, ,

Αγάπη Εαυτού: Το μεγάλο άλμα προς μια ζωή γεμάτη Φως

Την αναζητάμε κάπου εκεί έξω, στους άλλους, στη φύση ή στον ουρανό. Όμως αυτή βρίσκεται μέσα μας αρχήθεν και μας φωτίζει, καλώντας μας να

Αγάπη Εαυτού: Το μεγάλο άλμα προς μια ζωή γεμάτη Φως

Την αναζητάμε κάπου εκεί έξω, στους άλλους, στη φύση ή στον ουρανό. Όμως αυτή βρίσκεται μέσα μας αρχήθεν και μας φωτίζει, καλώντας μας να την εντοπίσουμε, να την αφήσουμε να μας γεμίσει και (ύστερα) να τη στρέψουμε κι έξω από εμάς, να τη μοιράσουμε στον κόσμο μας.

Για την Αγάπη ο λόγος. Αγάπη εαυτού (ή αυταγάπη) πρωτίστως, το βασικό συστατικό προκειμένου να γίνει κανείς η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και να ζήσει τη ζωή που του αξίζει.

Advertisment

Για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η αυταγάπη δεν πρέπει να συγχέεται με την εγωπάθεια, τον εγωισμό ή τον ναρκισσισμό, αλλά με την 100% ανάληψη της ευθύνης για τον εαυτό μας.

Παράλληλα, κρύβει μέσα της την αποδοχή του εαυτού μας, την αυτοεκτίμηση, τη συμπόνια, την αναγνώριση της αξίας μας, την αυτογνωσία και τη γνώση ότι είμαστε φτιαγμένοι από φως και αγωγοί του (εξού και η λέξη “αγάπη”, προερχόμενη από το ρήμα “άγω”).

Κάνοντας ένα μικρό αλματάκι προς την αυταγάπη τη φορά και ανεβαίνοντας μαζί ένα- ένα τα σκαλοπατάκια των περιεχομένων της, ετοιμαζόμαστε για το τεράστιο άλμα προς μια ζωή γεμάτη φως. Και αυτόφωτοι όντες, μπορούμε να φωτίσουμε ολόκληρο τον κόσμο με την αγάπη μας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η "Θεωρία του κουταλιού" | Μια απλή προσέγγιση που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε την ψυχική υγεία
Ν' αγαπάς, για να φωτίζεται ο κόσμος σου…
«Υπάρχω σημαίνει είμαι ευάλωτος» | Νόρμαν Ο. Μπράουν
Η μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής είναι να μην μάθεις ποιος πραγματικά είσαι!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση