αποστολή ζωής σας. Ποια είναι η ιδιοφυία σας; Ποιες ικανότητες σας προκύπτουν φυσικά και αβίαστα; Αφού εντοπίσετε τα ιδιαίτερα ταλέντα σας, εργαστείτε μανιωδώς για την τελειοποίησή τους. Και τότε θα ξυπνάτε κάθε μέρα με μια φωτιά να καίει στα σωθικά σας.

Ασκήστε τη δουλειά σας με πηγαία χαρά και άριστο επαγγελματισμό. Να θυμάστε πως το να είστε σπουδαίοι στο επάγγελμά σας προάγει τον αυτοσεβασμό και τον ενθουσιασμό σας, ενώ παράλληλα κάνει την καθημερινότητά σας πολύ πιο ενδιαφέρουσα.

Συνδεθείτε με τους ανθρώπους. Ακούστε τους προσεκτικά. Να είστε παρόντες σε αυτούς και θα είναι και εκείνοι για εσάς. Εμπνεύστε τους υπαλλήλους σας. Εμψυχώστε τους όταν αντιμετωπίζουν μια πρόκληση και επαινέστε τους για την ποιότητα του έργου τους. Αφοσιωθείτε στην εξυπηρέτηση των πελατών σας. Προβλέψτε τις ανάγκες τους. Μιλήστε στην καρδιά τους και τότε εκείνοι θα μετατραπούν στους πιο πιστούς σας συμμάχους.

Μη φοβάστε να εκπλήσσετε τους ανθρώπους με τις ιδέες σας. Αφήστε τους να γελούν, να σας λένε τρελούς. Εσείς επιμείνετε στην καινοτομία. Εξάλλου, ο κόσμος χρειάζεται περισσότερους οραματιστές, ψυχές παράλογες που μάχονται με την παρόρμηση να είναι συνηθισμένοι.

Χαράξτε τη στρατηγική σας και καλλιεργήστε εποικοδομητικές συνήθειες

Στον δρόμο σας προς τον θρίαμβο, βρείτε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε. Η στρατηγική συνιστά, άλλωστε, το πρώτο βήμα της επιτυχίας, καθώς σας προσφέρει μια καλύτερη αίσθηση των προτεραιοτήτων και των στόχων σας. Τι περιμένετε λοιπόν; Οργανωθείτε. Καταγράψτε στο χαρτί τα βήματα του σχεδίου σας και ύστερα αφοσιωθείτε μεθοδικά στην εκτέλεσή του.

Προκειμένου να κρατηθείτε στη βέλτιστη κατάσταση, να έχετε ενέργεια και να αποδίδετε, καλλιεργήστε εποικοδομητικές συνήθειες. Ξυπνάτε μια ώρα νωρίτερα κάθε πρωί, για να διαλογίζεστε και εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Διαβάστε, γιατί το μυαλό που διευρύνθηκε από μια ιδέα δεν μπορεί ποτέ να επιστρέψει στις αρχικές του διαστάσεις.

Και για να γίνετε ακόμη πιο παραγωγικοί, επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώνει κάπου κάπου. Απολαύστε το αναζωογονητικό αεράκι της ανοιξιάτικης βραδιάς, παίξτε με τα κύματα της θάλασσας το καλοκαίρι, γελάστε συντροφιά με έναν αγαπημένο σας φίλο. Συνειδητοποιείστε τη θνητότητά σας και αδράξτε την κάθε σας μέρα, βιώνοντάς την σαν να είναι η τελευταία.

Διαπρέψτε ως γονείς και επιλέξτε άβολους φίλους

Αφιερώστε χρόνο στην οικογένειά σας και διαπρέψτε ως γονείς. Δώστε στα παιδιά σας το σωστό παράδειγμα και εμπνεύστε τα να ανοίξουν τα φτερά τους, τόσο ώστε να αγγίξουν κάποτε τον ουρανό της αυτοπραγμάτωσής τους.

Κάθε βράδυ πριν πάνε για ύπνο, πείτε τους πόσο τα αγαπάτε, μεταδώστε τους την πίστη στο δυναμικό τους και μυήστε τους στη μαγεία των ονείρων. «Μπορείς να καταφέρεις ό,τι βάλεις στο μυαλό τους» να τους επαναλαμβάνετε συνεχώς. Και θα φτάσει ο καιρός που πράγματι θα το κάνουν!

Επιλέξτε με προσοχή το περιβάλλον σας. Προτιμήστε τους άβολους φίλους! Εκείνους που σας ασκούν εποικοδομητική κριτική, που με την στάση τους σας ξαφνιάζουν ευχάριστα και σας ωθούν στην πρόοδο. Εξάλλου, γιατί να χάσετε τον χρόνο σας στη δουλειά με ανθρώπους που αρκούνται στη μετριότητα; Και γιατί να έχετε στην προσωπική σας ζωή άτομα που αρέσκονται στην κοινοτυπία;

Δείτε τα εμπόδια ως σκαλοπάτια για την επιτυχία σας

Όταν οι δυσκολίες έρχονται στον δρόμο σας, αντιμετωπίστε τες με ψυχραιμία και ευελιξία. Δείτε τες σαν σκαλοπάτια προς την επιτυχία. Η απόλυσή σας από τη δουλειά πιθανόν να ανοίγει τον δρόμο για τη θέση των ονείρων σας και ο χωρισμός σας ίσως κάνει χώρο στη ζωή σας για μια υπέροχη νέα αγάπη.

Διατηρήστε την πίστη σας στα θαύματα λοιπόν. Να θυμάστε πως τα διαμάντια δημιουργούνται από τις τεράστιες πιέσεις και πως σπουδαίοι γίνονται όσους προχωρούν με την πεποίθηση ότι πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν.

Και τις στιγμές που το άγχος σας κατακλύζει, πάρτε μια βαθιά ανάσα και δείτε τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις. Γυρίστε την πλάτη σας στη μιζέρια, εστιάζοντας στη χαρά και τη δημιουργία. Σύντομα θα διαπιστώσετε πως σε ό,τι επικεντρώνεστε, πολλαπλασιάζεται.

Μετατρέψτε τις μέρες σας σε έργο τέχνης

Ο συγγραφέας Robin Sharma στην επίτομη έκδοση του βιβλίου Για μια υπέροχη ζωή από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας καλεί να απελευθερωθείτε από τις αρνητικές πεποιθήσεις, τις εσφαλμένες υποθέσεις και τις υπονομευτικές φοβίες για τον κόσμο που σας περιβάλλει και να προχωρήσετε με θάρρος προς τις ποιητικότερες δυνατότητές σας.

Έφτασε η στιγμή να μετατρέψετε τις μέρες σας σε έργο τέχνης, δημιουργώντας ιστορίες που θα αξίζει να διηγείστε κάποτε στα εγγόνια σας. Ένα βιβλίο-θησαυρός σοφίας, που σας προτρέπει να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας, μια προπόνηση θετικότητας, παραγωγικότητας και εσωτερικής γαλήνης που μεταμορφώνει την πραγματικότητά σας σε ένα πεδίο επιτυχίας και ευτυχίας.

Γιατί τελικά επιτυχία είναι η αίσθηση ότι βρίσκεστε στη διαδικασία να δημιουργείτε πρόσχαρα μια καθημερινότητα που αντανακλά τις ανώτατες αξίες σας, τις πιο βαθιές σας πεποιθήσεις και τα μεγαλύτερά σας όνειρα.

Διαβάστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση