, , ,

11 τρόποι να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Όλοι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Ένα πράγμα που τείνουμε να ξεχνάμε, είναι ότι αν οι δονήσεις μας δεν ταιριάζουν με τον στόχο

11 τρόποι να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Όλοι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας. Ένα πράγμα που τείνουμε να ξεχνάμε, είναι ότι αν οι δονήσεις μας δεν ταιριάζουν με τον στόχο που κυνηγάμε, ουσιαστικά θα απομακρύνουμε τις ευκαιρίες μακριά από εμάς. Κι εμείς θα καταλήγουμε να απογοητευόμαστε και να μπλοκάρουμε. Η επίτευξη μιας ανώτερης δόνησης είναι ένα συνεχές ταξίδι μάθησης και γι’ αυτό στο παρόν άρθρο, σας παρουσιάζουμε 11 σπουδαίους τρόπους για να αυξήσετε τις δονήσεις σας στο σπίτι, να απομακρύνετε την αρνητικότητα και να μπορέσετε να συμβαδίσετε με τις επιθυμίες σας.

11 τρόποι να αυξήσετε τις δονήσεις σας στο σπίτι και να απομακρύνετε την αρνητικότητα

1. Κάντε περισσότερα από αυτά που αγαπάτε

Αυτό μπορεί να φαίνεται απλό αλλά είστε πραγματικά χαρούμενοι κάθε μέρα; Πόσο εύκολο αποδεικνύεται τελικά αυτό; Ζείτε μια ειλικρινή, αυθεντική ζωή, εξυπηρετώντας τον ανώτερο σκοπό σας; Η εργασία σας φέρνει χαρά; Μήπως χρειάζεται να πάρετε περισσότερο χρόνο εκτός εργασίας, για να κάνετε περισσότερες δραστηριότητες που αγαπάτε; Κι εδώ μιλάμε και για τις δραστηριότητες του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να είναι σε εξωτερικό χώρο, αρκεί να συμβαδίζουν με τις μεγαλύτερές σας επιθυμίες. Και η ευχαρίστηση που θα εκπέμπετε, θα αυξήσει τις δονήσεις σας.

Advertisment

2. Να είστε ευγνώμονες

Για άλλη μια φορά, αν και είναι αρκετά προφανές, είστε όντως ευγνώμονες γι’ αυτά που έχετε; Μια συμβουλή είναι να γράφετε κάθε πρωί που ξυπνάτε ένα λόγο για τον οποίο χρειάζεται να νιώθετε ευγνωμοσύνη, ώστε να μην τον ξεχνάτε την υπόλοιπη μέρα. Αυτό θα σας κάνει να νιώθετε ότι ελκύετε περισσότερες θετικές δονήσεις, διατηρώντας μια καλή διάθεση, ακόμα και αν η μέρα δεν εξελίσσεται ακριβώς όπως θα περιμένατε.

3. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα καλά σας στοιχεία

Η επιβεβαίωση αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία προσέγγισης των στόχων σας και δημιουργίας της δική σας πραγματικότητας. Κοιτώντας στον καθρέφτη του σπιτιού σας επαναλάβετε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατοί/ές. Λέγοντας αυτό, δεν θα το πιστέψετε μόνο, αλλά θα κινητοποιηθείτε κιόλας αυτόματα για να προσελκύσετε ευκολότερα τις επιθυμίες σας, αυξάνοντας και την ενέργεια σας σε νέα, θετικότερα επίπεδα.

4. Κρύσταλλοι

Οι κρύσταλλοι θεωρείται ότι βοηθούν επιτυχώς να προσελκύσουμε τις επιθυμίες μας. Ο ροζ χαλαζίας είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος κρύσταλλος και εκτός από πολύ όμορφος, προσελκύει ην αγάπη σε όλες τις πλευρές της ζωής σας. Οι πράσινες πέτρες λέγεται πως συμβάλλουν στην ευημερία μας και οι κίτρινοι κρύσταλλοι (προτιμότερο να τους τοποθετήσετε στο σαλόνι) φέρνουν θετική σκέψη και ευγνωμοσύνη. Είναι σημαντικό βέβαια να τους καθαρίζετε μια φορά το μήνα, βάζοντάς τους κάτω από λίγο νερό.

Advertisment

5. Διαλογιστείτε

Μπορείτε επίσης να αυξήσετε στη στιγμή τη δόνησής σας, διαλογιζόμενοι. Το ιδανικό είναι μια φορά την ημέρα για περίπου 15 λεπτά. Εστιάστε σε σκέψεις ευγνωμοσύνης και στο να συγχρονίσετε τις δονήσεις σας. Όταν ξεκλέβουμε χρόνο από τα βαριά προγράμματά μας και επιτρέπουμε στον εαυτό μας να εξελιχθεί, γίνεται ευκολότερο να ξαναβρούμε τις θετικές μας δονήσεις και να προσελκύσουμε γρηγορότερα τις επιθυμίες μας.

6. Λαμπες με αλάτι Ιμαλαίων

Όχι μόνο καθαρίζουν και ευωδιάζουν τον αέρα, αλλά έχουν και πολυάριθμα οφέλη στην υγεία μας. Αυτοί οι λαμπτήρες θεωρείται ότι μειώνουν τα συμπτώματα του βήχα και φέρνουν οφέλη σε όλο το σπιτικό. Επίσης πιστεύεται ότι διώχνουν τα αρνητικά σωματίδια, φέρνοντας θετική ενέργεια. Τέλος, αν τους έχετε στο καθιστικό σας, εξουδετερώνουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που προέρχεται από τα κινητά τηλέφωνα, την τηλεόραση και τους υπολογιστές.

7. Πετάξτε πράγματα που σας θυμίζουν κάτι αρνητικό από το παρελθόν

Είμαστε όλοι ένοχοι γιατί σίγουρα κρατάμε πράγματα από το παρελθόν μας, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για αντικείμενα, ακόμα και συναισθήματα, που τελικά είναι σημαντικότερο να αφήσουμε πίσω μας. Αν κρατάτε ένα αντικείμενο, αλλά αυτό δεν σας φέρνει χαρά, τότε ξεφορτωθείτε το, χαρίζοντας το κάπου, για να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο.

8. Ανοίξτε τα παράθυρα, βάλτε φυτά εσωτερικού χώρου και αρωματικά κεριά

Είναι πραγματικά σημαντικό να φέρετε μέσα στο σπίτι σας όσο περισσότερη φύση μπορείτε. Το φως, τα αρώματα, τα χρώματα της φύσης μόνο θετική ενέργεια μπορούν να φέρουν, φτιάχνοντας ταυτόχρονα το δικό σας, προσωπικό ησυχαστήριο. Ανοίξτε τα παράθυρα πιο συχνά και αφήστε να μπει φρέσκος αέρας, αγοράστε φυτά εσωτερικού χώρου, χωρίς όμως να φορτώνετε τα δωμάτιά σας. Τέλος, μη ξεχνάτε, ειδικά όταν χαλαρώνετε, να καίτε τα αγαπημένα σας αρωματικά κεριά. Αυτές οι μικρές πρακτικές θα αυξήσουν τις δονήσεις σας, ακόμα και αν νιώθετε πεσμένοι ψυχολογικά.

9. Μην προσκαλείτε τοξικούς ανθρώπους στο σπίτι σας

Ορισμένες φορές, αυτό μπορεί να αποδειχθεί αδύνατο, εξαιτίας των συγγενών που έτσι κι αλλιώς θα έρθουν. Η καλύτερη συμβουλή είναι να προτιμάτε να πηγαίνετε εσείς σπίτι τους ή να τους συναντάτε σε δημόσιο χώρο και έτσι να διατηρείτε την θετική ενέργεια στο σπίτι σας.

10. Ξεφορτωθείτε την ακαταστασία

Χρειάζεται να κάνετε γενικό ξεκαθάρισμα αρκετές φορές το χρόνο και όχι μόνο μια φορά. Το να στοιβάζετε άχρηστα αντικείμενα στο σπίτι σας είναι απλά τοξικό και θα γεμίσει άχρηστες πληροφορίες και το νου σας. Κάντε μια προσπάθεια να καθαρίσετε τις επιφάνειες του σπιτιού και να επιτρέψετε στο φως να διεισδύσει στο σπίτι σας, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά.

11. Κρεμάστε φωτογραφίες και πράγματα που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές

Ποιος δεν προτιμά να χαζεύει φωτογραφίες από τις υπέροχες διακοπές και τις συναντήσεις με τους φίλους του στο παρελθόν, παρά έναν λευκό τοίχο; Προσπαθήστε να ξεκαθαρίσετε τις καλύτερες, θετικές σας αναμνήσεις και να αυξήσετε έτσι τις δονήσεις σας στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε έξυπνα, ενθαρρυντικά αποφθέγματα ως διακοσμητικά για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τη δύναμη που κρύβετε μέσα σας.

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες
Αυτογνωσία | Τα 3 στάδια και τεχνικές για να την κατακτήσετε
Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε: Μια αναμέτρηση με τον εαυτό μας και τη μοναξιά
Οι μικρές μου αλήθειες | O φόβος της επιτυχίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση