Ανησυχίες! Ο Νο1 εχθρός της ζωής που ονειρεύεσαι και αξίζεις

Όλοι γνωρίζουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε επιθυμίες. Λαχταρούμε κάτι στην ζωή μας. Έχουμε στόχους. Ακόμη και αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν, ακόμα

Ανησυχίες! Ο Νο1 εχθρός της ζωής που ονειρεύεσαι και αξίζεις

Όλοι γνωρίζουμε πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε επιθυμίες. Λαχταρούμε κάτι στην ζωή μας. Έχουμε στόχους. Ακόμη και αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν, ακόμα και αυτοί που έπαψαν να έχουν επιθυμίες, έχουν επιθυμίες. Το ότι έχουν ξεχάσει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν πραγματικά κάτι στην ζωή τους. Για ποιο λόγο λοιπόν οι άνθρωποι δεν ονειρεύονται πλέον; Για ποιο λόγο δεν πετυχαίνουν πλέον;

Ο Νο1 λόγος που πραγματικά εμποδίζει όλους τους ανθρώπους να κάνουν το επόμενο βήμα στην ζωή τους, να μετακινηθούν από το σημείο που είναι στο σημείο που θέλουν να πάνε, δεν είναι ούτε η κοινωνία, ούτε οι συνθήκες και φυσικά ούτε όλα αυτά τα οποία λένε ή νομίζουν. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι ένα άλλο πρόβλημα. Το ότι αν νομίζεις ότι φταίει κάτι το οποίο δεν φταίει εστιάζεις σε αυτό, άρα δίνεις την ενέργεια σου σε αυτό που δεν μπορεί να σε βοηθήσει.

Advertisment

Έτσι λοιπόν εάν θέλεις να αλλάξει κάτι στην ζωή σου, χρειάζεται να εστιάσεις σε αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα που όταν το επηρεάζεις έστω και λίγο τότε θα προκαλέσεις μαζικά εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλη σου την ζωή.

Ο Νο1 λόγος που οι άνθρωποι αποτυγχάνουν να μετακινηθούν στο σημείο που θέλουν από το σημείο που είναι, ο Νο1 λόγος που οι άνθρωποι δεν μπορούν να πετύχουν, με αποτέλεσμα κάποιοι από αυτούς να ξεχνούν τι θέλουν, να μην ξέρουν τι θέλουν και να ζουν μια ζωή ρουτίνας και καθημερινότητας, είναι η ανησυχία.

Ανησυχία όπως για παράδειγμα:

“Τι θα γίνει αύριο; Μπορώ να πετύχω; Μπορώ να τα καταφέρω;”,

Advertisment

“Αν κάνω εκείνο, θα συμβεί το άλλο;”,

“Αν σκεφτώ έτσι, τι θα πουν οι άλλοι;”,

“Εάν κάνω αυτό σε αυτές τις συνθήκες θα τα καταφέρω;”

Ο κάθε άνθρωπος έχει κάποιες ανησυχίες και όσο δίνει τροφή σε αυτές τις ανησυχίες τότε δίνει τροφή στην αποτυχία.

Έτσι λοιπόν, αυτό που θέλω να κάνεις εσύ τώρα είναι το εξής:

Γράψε σε ένα χαρτί:

1. Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου;

2. Ποιες είναι οι ανησυχίες σου σχετικά με αυτό;

3. Πόσο χρόνο σπαταλάς στο να εστιάζεις στις ανησυχίες σου; Πόσο χρόνο σπαταλάς με το να λες στον εαυτό σου “Δεν μπορώ”, “Δεν γίνεται”, “Αποκλείεται”, “Άμα θα γίνει”.

Ξέρεις πόσους ανθρώπους έχω γνωρίσει οι οποίοι έρχονται στην αρχή για να κάνουμε coaching και αντί να αφεθούν σε αυτό που συμβαίνει, να αφεθούν στο coaching, αυτό που κάνουν είναι να ανησυχούν αν θα δουλέψει. Μα πώς μπορείς να ξέρεις αν ένα ρούχο σου πάει ή δεν σου πάει αν δεν το φορέσεις; Φόρεσε το για μερικούς μήνες και αν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις τότε αφησέ το. Αυτό είναι πολύ μαγικό, δουλεύει εξαιρετικά γιατί μόλις το αντιλαμβάνονται αυτό οι άνθρωποι, αμέσως αλλάζουν τα πάντα μέσα τους.

Έτσι λοιπόν ο λόγος που δεν μπορούσες μέχρι τώρα να πετύχεις είναι γιατί έδινες πάρα πολύ χρόνο στις ανησυχίες σου. Τώρα λοιπόν, εφόσον έχεις αναγνωρίσει αυτή την στιγμή ποιες είναι οι ανησυχίες σου, θέλω να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις:

1. Πώς ξέρεις ότι αυτή η ανησυχία είναι αληθινή;

2. Εάν δεν υπήρχε ανησυχία τι θα έκανες στην ζωή σου;

3. Από το 1 έως το 10 πόσο δεσμευμένος είσαι να ακολουθήσεις τώρα αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις, που θέλεις να κάνεις, προκειμένου να εστιάσεις στους στόχους σου και στα όνειρα σου;

4. Πάρε έναν φίλο σου τηλέφωνο. Έναν φίλο που επικοινωνείς σε ένα διαφορετικό επίπεδο από ότι επικοινωνείς με τους άλλους ανθρώπους και μοιράσου μαζί του αυτό που δεσμεύτηκες τώρα να κάνεις.

Πες του για παράδειγμα “Γεια σου Μάνο. Τι κάνεις; Είσαι καλά; Θα ήθελα να σου πω το εξής, έβαλα ένα στόχο σήμερα να αυξήσω τα οικονομικά μου ή να βελτιώσω τις σχέσεις μου ή να βελτιώσω τα κιλά μου και δεσμεύτηκα να κάνω αυτό και θέλω να με βοηθήσεις να μείνω εστιασμένος σε αυτό. Έτσι λοιπόν κάθε βράδυ θα σου λέω πώς τα έχω πάει και θέλω και ένα τηλέφωνο μέσα στην ημέρα και από εσένα. Μπορείς; Σ’ ευχαριστώ”.

Τόσο απλό. Και θα παρατηρήσεις πως όταν εστιάσεις σε αυτό που θέλεις να πας, σε αυτό που σου αρέσει, σε αυτό που έχει νόημα για εσένα, τότε οι ανησυχίες θα εξαφανιστούν αμέσως. Και όταν εξαφανιστούν οι ανησυχίες και είσαι εστιασμένος σε αυτό που θέλεις, με έναν τρόπο μαγικό όλα θα συμβούν. Γιατί;

Γιατί είσαι υπέροχος, έχεις απίστευτες δυνατότητες και πραγματικά μπορείς να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα, αρκεί να χρησιμοποιείς με κατάλληλο τρόπο το μυαλό, την καρδιά και το σώμα σου.

Να Αγαπάς τον Εαυτό σου και να Ζεις με Πάθος!

Photo: Author/Depositphotos

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση