, ,

Δεν αξίζει να θυσιάζετε τον εαυτό σας για χάρη της γνώμης των άλλων

Απόσπασμα από το βιβλίου της Brene Brown “Ευτυχώς που Δεν Είμαι Τέλειος” από τις Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας Δεν αξίζει τον κόπο να

Μην αρκείσαι στο συνηθισμένο... αν θέλεις περισσότερα

Απόσπασμα από το βιβλίου της Brene Brown “Ευτυχώς που Δεν Είμαι Τέλειος” από τις Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας

Δεν αξίζει τον κόπο να θυσιάζουμε αυτό που είμαστε για χάρη της γνώμης των άλλων. Ναι, οι άλλοι γύρω μας μπορεί να νιώσουν “πόνους ανάπτυξης” όταν έρθουν αντιμέτωποι με την αυθεντικότητα μας, αλλά τελικά, το να είμαστε πιστοί στον εαυτό μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε σ’ εκείνους που αγαπάμε. Όταν παύω να προσπαθώ να είμαι τα πάντα για τους πάντες, έχω πολύ περισσότερο χρόνο, προσοχή, αγάπη και σύνδεση να προσφέρω στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου.

Advertisment

Δώσ’ τα ΟΛΑ!

Γίνε συνειδητός: Όταν αντιμετωπίζω μια ευάλωτη κατάσταση, γίνομαι συνειδητή σχετικά με τις προθέσεις μου επαναλαμβάνοντας στον εαυτό μου ξανά και ξανά: “Μη συρρικνώνεσαι. Μη χάνεις την εστίαση σου. Υπερασπίσου τον ιερό σου εαυτό”. Πιστεύω ότι το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου είναι βαθιά πνευματικό. Η επανάληψη αυτών των φράσεων μου υπενθυμίζει να μη στριμώχνομαι εγώ στη γωνία για να νιώθουν άνετα οι άλλοι, αλλά και να μη φοράω την πανοπλία μου για να προστατέψω τον εαυτό μου.

Εμπνεύσου: Εγώ εμπνέομαι από όλους εκείνους που μοιράζονται με τον κόσμο το έργο και τις απόψεις τους. Το θάρρος είναι μεταδοτικό. Η φίλη μου η Catherine Center λέει: “Όταν είσαι εσύ γενναίος στη ζωή σου, τότε μπορούν και άλλοι να γίνουν γενναίοι στη δική τους ζωή”.

Προχώρα: Όταν βρεθώ σε μια κατάσταση όπου νιώθω ευάλωτη, προσπαθώ να κάνω την αυθεντικότητα πρωταρχικό μου στόχο. Όταν ο στόχος μου είναι η αυθεντικότητα και παραμένω εστιασμένη σ’ αυτόν, δεν το μετανιώνω ποτέ. Μπορεί να πληγωθώ, αλλά ντροπή δεν θα νιώσω. Αν όμως ο στόχος μου είναι η αποδοχή και η έγκριση των άλλων, και το πράγμα δεν πάει καλά, τότε ντρέπομαι. Αμέσως περνάω στο “Δεν είμαι αρκετά καλή. Δεν αξίζω”. Αν ο στόχος μου είναι η αυθεντικότητα και δεν γίνω αρεστή στους άλλους, δεν με πειράζει. Αν όμως ο στόχος μου είναι να γίνω αρεστή και δεν γίνω, τότε την έχω άσχημα. Έτσι λοιπόν, προχωρώ κάνοντας προτεραιότητα την αυθεντικότητα μου.

Advertisment

Εσύ, πώς τα δίνεις ΟΛΑ;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση