,

H πιο αποτελεσματική φόρμουλα για να αλλάξεις και να μεταμορφώσεις τη ζωή σου

Έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το coaching ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν πάρα πολλά χρόνια για να κάνουν κάτι συγκεκριμένο

H πιο αποτελεσματική φόρμουλα για να αλλάξεις και να μεταμορφώσεις τη ζωή σου

Έχω παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το coaching ότι πάρα πολλοί άνθρωποι προσπαθούν πάρα πολλά χρόνια για να κάνουν κάτι συγκεκριμένο στην ζωή τους. Για να αλλάξουν την ζωή τους σε προσωπικό, συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο.

Ξέρεις πόσοι άνθρωποι καταναλώνουν χρήματα και χρόνο για να μπορέσουν να αυξήσουν τα οικονομικά τους; Γνωρίζεις πόσοι άνθρωποι πραγματικά προσπαθούν να απελευθερωθούν από κρίσεις πανικού; Να απελευθερωθούν από την λαιμαργία και από τα περιττά κιλά; Να απελευθερωθούν από σχέσεις τοξικές; Προσπαθούν να βρουν έναν σύντροφο ή να βελτιώσουν την σχέση τους; Και παρ’ όλα αυτά δεν μπορούν να τα καταφέρουν; Για ποιο λόγο ισχύει αυτό; Ποιος είναι πραγματικά ο λόγος; Όλα τα σεμινάρια που κάνουν δεν δουλεύουν; Πιστεύεις ότι όλοι οι θεραπευτές εκεί έξω δεν είναι τόσο καλοί;

Advertisment

Πιστεύω ακράδαντα ότι εκεί πέρα έξω υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί θεραπευτές, πολύ ωραίες γνώσεις, σεμινάρια και για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να αφιερώσεις πολλά χρόνια για να αλλάξεις κάτι. Μπορείς σήμερα να αλλάξεις την ζωή σου. Ένα κλικ είναι τα πάντα στον εγκέφαλο. Το ζήτημα είναι ποιος είναι εκείνος ο κατάλληλος τρόπος για να ενεργοποιήσεις αυτό το κλικ μέσα στον εγκέφαλο σου και να αλλάξεις τώρα την ζωή σου για πάντα.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να ακολουθήσεις μία φόρμουλα. Μία φόρμουλα η οποία είναι δοκιμασμένη. Μια φόρμουλα που την έχω κάνει εγώ προσωπικά και έχω παρατηρήσει να δουλεύει όλα αυτά τα χρόνια που κάνω coaching και να κάνει τους ανθρώπους να απογειώνουν και να αλλάζουν την ζωή τους σε βαθμό που πραγματικά δεν μπορούσαν ούτε οι ίδιοι να φανταστούν. Πέρα από κάθε προσδοκία.

Το πρώτο λοιπόν πράγμα που χρειάζεται να κάνεις είναι να μάθεις. Ξέρω ότι εκεί πέρα έξω υπάρχουν εκατομμύρια πληροφορίες σχετικά με αυτό που θέλεις στην ζωή σου αλλά θέλω να προσέξεις το εξής: Από όλες αυτές τις πληροφορίες δεν είναι όλες οι κατάλληλες για αυτό που θέλεις.

Έτσι λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς τι θέλεις και πώς θέλεις να το αποκτήσεις. Θέλεις γρήγορα; Θέλεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Θέλεις με πόνο; Χωρίς πόνο; Ποιος είναι ο τρόπος που θέλεις εσύ να πετύχεις τον στόχο σου; Από την στιγμή λοιπόν που ξέρεις τι θέλεις και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις μπορείς να επιλέξεις εκείνη την πληροφορία που υπάρχει εκεί έξω, την καλύτερη πληροφορία, με σκοπό να γίνει το όχημα για να πετύχεις αυτό που θέλεις στην ζωή σου.

Και σε αυτό το σημείο είμαι σίγουρος ότι πάνω κάτω οι περισσότεροι άνθρωποι τα καταφέρνουν καλά. Έχουν πολύ καλές πληροφορίες στα χέρια τους. Ξέρεις πόσους ανθρώπους έχω γνωρίσει που έχουν έρθει εδώ πέρα να κάνουν ένα προσωπικό coaching και πραγματικά ήταν εξαιρετικοί στο επίπεδο πληροφοριών το οποίο είχαν στο μυαλό τους;

Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις το οποίο δεν κάνουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να εφαρμόσεις όλα όσα θα μάθεις. Και δεν λέω να τα εφαρμόσεις όλα στο 100% από την πρώτη μέρα γιατί όλα θέλουν τον χρόνο τους αλλά αν ξέρεις δέκα, μην πας να μάθεις έντεκα, δώδεκα και δεκατρία. Εφάρμοσε το ένα. Για μια εβδομάδα, για ένα μήνα… Μετά βάλε και το δεύτερο… Μετά βάλε και το τρίτο… Μετά βάλε και το τέταρτο και το πέμπτο και το έκτο και το έβδομο… Πραγματικά δεν χρειάζεται να ξέρεις χίλια πράγματα. Αρκεί να ξέρεις ένα πράγμα και να το επαναλαμβάνεις πολύ καλά.

Όταν έκανα πρωταθλητισμό, Wing Chun, και κατέβαινα σε αγώνες, ο δάσκαλος μου που ήταν εξαιρετικός μου έλεγε ένα πράγμα: “Δεν χρειάζεται να ξέρεις πάρα πολλές κινήσεις, πάρα πολλά σετάκια πάνω στο ριγκ. Χρειάζεται να ξέρεις ένα και να είναι πολύ καλό.”

Παρατήρησε όλους αυτούς που είναι πρωταθλητές στο είδος τους, είτε στο μποξ, είτε στο kickboxing, στην μάχη ένα πράγμα κάνουν πολύ καλό. Παρατήρησε ποδοσφαιριστές. Μια τρίπλα έχουν πολύ καλή. Όλοι οι άνθρωποι που είναι πάρα πολύ καλοί, που ξεχωρίζουν σε κάτι, έχουν ένα πράγμα πολύ καλό. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να αναλώνεσαι να μάθεις εκατομμύρια πράγματα. Δεν θα κάνει η ποσότητα την διαφορά στην ζωή σου. Αυτό που θα κάνει την διαφορά θα είναι να βρεις αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα που θα μάθεις και δεύτερον αυτό να το εφαρμόσεις και να γίνεις ο καλύτερος.

Έτσι λοιπόν έχω να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις και θέλω να απαντήσεις με απόλυτη ειλικρίνεια. Σ’ αυτό που θέλεις να πετύχεις και δεν έχεις πετύχει ακόμη τι είναι αυτό που γνωρίζεις, ποιος είναι αυτός ο τρόπος που θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία; Αυτό λοιπόν που έχεις μάθει μπορεί να σε οδηγήσει και είμαι σίγουρος ότι δουλεύει αυτό για εσένα. Το ξέρεις με το μυαλό σου ή το ξέρεις με την καρδιά σου; Το έχεις βάλει στη ζωή σου, στην καθημερινότητα σου, στην συμπεριφορά σου, στη σκέψη σου, στα συναισθήματα σου;

Αφού λοιπόν το κάνεις και αυτό, το τρίτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να το εξαπλώσεις, να το δώσεις σε άλλους ανθρώπους, να εκπαιδεύσεις άλλους ανθρώπους να κάνουν αυτό που εσύ κάνεις τώρα. Το να εκπαιδεύσεις, το να μοιράσεις, το να προσφέρεις στους άλλους ανθρώπους αυτή την γνώση που έχει βοηθήσει την ζωή σου, που έχει βοηθήσει εσένα, που έχει βοηθήσει τους ανθρώπους που αγαπάς είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν θέλεις πραγματικά να μεταμορφώσεις την ζωή σου, εάν θέλεις από τις γνώσεις που θα μάθεις να περάσεις και να γίνεις εσύ αυτή η γνώση, να ταυτιστείς με αυτή την γνώση, να γίνεις ένα με αυτή, χρειάζεται να εκπαιδεύσεις άλλους ανθρώπους.

Για ποιο λόγο; Γιατί αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα δέσμευσης σου σε σχέση με αυτή την γνώση. Γιατί θα σου κάνουν ερωτήσεις και θα κληθείς να απαντήσεις άρα θα αρχίσεις να τρίβεσαι παραπάνω πάνω σε αυτή την γνώση και το μυαλό σου θα μπορέσει να το κάνει συνήθεια.

Έτσι λοιπόν η φόρμουλα για να αλλάξεις για πάντα την ζωή σου είναι το εξής:

1. Να μάθεις αυτό που χρειάζεται να μάθεις. Χρειάζεται να μάθεις την καλύτερη πληροφορία από τους καλύτερους ανθρώπους που πραγματικά έχουν αποτελέσματα στην ζωή τους και βοηθούν και έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα στις ζωές των άλλων ανθρώπων.

2. Να την εφαρμόσεις. Αυτή η γνώση να μην είναι συνειδητά στο μυαλό σου και να λες “πρέπει να κάνω εκείνο”. Ξέρω ότι πρέπει να τρώω καλά. Ξέρω ότι πρέπει να κάνω γυμναστική. Ξέρω ότι πρέπει να μελετώ. Δεν λέει τίποτα. Να τρως καλά, να κάνεις γυμναστική, να μελετάς. Βρες την καλύτερη διατροφή, αυτή που ταιριάζει σε εσένα. Αυτή είναι η καλύτερη διατροφή. Βρες την καλύτερη γυμναστική, αυτή που ταιριάζει σε εσένα. Αυτή είναι η καλύτερη γυμναστική. Βρες την καλύτερη γνώση, αυτή που ταιριάζει σε εσένα. Αυτή είναι η καλύτερη γνώση. Εφάρμοσε την. Εφάρμοσε την μέχρι να δεις τα αποτελέσματα τα οποία πραγματικά μπορεί να σου προσφέρει αυτή η γνώση

3. Μοιράσου αυτή την γνώση απλόχερα με τους άλλους ανθρώπους.

Όταν λοιπόν ακολουθείς αυτά τα 3 βήματα, τότε θα δεις την ζωή σου να αλλάζει με έναν μαγικό τρόπο. Τόσο μαγικό όσο μαγικός είσαι κι εσύ.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση