, ,

Πολλά μικρά βήματα, κερδίζουν τους πιο μακρινούς αγώνες δρόμου! (Άσκηση αντιμετώπισης της αναβλητικότητας)

Για μία ολόκληρη μέρα, ξεκινώντας από τώρα, κάνε ό,τι σου έρχεται στο μυαλό και είχες σκοπό να αναβάλλεις, ό,τι ανέβαλλες τον τελευταίο καιρό ή

Πολλά μικρά βήματα, κερδίζουν τους πιο μακρινούς αγώνες δρόμου! (Άσκηση αντιμετώπισης της αναβλητικότητας)

Για μία ολόκληρη μέρα, ξεκινώντας από τώρα, κάνε ό,τι σου έρχεται στο μυαλό και είχες σκοπό να αναβάλλεις, ό,τι ανέβαλλες τον τελευταίο καιρό ή ό,τι ανέβαλλες εδώ και χρόνια. Αυτές τις είκοσι τέσσερις ώρες απλώς θα εκπληρώνεις. Γρήγορα και αποφασιστικά. Στο τέλος της ημέρας κατάγραψε κάπου τα αποτελέσματα. Τι έκανες, τι κέρδισες, τι πέτυχες, τι ένιωσες αυτές τις είκοσι τέσσερις ώρες; Θα εκπλαγείς από το πόσα σπουδαία μπορείς να καταφέρεις μέσα σε μια ημέρα. Κι αυτό θα σε ωθήσει να θέλεις να συνεχίσεις και την επόμενη ημέρα, και την επόμενη, και την επόμενη. Προσοχή! Να ολοκληρώνεις κάθε εργασία προτού πας στην επόμενη.

Στο τέλος της άσκησης ίσως συνειδητοποιήσεις ότι ήσουν περισσότερο παραγωγικός μέσα σε μια ημέρα από ό,τι όλη την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως και όλο τον προηγούμενο μήνα. Σίγουρα πολύ πιο παραγωγικός από τους περισσότερους ανθρώπους γύρω σου.

Advertisment

Πολλές μικρές νίκες οδηγούν σ’ έναν θρίαμβο. Πολλά μικρά βήματα κερδίζουν τους πιο μακρινούς αγώνες δρόμου. Οπότε, πρακτικά, όταν πετύχεις άμεσα μια μικρή νίκη, είσαι νικητής και προετοιμάζεσαι για τον θρίαμβο.

Τι ανέβαλες την προηγούμενη μέρα, την προηγούμενη εβδομάδα, ίσως και χρόνια πριν; Σκέψου κάτι. Επίλεξε αυτό που θα εκπληρώσεις σε μερικά δευτερόλεπτα και πέτυχε μια νίκη, έστω μικρή, για εκείνο που χρόνια, μήνες, εβδομάδες, ημέρες τώρα αναβάλλεις. Αν κάναμε όσα σκεφτόμαστε ότι θα ήταν καλό κάποια στιγμή να κάνουμε, θα είχαμε ό,τι θέλαμε, θα ήμαστε όπου θέλαμε, με όποιους θέλαμε.

Ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση. Να πετύχεις τώρα μια μικρή νίκη στη μάχη με την αναβλητικότητά σου. Φτιάξε τώρα το βιογραφικό σου, κάνε τώρα εκείνο το τηλεφώνημα, κάνε τώρα έρευνα στο διαδίκτυο για εκείνη την επιχειρηματική ιδέα, επίλεξε να κάνεις τώρα κάτι που γίνεται από τον χώρο που βρίσκεσαι. Μην προβάλλεις δικαιολογίες του τύπου «θα το κάνω μετά γιατί τώρα δεν έχω τα μέσα». Επίλεξε να κάνεις κάτι που μπορείς με τα διαθέσιμα μέσα, από εκεί που είσαι. Τώρα!

Advertisment

Αν πετύχεις κάτι αυτή τη στιγμή, κάτι που δεν είχες σκοπό να κάνεις προτού διαβάσεις αυτές τις γραμμές, εκπαιδεύεις τον εγκέφαλό σου ότι μπορείς να πετύχεις και κάτι μεγαλύτερο, κάτι καλύτερο, κάτι σπουδαιότερο. Προγραμματίζεις τον εαυτό σου να γίνει νικητής. Μέσα από τις πράξεις σου αλλάζεις την ιστορία στο μυαλό σου. Δεν είσαι πια αναβλητικός, αλλά άνθρωπος των εκπληρώσεων. Ποτέ δεν είναι αργά. Ας βιαστούμε όμως καθώς το πολύ αργά παραμονεύει. Η κατάλληλη στιγμή είναι πριν από είκοσι χρόνια για να ξεκινήσουμε τις εκπληρώσεις. Η αμέσως πιο κατάλληλη στιγμή είναι τώρα. Ανάβαλε την αναβλητικότητα από χθες, γιατί σήμερα είναι ήδη αργά!

Απόσπασμα από το e-book του Νικόλα Σμυρνάκη «Ανάβαλε την αναβλητικότητά σου» από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση