, ,

Ρόφημα που βοηθάει στην ήπια αποβολή των πετρών στη χολή

Οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία πέτρας στη χοληδόχο κύστη, αισθήματος βάρους, κόπωσης και έλλειψης ενέργειας. Το παρακάτω ρόφημα,

Οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία πέτρας στη χοληδόχο κύστη, αισθήματος βάρους, κόπωσης και έλλειψης ενέργειας.

Το παρακάτω ρόφημα, θα σας βοηθήσει στην ήπια αποβολή των πετρών από τη  χολή σε διάστημα 3 μηνών.

Advertisment

Συστατικά:

• ½ λίτρο νερό
• 1 γκρέιπφρουτ
• 1 αγγούρι
• 2 μεγάλα καρότα
• 2 τεμάχια τριμμένο τζίντζερ
• 5 φύλλα μέντας

Προετοιμασία:

Advertisment

Ψιλοκόψτε τα καρότα, το αγγούρι και το γκρέιπφρουτ. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό και το τζίντζερ και ανακατέψτε ξανά. Τέλος, προσθέστε τα φύλλα μέντας και ανακατέψτε τα όλα μαζί.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πιείτε αυτό το νόστιμο θεραπευτικό ρόφημα 2 φορές την ημέρα – το πρωί προτού φάτε ή πιείτε οτιδήποτε και πριν από το μεσημεριανό γεύμα σας.

Καρότο. Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βήτα-καροτίνη. Στο σώμα η βήτα-καροτίνη μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Τα καρότα επίσης βελτιώνουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Γκρέιπφρουτ. Αποτελεί το πιο συνηθισμένο συστατικό στα υγιεινά ροφήματα κι έχει αποδειχτεί ότι αποτοξινώνει το σώμα. Το γκρέιπφρουτ έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία διαλύει το λίπος μετατρέποντάς το σε ενέργεια.

Αγγούρι. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, το αγγούρι δημιουργεί την αίσθηση του κορεσμού. Είναι φυσικό διουρητικό, ανακουφίζει από το φούσκωμα και απομακρύνει τις τοξίνες.

Μέντα. Ενισχύει και ρυθμίζει την πέψη και καταπραΰνει το στομάχι.

Προφυλάξεις:

*Κάποια από τα συστατικά, όπως το γκρέιπφρουτ και η μέντα μπορούν να έχουν αλληλεπιδράσεις με πολλά φάρμακα. Εάν λαμβάνετε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή δεν θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συνταγή ή ζητήστε τη γνώμη του γιατρού που γνωρίζει τα συστατικά των φαρμάκων που λαμβάνετε.

*Ο χυμός αυτός θα βοηθήσει στην ήπια αποβολή των πετρών από τη χολή. Εάν έχετε πολλές πέτρες, τότε μπορείτε να κάνετε υπερηχογράφημα με την πάροδο τριών μηνών για να δείτε την κατάσταση της χολής. Εάν δεν έχουν φύγει όλες, διακόψτε για έναν μήνα και συνεχίστε για άλλους τρεις μήνες.

* Την περίοδο αυτή αποφύγετε τα πολλά λιπαρά και εισάγετε στη διατροφή σας περισσότερα λαχανικά και σαλάτες. Πίνετε αρκετά υγρά, καθώς και χυμό μήλου.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα
Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση