,

Φυσικοί τρόποι εξουδετέρωσης των κιρσών και της ευρυαγγείας

Η ευρυαγγεία και οι κιρσοί είναι τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, σε κόκκινο ή γαλάζιο χρώμα, που γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Μπορεί να

Φυσικοί τρόποι εξουδετέρωσης των κιρσών και της ευρυαγγείας

Η ευρυαγγεία και οι κιρσοί είναι τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία του δέρματος, σε κόκκινο ή γαλάζιο χρώμα, που γίνονται ορατά με γυμνό μάτι. Μπορεί να είναι πολύ λεπτοί και ελαφρώς ορατοί μέχρι συμπαγής, σκούροι και να εξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος. Η εμφάνισή τους οφείλεται στην κληρονομικότητα, στο λεπτό δέρμα που αφήνει τα αγγεία να φαίνονται, στην βαριά διατροφή, στην κακή κυκλοφορία του αίματος, στην ορθοστασία και καταπόνηση των ποδιών και σε υπέρβαρα άτομα, με συντριπτική πλειοψηφία τον γυναικείο πληθυσμό.

Εμφανίζονται σε όλο το σώμα, στο πρόσωπο και κυρίως στα πόδια. Πολλές φορές η ευρυαγγεία ξεκινά στην εγκυμοσύνη. Παρά την αντιαισθητική όψη που μερικές φορές δείχνει τραυματική, η ευρυαγγεία δεν απειλεί τη συνολική υγεία του ανθρώπου. Είναι μάλλον σύμπτωμα παρά πρωταρχική ασθένεια.

Advertisment

Αν πάσχετε από ευρυαγγεία, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία μπορείτε να κάνετε και που πιθανώς, να μειώσουν την εμφάνιση των αγγείων.

Φυσικοί τρόποι εξουδετέρωσης των κιρσών και της ευρυαγγείας

1. Η διατροφή είναι το Α και το Ω στην πρόληψη της ευρυαγγείας

Μειώστε στο ελάχιστο το αλάτι το οποίο προκαλεί γενικότερα φθορές στα αγγεία και τις αρτηρίες. Βγάζοντας το αλάτι από τη διατροφή σας όλο το σώμα θα ξεπρηστεί, μαζί και τα αγγεία.

Μειώστε τα τηγανιτά και τις βαριές σάλτσες, τα γλυκά και τα γαλακτοκομικά. Τα γαλακτοκομικά διότι δημιουργούν μία παχύρρευστη βλέννα κάτω από το δέρμα, αλλά και γύρω από τα ζωτικά όργανα, η οποία, στην προκειμένη, στριμώχνει τα αγγεία του σώματος και, φυσικά, τα επιφανειακά.

Advertisment

Αυξήστε τους χυμούς, τα φρούτα, τις σαλάτες, τα αφεψήματα.

2. Σταματήστε το κάπνισμα

Δημιουργεί δυσκολία τόσο στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος και στην σωστή οξυγόνωση των αγγείων.

3. Μειώστε τον καφέ για τους ίδιους λόγους

Ο πολύς καφές προκαλεί κούραση στα αιμοφόρα αγγεία μιας και τα βάζει να λειτουργούν υπερωρίες.

4. Μειώστε την ορθοστασία

Αν οι κιρσοί βρίσκονται στα πόδια, βρείτε τρόπους να τα ξεκουράζετε αν η δουλειά σας απαιτεί ορθοστασία. Φορέστε ανατομικά παπούτσια και να κάθεστε για 5 με δέκα λεπτά ανά ώρα.

5. Κάνετε γυμναστική

Το κολύμπι θα ανακουφίσει τα αγγεία σας από τη βαρύτητα, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. Η γιόγκα θα βοηθήσει το αίμα να κινηθεί σε όλο το σώμα και θα ξεμπλοκάρει πολλά σημεία εγκλωβισμένης ενέργειας, που κανείς δε φαντάζεται πως είναι μπλοκαρισμένα.

6. Ρεφλεξολογία

Θα τονώσει τα κουρασμένα σας πέλματα, την σωστή κυκλοφορία του αίματος και θα απελευθερώσει τα αγγεία όλου του σώματος.

7. Μασάζ με αιθέρια έλαια

Με 50% αμυγδαλέλαιο και 50% δαφνόλαδο, έχετε ένα τέλειο μείγμα για να κάνετε μασάζ. Να θυμάστε να ασκείτε απαλή πίεση και κυκλικές κινήσεις.

Μπορείτε να προσθέσετε στο λάδι σας αρώματα (αιθέρια έλαια όπως η λεβάντα, το φασκόμηλο, ο κέδρος, το πεύκο) τα οποία λειτουργούν ευεργετικά προς το κυκλοφοριακό και απελευθερώνουν το νου από το στρες.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση