,

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μάσκαρα

Η μάσκαρα χρονολογείται από την αρχαία Αύγυπτο. Οι περισσότεροι τύποι περιέχουν τα ίδια βασικά στοιχεία: μελάγχρωση, έλαια και κερί. Αλλά οι περισσότερες μάσκαρες στην

Η μάσκαρα χρονολογείται από την αρχαία Αύγυπτο. Οι περισσότεροι τύποι περιέχουν τα ίδια βασικά στοιχεία: μελάγχρωση, έλαια και κερί. Αλλά οι περισσότερες μάσκαρες στην αγορά έχουν και πολλά άλλα “κρυφά συστατικά”.Αυτά τα “κρυφά συστατικά” όπως, το μεθυλοπαραμπέν, το αλουμίνιο σε σκόνη, το ceteareth-20, το βουτυλοπαραμπέν, ή βενζυλική αλκοόλη, που βρίσκονται συχνά σε μάσκαρες, έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν καρκίνο σε ποντίκια, ενώ είναι εξαιρετικά τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Για αυτό λοιπόν, καλύτερα μάσκαρα “από σπίτι”, παρά τοξικές ουσίες στα μάτια μας.

Advertisment

Αυτή η σπιτική μάσκαρα άλλωστε, κάνει σπουδαία δουλειά, σκουραίνει, διαχωρίζει και περιποιείται τις βλεφαρίδες, ενώ είναι πολύ απλή στην παρασκευή της.

Τι θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας
4 κουταλάκια του γλυκού ζελέ αλόης βέρα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κερί μέλισσας
1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (θα τον βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής) (για το μαύρο) ή σκόνη κακάου (για καφέ)
ένα καθαρό δοχείο μάσκαρας

Advertisment

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν αλλεργία στον ενεργό άνθρακα για αυτό μπορεί να μην είναι καλό να τον χρησιμοποιήσετε κοντά στα μάτια σας. Εάν ανησυχείτε, χρησιμοποιήστε τη σκόνη κακάο για να είστε ασφαλής.

Οδηγίες:

1. Βάλτε το λάδι καρύδας, το aloe vera gel, και το τριμμένο κερί μέλισσας σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε μέχρις ότου το κερί να έχει λιώσει εντελώς.

2. Ανοίξτε 1-2 κάψουλες ενεργού άνθρακα (ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα, περίπου 1/4 – 1/2 κουταλάκι) και προσθέστε το στο μείγμα ελαίου. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφαιρέστε από τη θερμότητα.

3. Ρίξτε σε μια μικρή πλαστική σακούλα, πιέζοντας το μείγμα κάτω σαν να κρατάτε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής. Στη συνέχεια, κόψτε μια πολύ μικρή τρύπα στην αντίθετη γωνία του σάκου.

4. Αδειάστε προσεκτικά το περιεχόμενο της σακούλας στο δοχείο για τη μάσκαρα

Και είστε έτοιμη!

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σύρηγγα για να βάλετε το μείγμα μέσα στο δοχείο

Σημείωση: Όπως όλες οι μάσκαρες έτσι και αυτή καλό είναι να χρησιμοποιείται με σύνεση. Η σωστή χρήση της μάσκαρας επιβάλει την αλλαγή της μετά από 6 μήνες. Η μάσκαρα πρέπει να πετάγεται αν βρεθεί να μυρίζει διαφορετικά, παράξενα, ή ιδιαίτερα πικάντικα. Είναι απίθανο και ασυνήθιστα, αλλά όλες οι μάσκαρες έχουν την ικανότητα να αναπτύσουν βακτήρια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση