, ,

4 παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου σας

Συνήθειες που καταστρέφουν σταδιακά το έντερο.

4 παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου σας

4 παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου σας

Ένα υγιές έντερο είναι πολύ σημαντικό για να επιτευχθεί η άριστη υγεία του οργανισμού. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν πως οι τροφές που τρώμε, επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου μας. Έτσι, όπως είναι φυσικό, τα πρόχειρο φαγητό επιδεινώνει την εντερική λειτουργία, ενώ η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών, για παράδειγμα, τη βελτιώνει. Παράλληλα, η αποφυγή της ζάχαρης οδηγεί στην εξισορρόπηση των βακτηρίων στο έντερο και την «επικράτηση» των βακτηρίων που προωθούν τη γενικότερη ενίσχυση της υγείας.

Advertisment

Τεστ: Δείτε αν έχετε κάποιο πρόβλημα στο έντερο που δεν έχετε αντιληφθεί

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία του εντέρου σας:

1. Αντιβιοτικά

Κάθε φορά που παίρνετε αντιβοτικά, σκοτώνετε τη πλειονότητα των βακτηρίων που ζουν στο έντερο. Τα αντιοβιοτικά που στοχεύουν τα βακτήρια, δεν σκοτώνουν τους ζυμομύκητες, κι έτσι, η ισορροπία μεταξύ βακτηρίων και ζυμομύκητων, στο έντερο, διαταράσσεται.

2. Φάρμακα που μειώνουν την οξύτητα

Η οξύτητα του στομάχου σκοτώνει και περιορίζει τους πληθυσμούς των βακτηρίων που ζουν σε αυτό, ταυτόχρονα με την αύξηση του αριθμού του είδους lactobacillus το οποίο βοηθά στην καλή του λειτουργία. Τα φάρμακα που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της οξύτητας του στο στομάχι, υπονομεύουν αυτή τη διαδικασία και επιτρέπει την αύξηση των βακτηρίων που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/4-paragontes-epireazoun-leitourgia-enterou/

3. Όλες οι βιταμίνες, τα φάρμακα και τα συμπληρώματα

Ό,τι βάζετε μέσα στο έντερό σας θα προκαλέσει τη δημιουργία διαφορετικών βακτηρίων και θα χαλάσει την ισορροπία τους. Η χρόνια χρήση μη φυσικών σκευασμάτων θα προκαλέσει την μετατόπιση των ειδών και πληθυσμών των βακτηρίων, στο έντερο και το στομάχι σας, με τις ανάλογες συνέπειες.

4. Ο τρόπος ζωής σας

Το πόσο κινείστε, οι κοινωνικές σας επαφές, τα επίπεδα του στρες, το πόσο εκτίθεστε στο φως της μέρας, οι σχέσεις με την οικογένειά σας, η παρουσία κατοικιδίου ζώου και η επαφή σας με τη φύση, είναι μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γενικότερη λειτουργία του εντέρου σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Δωρεάν κρυοσυντήρηση ωαρίων γυναικών με καρκίνο πριν από την θεραπεία τους
Νοσοκομείο Μυτιλήνης: Για πρώτη φορά ειδική επέμβαση σε άτομο με αυτισμό
«Period Poverty»: Δωρεάν προϊόντα για την έμμηνο ρύση στα ελληνικά σχολεία
Ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν έκανε χρήση υπηρεσιών υγείας, το 2023, λόγω του κόστους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση