, ,

Αφροδισιακές τροφές

Γνωρίζατε ότι η μπανάνα, η σοκολάτα, το μέλι και τα σπαράγγια είναι κάποιες από τις καλύτερες αφροδισιακές τροφές;

Η παράδοση των τροφών που προκαλούν ερωτική διέγερση έρχεται από την αρχαιότητα. Σήμερα, με την υποστήριξη της επιστήμης μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις αφροδισιακές τροφές που πραγματικά δρουν ευεργετικά στην ανδρική στύση και στη γυναικεία γονιμότητα. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες αφροδισιακές τροφές

Οι καλύτερες αφροδισιακές τροφές

Μπανάνα

Η μπανάνα είναι ακόμα ένα από τα τόσο αφροδισιακά. Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνες και κάλιο, βοηθάνε στην αύξηση και την παραγωγή ορμονών και στην καλή λειτουργία του μυϊκού μας συστήματος.

Advertisment

Η ιδιαίτερη γεύση και υφή της και ασφαλώς το σχήμα της βοηθάει στην προτίμηση της, από τα ζευγάρια που έχουν αυξημένο το αίσθημα της φαντασίας και του παιχνιδιού.

Αφροδισιακές Μυρωδιές

 Σοκολάτα (καφεΐνη, θειοβρωμίνη)

https://enallaktikidrasi.com/2013/04/afrodisiakes-trofes/

Advertisment

Η σοκολάτα στα αρχαία χρόνια κατείχε τιμητική θέση, αφού την αποκαλούσαν τροφή των Θεών. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλείς αφροδισιακό σε όλο τον κόσμο. Το αφροδισιακό αυτό έχει περιέχει ιχνοστοιχεία τα οποία δίνουν το αίσθημα της ικανοποίησης, περιέχει τα περισσότερα αντιξειδωτικά στοιχεία από κάθε άλλο αφροδισιακό και τρείς από τις βασικότερες ουσίες που βοηθούν την καθιστούν στην κορυφή των προτιμήσεων μας.

Οι ουσίες αυτές είναι η καφεΐνη που λειτουργεί ως διεγερτικό και αφυπνιστικό, η θειοβρωμίνη που ερεθίζει τον καρδιακό μυ και εξάπτει το νευρικό μας σύστημα και η φαινυλαιθυλαμίνη που είναι υπεύθυνη για την διαμόρφωση της διάθεσης και λειτουργεί κατά της κατάθλιψης. Εκτός όμως από τις ουσίες αυτές που δίνουν ενέργεια τον οργανισμό μας και κάνουν τους παλμούς της καρδιάς να επιταχύνονται, έχει και μία ουσία την φενυλεθυλαμίνη που σύμφωνα με έρευνες δημιουργεί επιδράσεις στην ψυχολογική μας κατάσταση. Αρκετοί πιστεύουν, κυρίως οι γυναίκες ότι η σοκολάτα λειτουργεί και σαν υποκατάστατο του έρωτα.

Οι καλύτεροι συνδυασμοί που μπορούμε να κάνουμε με τη σοκολάτα για να πετύχουμε την μέγιστη απόλαυση και διέγερση είναι οι ξηροί καρποί, οι φράουλες, η μπανάνα και η σαμπάνια

Μαϊντανός και σέλινο

Ο μαϊντανός και το σέλινο θεωρούνται αφροδισιακά περισσότερο για τις γυναίκες παρά για τους άνδρες. Αυτό οφείλεται στα συστατικά που περιέχει το σέλινο, το οποίο απελευθερώνει μία μυρωδιά παρόμοια με τον ανδρικό ιδρώτα που αναστατώνει τις γυναίκες διότι ενεργοποιεί τις υποδοχείς των φερορμόνων τους, ενώ ο μαϊντανός αποτελεί διεγερτικό για τη μήτρα.

Από ότι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω αυτά αφορούν τις γυναίκες, όμως δεν έχουν μόνο αυτές τις ιδιότητες, μπορούμε να πούμε ότι είναι και διουρητικά εξ’ αιτίας των σπόρων τους.

Φασκόμηλο

https://enallaktikidrasi.com/2013/04/afrodisiakes-trofes/

Το φασκόμηλο εξ’ αιτίας των ιδιοτήτων που έχει, μπορούμε να περιλάβουμε στην κατηγορία των αφροδισιακών. Έχει τονωτικές και διεγερτικές ιδιότητες, βοηθάει τον οργανισμό στην πέψη, επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος και λειτουργεί ως θεραπευτικό στον ερεθισμό του νευρικού μας συστήματος και γενικά για τον οργανισμό.

Επίσης το φασκόμηλο χρησιμοποιείται κατά της ανικανότητας των αντρών και ως βοηθητικό για άτομα τα οποία λόγο της κούρασης τους είτε σωματική, είτε πνευματική, έχουν μειωμένη ερωτική διάθεση

Ξηροί καρποί

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί φημίζονται για την αφροδισιακή τους δράση, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία και ψευδάργυρο, που συμβάλλουν στη βελτιώσει της κυκλοφορίας του αίματος και κατά συνέπεια στην αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Ορισμένοι από τους καρπούς αυτού είναι τα αμύγδαλα, τα οποία είναι σύμβολο της μακροβιότητας, τα καρύδια, οι σπόροι κουκουναριού κ.α. Πιστεύεται ότι το άρωμα των ξηρών καρπών, έχει ερεθιστική δράση και αύξηση του πάθους κυρίως στις γυναίκες. Η επίδραση των ξηρών καρπών στη σεξουαλική μας ζωή, θα γίνει πιο έντονη εάν τους συνδυάσουμε με άλλες τροφές, όπως για παράδειγμα τα καρύδια με το μέλι.

Καφές

Ο καφές στα αρχαία χρόνια θεωρούνταν αφροδισιακό και διεγερτικό, σήμερα όμως δεν ισχύει και τόσο η αντίληψη αυτή. Η χρήση του εκείνο τον καιρό αποδεικνύει την παραπάνω αντίληψη, αφού οι γυναίκες τον χρησιμοποιούσαν για την ενίσχυση της γονιμότητας τους.

Στην εποχή έρευνες έχουν δείξει ότι έχει διεγερτικές ικανότητες, αλλά δεν το κατατάσσουν στα αφροδισιακά.

 Μέλι

https://enallaktikidrasi.com/2013/04/afrodisiakes-trofes/

Το μέλι από τα αρχαία χρόνια θεωρείται αφροδισιακό. Εξ’ αιτίας της ιδιαίτερα γλυκιάς του γεύσης και της ιδιαίτερης μυρωδιάς του, συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος και πιστεύεται ότι λειτουργεί σαν θεραπευτικό κατά της στειρότητας και της αντρικής ανικανότητας.

Στα χρόνια εκείνα το μέλι είχε την φήμη του αμαρτωλού συστατικού, γιατί το χρησιμοποιούσαν για ερωτικά φίλτρα και συνταγές καθώς και σαν κύριο επιδόρπιο, αφού δημιουργούσε ένταση και πάθος στη ερωτική επαφή. Ο καλύτερος συνδυασμός του μελιού για έντονη δραστηριότητα στην ερωτική μας ζωή είναι οι ξηροί καρποί και κατά προτίμηση τα καρύδια, με εξωτικά φρούτα κ.α.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο κατατάσσεται στις υψηλές θέσεις των αφροδισιακών. Προέρχεται από το δέντρο των όρχεων, καθώς έτσι το είχαν ονομάσει και γι αυτό απέκτησε την φήμη αυτή. Λειτουργεί υπέρ του καρδιαγγειακού συστήματος, δηλαδή καθαρίζει τα αγγεία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνες, σε ιχνοστοιχεία και σε διατροφικές ουσίες είναι πάρα πολλές και χάρη στην δροσερή γεύση του και την περίεργη υφή του παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων μας.

Η πλούσια περιεκτικότητα σε βιταμίνες και σε άλλες ουσίες, δημιουργούν στον οργανισμό μας νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την διαμόρφωση της ψυχολογικής μας διάθεσης και κατά συνέπεια για την αύξηση της σεξουαλικής μας επιθυμίας.

Γλυκάνισο (ανηθόλη)

Ένα από τα αρχαιότερα αφροδισιακά, είναι το γλυκάνισο, το οποίο περιέχει μια ουσία, την ανηθόλη σε ποσοστό περίπου 80%.. Πιστεύεται ότι η ανηθόλη, δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή μυρωδιά και εμφανίζει ήπια οιστρογόνα δράση, δηλαδή αυξάνει την ερωτική επιθυμία. Επίσης λειτουργεί και ως θεραπευτικό κατά της ανικανότητα και της σεξουαλικής απομάκρυνσης.

Για να αναθερμάνουμε την ερωτική μας ζωή, καλό θα ήταν να προσθέσουμε στη διατροφή μας το γλυκάνισο. Μπορούμε να το καταναλώσουμε είτε με αλκοόλ, είτε με διάφορους χυμούς και φρούτα.

Σπαράγγια

Τα στεροειδή και κυρίως τα φυτοοιστρογόνα, μπορούν να λειτουργήσουν ως μια ορμονική θεραπεία τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες. Η τροφή που πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας για να προσλαμβάνουμε τα στεροειδή αυτά, είναι τα σπαράγγια, τα οποία σύμφωνα με κάποια στοιχεία προκύπτει ότι αυξάνουν και τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

Αν αναλογιστούμε ότι το σπαράγγι μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και 22 εκατοστά μέσα σε μία μέρα φανταστείτε τις επιδράσεις του στον οργανισμό μας.

Στρείδια

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που σχετίζεται με την γονιμότητα και την καλή υγεία της σεξουαλικής σας ζωής. Είναι ένας απαραίτητος παράγοντας για την παραγωγή τεστοστερόνης, της ορμόνης δηλαδή που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία των αντρών και των γυναικών.

Αν φανταστούμε ότι σε κάθε εκσπερμάτωση ο άντρας, μπορεί να ξοδέψει μέχρι και 5mg ψευδαργύρου, φανταστείτε πόσο σημαντική σημασία παίζει, η ένταξη τροφών πλούσιων σε ψευδάργυρο, στην καθημερινή μας διατροφή. Τα στρείδια θα μπορούσε να είναι μία από τις τροφές αυτές, αφού περιέχουν πολύ μεγάλη ποσότητα σε ψευδάργυρο, αφού η κατανάλωση ενός μπορεί να αναπληρώσει τις απώλειες.

Ζυμαρικά

Αφροδισιακές τροφές Ζυμαρικά

Στη σημερινή εποχή λόγω του στρες, τα αποθέματα της σεροτονίνης μας εξαντλούνται. Η σεροτονίνη είναι μία ουσία που βοηθάει στην εκσπερμάτωση και στην καλή ποιότητα του σπέρματος. Οι τροφές που πρέπει να προσθέσουμε στη διατροφή μας, για να αναπαράγουν την σεροτονίνη είναι οι υδατάνθρακες, όπως μακαρόνια. Ένα σπουδαίο αμινοξύ είναι η τρυπτοφάνη, το οποίο προκαλεί υπνηλία και βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ο συνδυασμός των υδατανθράκων (δηλαδή ζυμαρικά), των γαλακτοκομικών προϊόντων και των κρεάτων, βοηθάει τον οργανισμό να ηρεμήσει και να μπορέσει να αναπληρώσει τη χαμένη σεροτονίνη.

Κεράσι

Η χοληστερόλη είναι μια ουσία που φράζει τις αρτηρίες και κατ’ επέκταση συμβάλλει στη μείωση της στυτικής ικανότητας των αντρών. Καλό θα ήταν να μειώσουμε την ποσότητα τέτοιων τροφών, δηλαδή τροφών που βοηθούν στην αύξηση της χοληστερόλης, οι οποίες είναι τα τηγανιτά, το κόκκινο κρέας, το βούτυρο κ.α. Εάν αναλογιστούμε ότι το πέος στη στύση του, χρειάζεται δεκαπλάσια ποσότητα αίματος, αντιλαμβανόμαστε την καταλυτική σημασία που παίζουν τα φρούτα και ιδιαίτερα το κεράσι στην σεξουαλική δραστηριότητα, αφού βοηθούν τον οργανισμό να διατηρεί τη χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επίσης Αφροδισιακές τροφές είναι τα ραπανάκια, κουκιά, κάρδαμο, πιπεριές πράσινες ή κόκκινες και η κανέλλα.

Τώρα πολύ καλό στο sex κάνει αφέψημα απο σπόρους “τσουκνίδας“.

Ακόμα περισσότερο αφέψημα ρίζας πιπερόριζας απο τηνοποία κάνουν στα νησιά του Ιονίου το ποτό Tζιτζιμπύρα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν βαζάκια με πιπερόριζα ή  τζίντζερ που δίνει στα φαγητά πικάντικη γεύση.

Το σέλινο θερωρείται οτι τονώνει τη γενετήσια οσμή των γυναικών το δε κρεμμύδι και η μέντα είναι τονωτικά της γενετήσιας οσμής των ανδρών.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση