7 τρόποι να ξεκινήσετε το πρωινό σας με περισσότερη όρεξη

7 τρόποι να ξεκινήσετε το πρωινό σας με περισσότερη όρεξη Γίνεστε τόσο γκρινιάρηδες το πρωί που οι δικοί σας άνθρωποι αποφεύγουν να σας μιλούν

7 τρόποι να ξεκινήσετε το πρωινό σας με περισσότερη όρεξη

7 τρόποι να ξεκινήσετε το πρωινό σας με περισσότερη όρεξη

Γίνεστε τόσο γκρινιάρηδες το πρωί που οι δικοί σας άνθρωποι αποφεύγουν να σας μιλούν μέχρι να περάσουν κάποιες ώρες; Το να πρέπει να σηκωθούμε με το ζόρι από το άνετο κρεβάτι μας φαίνεται σαν το πιο δύσκολο πράγμα που έχουμε κάνει ποτέ. Πώς γίνεται κάποιος να είναι πρωινός τύπος, αναρωτιέστε μέσα στη ζαλάδα ακόμα του ύπνου. Δεν μπορείτε να μεταμορφωθείτε μαγικά σε πρωινό τύπο, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά βήματα που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να νιώθετε καλύτερα. Απλές αλλαγές που θα σας κάνουν ένα πιο ευγενικό και ευχάριστο άτομο για τους γύρω σας, ακόμα και τα πρωινά.

Advertisment

7 συμβουλές για ένα πιο κεφάτο πρωινό

1. Βάλτε λίγη μουσική

Τίποτα δεν είναι χειρότερο το πρωί από τον ενοχλητικό ήχο του ξυπνητηριού. Για να κάνετε λοιπόν το ταξίδι σας από τον ύπνο στην πραγματικότητα ευκολότερο, αλλάξτε στις ρυθμίσεις, τον ήχο του ξυπνητηριού και αντικαταστείτε το με ένα ευχάριστο τραγούδι. Ξυπνώντας υπό τον ήχο του, θα σας τονώσει αμέσως το ηθικό και μπορεί ακόμα και να σας αποτρέψει από το να πατήσετε το κουμπί του snooze. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο κατάλληλο κομμάτι, επιλέξτε ένα ορχηστρικό κλασσικό κομμάτι. Οι αργές, απαλές νότες του θα σας κάνουν πολύ λιγότερο γκρινιάρηδες.

2. Φτιάξτε το κρεβάτι σας

Δεν προσπαθούμε να ακουστούμε σαν τη μητέρα σας σε αυτό το σημείο, αλλά η τακτοποίηση του κρεβατιού σας θα κάνει μεγάλη διαφορά στη διάθεση σας. Η απλή αυτή πράξη κάνει το δωμάτιο σας να φαίνεται πιο τακτοποιημένο και οργανωμένο στη στιγμή. Αυτό βοηθά το μυαλό σας να είναι λιγότερο συγχυσμένο και να ενσταλάξει μια αίσθηση ηρεμίας. Δεν χρειάζεται να το κάνετε τέλεια, απλά διπλώστε τα όλα και τακτοποιήστε τα μαξιλάρια σας. Μπορεί να παίρνει μόνο λίγα λεπτά, αλλά κάνει μεγάλη διαφορά.

3. Πειραματιστείτε με αρωματοθεραπεία

Συγκεκριμένα αρώματα πιστεύεται ότι έχουν θεραπευτικές επιδράσεις στην πνευματική μας διαύγεια. Αν είστε φανατικοί του λεμονιού, της λεβάντας ή του βασιλικού, τότε είστε και τυχεροί. Αυτές οι μυρωδιές θεωρείται ότι ξυπνούν τις αισθήσεις μας και μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερο νυσταγμένοι. Μπορείτε να προσθέσετε μια ή δύο σταγόνες από αυτά τα αιθέρια έλαια σε ένα μπολ νερού δίπλα στο κρεβάτι σας ή ακόμα και να κόψετε ένα λεμόνι στη μέση, αφήνοντας το στο κομοδίνο.

Advertisment

Διαβάστε: Μια απλή τεχνική για να ξυπνάτε κάθε μέρα χαρούμενοι

4. Καθαρίστε την κουζίνα από το προηγούμενο βράδυ

Μπορεί να φαίνεται μια βαρετή πραγματικά δουλειά, μια αγγαρεία, αλλά θα είστε ευγνώμονες το πρωί. Σε κανέναν δεν αρέσει να αντικρίζει μια βρώμικη κουζίνα που μυρίζει φαγητό αμέσως μόλις ξυπνήσει. Καθιερώστε το ως συνήθεια, ασχέτως του πόσο κουρασμένοι είστε το βράδυ.

5. Ενυδατωθείτε

Μετά από ύπνο 8 ωρών, το σώμα σας θα νιώθει εξαιρετικά αφυδατωμένο. Αυτό μπορεί ασυνείδητα να επηρεάζει τη διάθεση σας, να σας κάνει να νιώθετε σαν αποχαυνωμένοι. Και κάνουμε τα πράγματα χειρότερα, όταν πολλοί από εμάς ξεκινάμε τη μέρα μας με μια κούπα καφέ, η οποία μας αφυδατώνει ακόμα πιο πολύ. Για να το καταπολεμήσετε αυτό, πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να αναμίξετε μισό λεμόνι σε ζεστό νερό και να το πιείτε.

6. Προετοιμάστε από πριν το πρωινό

Αν ξυπνάτε αργά το πρωί και νιώθετε νυσταγμένοι, μπορεί να μπείτε σε πειρασμό να παραλείψετε το πρωινό τελείως. Αλλά τίποτα καλό δεν προσφέρει αυτή η παράλειψη, οπότε προσπαθήστε να το αποφύγετε. Για να κάνετε την εργασία σας ευκολότερα το πρωί, κάντε μια προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ. Μπορείτε να ετοιμάσετε το γιαούρτι σας με τα φρούτα και τα δημητριακά που θα προσθέσετε. Να φτιάξετε κάποια βασικά στο πρωινό τραπέζι για να σας είναι πιο γρήγορο το πρωί.

7. Ξεκινήστε με σεξ

Το σεξ μπορεί να σας κάνει να νιώθετε καλύτερα ασχέτως της ώρας της ημέρας, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ακόμα καλύτερο για εσάς το πρωί. Η φυσική/σωματική δραστηριότητα που απαιτείται κατά το σεξ φουσκώνει τους μύες σας και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Ένα μείγμα ορμονών της «ευτυχίας», ειδικά η οξυτοκίνη, η ορμόνη «της αγκαλιάς» εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνοντας άμεσα τη διάθεση σας. Το πρωινό σεξ μπορεί επίσης να σας κάνει να χαμογελάτε για το υπόλοιπο της μέρας, καθώς θα απολαμβάνετε τα μετέπειτα αποτελέσματα του. επομένως, ξεκινήστε τα πρωινά σας με πονηρές αγκαλιές, αν θέλετε να γίνετε πρωινός τύπος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

leaderman
spiliotis2
acropolis
IFS: Η θεραπεία Εσωτερικών Οικογενειακών Συστημάτων είναι μια επαναστατική προσέγγιση του ανθρώπινου ψυχισμού

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση