, , ,

Συνταγή: Φτιάξτε Αντιβιοτικό Τσάι

Το τσάι ως αντιβιοτικό Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καταπολεμήσετε μια βακτηριακή λοίμωξη είναι να φτιάξετε ένα ζεστό τσάι γεμάτο με αντιβακτηριακά

Το τσάι ως αντιβιοτικό
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να καταπολεμήσετε μια βακτηριακή λοίμωξη είναι να φτιάξετε ένα ζεστό τσάι γεμάτο με αντιβακτηριακά συστατικά. Ενισχύει το πεπτικό σύστημα ώστε να δοθεί στο ανοσοποιητικό η απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εισβολή των μικροβίων δίνοντάς σας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να φτιάξετε ένα ρόφημα με ενισχυτικά αποτελέσματα.

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κούπα 250 ml

1 φακελάκι τσάι Λάπαχο (το αναζητάτε στο Ίντερνετ ή σε καταστήματα με βιολογικά ή βότανα)

χυμός από 1 λεμόνι

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3 σταγόνες πόσιμο αιθέριο έλαιο ρίγανης  (με περιεκτικότητα τουλάχιστον 70% σε καρβακρόλη)

Αν και το Λάπαχο μπορείτε να το βρείτε εύκολα (έχει εξαιρετικές αντιβιοτικές ιδιότητες), μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με τσάι δεντρολίβανου το οποίο είναι επίσης πολύ καλό αλλά δεν είναι το ίδιο ισχυρό.

Προσοχή: Ποτέ μην βάζετε βραστό νερό στο τσάι σας. Καταστρέφει σχεδόν τα πάντα. Το νερό πρέπει να είναι μέχρι 50 βαθμούς κελσίου για να διατηρηθούν όλες οι ιδιότητες τον βοτάνων σας

Διαβάστε επίσης: 5 πανίσχυρα φυσικά αντιβιοτικά

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να νικήσετε τα επικίνδυνα βακτήρια είναι να καταναλώνετε πολλά τρόφιμα και ροφήματα με αντιβακτηριακές ιδιότητες, να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης, να ελέγχετε το άγχος σας, να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C στη φυσική της μορφή και να τονώνετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με βότανα σε καθημερινή βάση. Εξάλλου η πρόληψη αποτελεί το μεγαλύτερο αλλά και το λιγότερο δαπανηρό όπλο σας ενάντια σε έναν κόσμο γεμάτο βακτήρια.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε