,

Συνταγή: Πεντανόστιμο vegan brownie χωρίς ζάχαρη με μόνο 3 υλικά

Κακάο, κρεμώδες καρποβούτυρο και μπανάνα μπλέκονται γλυκά για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς

Συνταγή: Πεντανόστιμο vegan brownie χωρίς ζάχαρη με μόνο 3 υλικά

Κακάο, κρεμώδες καρποβούτυρο και μπανάνα μπλέκονται γλυκά για να δημιουργήσουν ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας. Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς γλουτένη, πλούσιο σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά αποτελεί ιδανική επιλογή για να δώσει λύση στις γλυκιές λιγούρες ή να καλύψει τις ανάγκες μας σε ενέργεια ανάμεσα στα γεύματα. Κατάλληλο για τους vegan ή vegetarian, παραμένει το ίδιο νόστιμο με την κλασική εκδοχή ακόμα και χωρίς αυγά ή γάλα.

Τρία υλικά που κάνουν θαύματα

Τα υλικά δένουν πολύ εύκολα μεταξύ τους χάρη στο βούτυρο ξηρών καρπών το οποίο χαρίζει άλλωστε στο γλυκό τη χαρακτηριστική μαλακή και βουτυρένια υφή του brownie. Και όσον αφορά στην έλλειψη ζάχαρης, η μπανάνα έρχεται να κάνει πάλι το θαύμα της: τα φυσικά ζάκχαρα των φρούτων αρκούν για να δώσουν στη συνταγή την απαραίτητη γλυκύτητα ενώ παράλληλα προσθέτουν μια επιπλέον γευστική νότα που ταιριάζει αναμφίβολα με το κακάο -οι φαν του banana bread αναμένεται να το λατρέψουν! Άλλωστε όσο πιο ώριμες οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκό το αποτέλεσμα!

Advertisment

Το τελευταίο και βασικό υλικό μας, το κακάο, αρκεί για να δώσει μια άκρως σοκολατένια γεύση. Παρόλα αυτά εάν ανήκετε σε εκείνους που αγαπούν τη λιωμένη σοκολάτα χωμένη στα αφράτα κομμάτια brownie, τότε γεμίστε το μείγμα σας με κομματάκια σοκολάτας και απολαύστε το γλυκό ζεστό με μια κούπα καφέ ή τσάι.

Vegan brownie χωρίς ζάχαρη

  • 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 φλιτζ. φιστικοβούτυρο
  • 2/3 φλιτζ. κακάο
  • κομματάκια σοκολάτας (vegan και χωρίς ζάχαρη), προαιρετικά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C βαθμούς. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μικρό ταψί. Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ή μια πρέσα πουρέ, μέχρι να διαλυθούν εντελώς. Ρίχνουμε στη συνέχεια το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Advertisment

Συνεχίζουμε προσθέτοντας σταδιακά το κακάο και στη συνέχεια τα κομματάκια σοκολάτας (αν θέλουμε). Όπως και στο προηγούμενο βήμα, ομογενοποιούμε το μείγμα μας με μια μαρίζ. Θα χρειαστούν γύρω στα 4-5 λεπτά για αναμειχθεί πλήρως το κακάο με τα υπόλοιπα υλικά, γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουμε λίγη υπομονή.

Όταν το μείγμα μας είναι πλέον έτοιμο, το μεταφέρουμε στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα κομματάκια σοκολάτας. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

– Για τέλειο αποτέλεσμα γεύσης και υφής αφήνουμε το brownie να κρυώσει αφού το βγάλουμε από τον φούρνο. Για ένα πιο fudgy αποτέλεσμα, βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα και απολαύστε το σκέτο ή με το αγαπημένο σας παγωτό.

– Μη διστάσετε να προσθέσετε επιπλέον υλικά, όπως τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας ή ακόμα και ινδοκάρυδο που ταιριάζει φανταστικά με το κακάο. Ακόμη, αντικαταστήστε το φιστικοβούτυρο με αμυγδαλοβούτυρο, φουντοκοβούτυρο ή βούτυρο από κάσιους και τολμήστε ακόμα και μια μείξη ορισμένων από αυτά εάν δεν μπορείτε να διαλέξετε μόνο ένα.

– Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε ανάλατο βούτυρο ξηρών καρπών, προτείνουμε να προσθέσετε λίγο αλάτι, για να δώσει ένταση στη σοκολατένια γεύση.

Με πληροφορίες από cantina.protothema.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Συνταγή: Πώς να φτιάξουμε σπιτική φρέσκια γρανίτα φράουλα
Συνταγή | Το απόλυτο smoothie για αποτοξίνωση του οργανισμού
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Εύκολη συνταγή για λαγάνα | Με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση