Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πιστεύεις ότι για να ανακαλύψεις ποιος- ποια πραγματικά είσαι, να έρθεις σε επαφή με τον αυθεντικό σου εαυτό, και να μεταμορφωθείς, να γίνεις η

Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πιστεύεις ότι για να ανακαλύψεις ποιος- ποια πραγματικά είσαι, να έρθεις σε επαφή με τον αυθεντικό σου εαυτό, και να μεταμορφωθείς, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, χρειάζεται να δουλέψεις για χρόνια και χρόνια με τον εαυτό σου, να κάνεις αμέτρητους διαλογισμούς ή και να απομονωθείς σε ένα βουνό για μεγάλο χρονικό διάστημα; Αν το πιστεύεις, έτσι είναι για εσένα κι αυτό χρειάζεται να κάνεις.

Εάν πιστεύεις ότι τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο πιο απλά και πολύ πιο άμεσα, και πάλι δίκιο έχεις. Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω, κρίνοντας κι από τον εαυτό μου, ότι έτσι είναι.
Ναι, δεν χρειάζεται να γίνεις σύγχρονος Ζαρατούστρα για να πετύχεις μια ολική μεταμόρφωση και να φτάσεις στον πυρήνα της ύπαρξης σου, στο κέντρο σου. Ο πυρηνικός μετασχηματισμός μπορεί να γίνει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ή ακόμα και σε μια στιγμή!

Advertisment

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και προσεγγίσεις για να το πετύχεις. Μια εξαιρετικά αποτελεσματική τεχνική που χρησιμοποιούμε στο NLP ονομάζεται Core Transformation, δηλαδή Μεταμόρφωση Πυρήνα ή Πυρηνική Μεταμόρφωση. Την εισήγαγε στο NLP η Connirae Andreas, με τη βοήθεια και του συζύγου της Steve.

Η μέθοδος αυτή μας βοηθάει να φτάσουμε σε μια κατάσταση πυρήνα, δηλαδή σε μια κατάσταση Πληρότητας, Ολότητας, Ενότητας, σύνδεσης με το Σύμπαν, με το Όλο ή απλώς στην κατάσταση του Είναι.

Και αυτό γίνεται μέσω ενός μέρους του εαυτού μας που ανακαλύπτουμε ότι μας περιορίζει, μας κρατάει πίσω, δεν είναι ωφέλιμο πλέον για εμάς και μας οδηγεί σε μη επιθυμητές συμπεριφορές. Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που του έχουμε δώσει ένα αρνητικό πρόσημο, αυτό το μέρος μας έχει θετική πρόθεση. Κι έχοντας αυτήν την επίγνωση μπορούμε σταδιακά να φτάσουμε στον πυρήνα μας, στον ανώτερο εαυτό μας.

Advertisment

Η τεχνική

Εντόπισε, λοιπόν, ένα τέτοιο μέρος σου. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού σου που επιτίθεται λεκτικά όταν νιώθει ότι κάποιος του φωνάζει, τον μαλώνει. Πάρε μια βαθιά ανάσα και ζήσε το για λίγο. Σκέψου ένα πρόσφατο περιστατικό που ένιωσες, συμπεριφέρθηκες ή αντέδρασες έτσι. Μπορείς να το εντοπίσεις κάπου μέσα στο σώμα σου; Αποδέξου το και καλωσόρισε το στο συνειδητό επίπεδο. Ανακάλυψε την πρώτη πρόθεση. Ρώτησε το «Τι θέλει; Ποια είναι η πρόθεση του; Ποιο είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα»;

Όταν πάρεις την πρώτη απάντηση, για παράδειγμα… «Για να γίνω κατανοητός – κατανοητή», ευχαρίστησέ το που σε ενημέρωσε και συνέχισε ανακαλύπτοντας την αλυσίδα των αποτελεσμάτων. Δηλαδή, αφού έχεις την πρώτη απάντηση, ρώτησε το: «Εάν έχεις ήδη επιτύχει πλήρως αυτό, πχ εάν έχεις ήδη γίνει πλήρως κατανοητός, τι άλλο θέλεις που είναι ακόμα πιο σημαντικό για εσένα»; Επαναλαμβάνεις μέχρι να φτάσεις στην κατάσταση του Πυρήνα σου, στην εσωτερική πηγή. Μέχρι δηλαδή η απάντηση να είναι πχ “Πληρότητα”. Όταν φτάσεις εκεί, μείνε και απόλαυσε αυτήν την κατάσταση για όσο θέλεις.

Και καθώς βρίσκεσαι εκεί, θέλω να ξέρεις ότι τα εσωτερικά μας μέρη πιστεύουν ότι για να βιώσουν βασικές καταστάσεις ύπαρξης, πρέπει πρώτα να περάσουν από μια ολόκληρη σειρά επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων. Αυτό δεν λειτουργεί πολύ καλά. Δεν βιώνουμε την κατάσταση του πυρήνα μας πολύ συχνά όταν το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο, επειδή μια τέτοια κατάσταση ύπαρξης δεν είναι κάτι που είναι δυνατό να κερδίσουμε ή να πετύχουμε δρώντας. Ο τρόπος για να βιώσεις μια πυρηνική κατάσταση είναι απλώς να μπεις σε αυτήν και να την αποκτήσεις.

Προσκάλεσε, λοιπόν, τώρα το μέρος του εαυτού σου να μπει μέσα στην πυρηνική κατάσταση, και ρώτησέ το: «Όταν έχεις μόνο τον πυρήνα σου ως αρχή, ως τρόπο ύπαρξης στον κόσμο, πώς το να έχεις ήδη αυτήν την κατάσταση κάνει τα πράγματα διαφορετικά»; Τώρα, μπορείς να ενσωματώσεις αυτό το μέρος πλήρως στο σώμα σου. Όταν είσαι έτοιμος, καθάρισε την οθόνη του μυαλού σου.
Συγχαρητήρια! Μόλις έκανες ένα ακόμα, τεράστιο βήμα, προκειμένου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να ζήσεις τη ζωή που σου αξίζει!

Κωνσταντίνος Σουλαντίκας | Μaster Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και Ύπνωσης, Life Coach, Δάσκαλος Διαλογισμού και Ενσυνειδητότητας, δημοσιογράφος

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση