Μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που σου αξίζει!

Εσύ είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητάς σου. Εστίασε μέσα σου, βρες τη δύναμη σου, δες την, νιώσε την και… ζήσε τη ζωή που σου

Μπορείς να δημιουργήσεις τη ζωή που σου αξίζει!

Εσύ είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητάς σου. Εστίασε μέσα σου, βρες τη δύναμη σου, δες την, νιώσε την και… ζήσε τη ζωή που σου αξίζει! Ναι, εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο και πιθανότατα βρίσκεσαι σ’ ένα ταξίδι αναζήτησης, σ’ ένα ταξίδι αυτογνωσίας, και ανακαλύπτεις πόσο υπέροχος άνθρωπος είσαι, και ανακαλύπτεις ότι αξίζεις κάτι ακόμα καλύτερο, και ανακαλύπτεις ότι μπορείς να ζήσεις τη ζωή που επιθυμείς και αξίζεις!

Πιστεύεις ότι είσαι ένα άπειρο – φωτεινό ον, ή σε έχουν πείσει από παιδί -ενδεχομένως- ότι είσαι κάτι λιγότερο; Πιστεύεις στον εαυτό σου ή βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από εσένα και επιτρέπεις σ’ αυτές να σε καθορίζουν και να σε εξουσιάζουν; Ξέρεις ότι εσύ είσαι ο δημιουργός της ζωής σου, της πραγματικότητάς σου, τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο ποσοστό, ή αφήνεσαι να γίνεσαι θύμα των περιστάσεων, εξωτερικών δυνάμεων, άλλων ανθρώπων κλπ.;

Advertisment

Για να είσαι εδώ τώρα και να διαβάζεις αυτό το κείμενο, υποψιάζομαι ότι δεν ισχύει το δεύτερο ή ότι δεν το θέλεις πια. Διότι ο εξουσιοεξαρτώμενος άνθρωπος είναι αδύναμος, υποτακτικός, με χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση στο ναδίρ. Η απεξουσιοποίηση, η απεξάρτηση από την εξωτερική εξουσία, από τη φωνή της αυταρχικής συνείδησης, είναι το μεγάλο άλμα προς την αυτονομία και την πραγματική ελευθερία. Η “θεραπεία” περιλαμβάνει ενέσεις ενδυνάμωσης του ατόμου, πίστης στον εαυτό του, και παράλληλα απελευθέρωση από τα αρνητικά συναισθήματα, όπως θυμός- θλίψη- φόβος- ενοχή κλπ., που το περιορίζουν και το κρατούν φυλακισμένο στα σκοτεινά μπουντρούμια της υποταγής, υπό της γης.

Το βασικό συστατικό της “αντίστασης” είναι η Αγάπη, όσο οξύμωρη κι αν φαίνεται αυτή η συσχέτιση με μια επιφανειακή ανάγνωση. Αυτή (η Αγάπη) αντιστέκεται στον φόβο, στο μίσος και στον διαχωρισμό. Αγάπη εαυτού πρωτίστως (και μην συγχέεται αυτό με τον εγωισμό ή τον ναρκισσισμό) και αγάπη για τον συνάνθρωπο, που οδηγεί στην ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη, την αλληλοκατανόηση, την ενότητα.

Αυτό που χρειάζεται να κάνει ένας άνθρωπος, λοιπόν, αντί ν’ αναζητά εξωτερικές παρεμβάσεις και εμβόλιμους “μεσσίες” που τον αλλοτριώνουν και τον δηλητηριάζουν, είναι απλά να εστιάσει μέσα του, στον εαυτό του. Εκεί, μέσα του, θα βρει το κέντρο του, τον αυθεντικό του εαυτό. Μέσα του, θα βρει όλες τις απαντήσεις και τις λύσεις σε οτιδήποτε. Μέσα του θα βρει την Αγάπη. Μέσα του, θα νιώσει την αίσθηση της αιωνιότητας, που είναι το “εδώ και τώρα”, όπου συντελείται η δημιουργία, ως αστραπή, ως αστραφτερό φως.

Advertisment

Φαντάσου τώρα, στο μέλλον, όταν κοιτάς πίσω σ’ αυτήν ακριβώς τη στιγμή τώρα… και παρατήρησε πώς είναι να εστιάζεις μέσα σου και να ξέρεις ότι εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις σου;!

Πώς είναι να ξέρεις ότι εσύ δημιουργείς την πραγματικότητά σου και πως η κατάλληλη στιγμή είναι τώρα;! Πώς είναι να ξέρεις ότι εσύ έχεις την ευθύνη της ζωής σου;! Και ότι μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου;! Τι θα συμβεί αν ξεκινήσεις να το κάνεις τώρα;! Έκανες ήδη ένα μεγάλο βήμα προς μια πιο ωφέλιμη κατάσταση για εσένα, προκειμένου να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και να μπορείς να ζεις τη ζωή που σου αξίζει!

Κωνσταντίνος Σουλαντίκας | Μaster Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) και Ύπνωσης, Life Coach, Δάσκαλος Διαλογισμού και Ενσυνειδητότητας, δημοσιογράφος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση