, ,

Τεχνική: Ρίξτε την πίεσή σας με μουσική και αναπνοές

Έχουν υπάρξει πολυάριθμες έρευνες μέχρι σήμερα που συνδέουν την απαλή μουσική με τη χαλάρωση, τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της υγείας. Το

Έχουν υπάρξει πολυάριθμες έρευνες μέχρι σήμερα που συνδέουν την απαλή μουσική με τη χαλάρωση, τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της υγείας. Το ίδιο συμβαίνει και με την αναπνοή, η οποία έχει επίσης παρεμφερείς ιδιότητες.

Γνωρίζοντας λοιπόν, ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση προέρχεται και από το οξειδωτικό στρες, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με απλά βήματα μέσω της μουσικής και των αναπνοών.

Advertisment

Η τεχνική αυτή ωστόσο χρειάζεται χρόνο για να αποφέρει μόνιμους καρπούς στην υγεία σας, οπότε μια αλλαγή στον γενικό τρόπο ζωής σας είναι ούτως η άλλως απαραίτητη. Θυμηθείτε ότι ο σκοπός δεν είναι να καταστείλουμε το σύμπτωμα αλλά την αιτία.

1. Ακούστε απαλή μουσική (για παράδειγμα κλασική ή ατμοσφαιρική) και χαλαρώστε όσο το δυνατόν περισσότερο.

2. Αναπνεύστε αργά και βαθιά (από τη μύτη σας), αλλά διατηρήστε ήπιο ρυθμό. Αφήστε μια σύντομη παύση ανάμεσα στην εκπνοή και την εισπνοή.

Advertisment

3. Επεκτείνετε βαθμιαία τη φάση της εκπνοής μέχρι να γίνει σχεδόν διπλάσια σε διάρκεια από την εισπνοή. Για παράδειγμα, αναπνεύστε για 2 δευτερόλεπτα, κάντε παύση και στη συνέχεια εκπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεται να μετράτε ή να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος χρονομέτρου. Το παράδειγμα δίνεται απλώς για να έχετε ένα πρότυπο.

4. Αφού εφαρμόσετε αυτόν τον τρόπο αναπνοής, επιβραδύνετε σταδιακά το ρυθμό, όχι όμως σε σημείο που να αισθάνεστε άβολα. Αν αισθανθείτε οποιαδήποτε δυσφορία, σταματήστε. Να θυμάστε ότι για να ωφεληθείτε πρέπει να είστε απολύτως χαλαροί.

5. Συνεχίστε για 15 λεπτά. Η επανάληψη της διαδικασίας 4 ή 5 φορές την εβδομάδα, είναι αρκετή.

Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή μην την διακόπτετε χωρίς συνεννόηση με τον γιατρό σας 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση