, ,

8 φυσικές σπιτικές συνταγές με καρύδια

Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και αποτελούν σημαντικό ελιξίριο υγείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια για να φτιάξετε πολλές σπιτικές συνταγές

Τα καρύδια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά και αποτελούν σημαντικό ελιξίριο υγείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρύδια για να φτιάξετε πολλές σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την κατάσταση της υγείας σας. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να έχετε πάντα καρύδια στην κουζίνα σας.

1. Για καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις και γονιμότητα

Advertisment

Τα καρύδια αποτελούν φυσικό αφροδισιακό και περιέχουν βιταμίνες Β1 και Β2. Δίνουν στο σώμα μεγάλες ποσότητες ενέργειας και στοιχεία ζωτικής σημασίας για τους γεννητικούς αδένες. Περιέχουν επίσης ψευδάργυρο, που είναι πολύ σημαντικός για τη φυσιολογική σεξουαλική δραστηριότητα και τη λειτουργία του προστάτη. Σε συνδυασμό με το μέλι, οι ιδιότητες των καρυδιών αυξάνονται, γεγονός που ωφελεί ιδιαίτερα το αντρικό αναπαραγωγικό σύστημα.

Ανακατέψτε καρύδια με μέλι σε ίση αναλογία. Καταναλώστε 3 κουταλιές από το μείγμα σε καθημερινή βάση. Αυτή η θεραπεία διαρκεί για 1 ολόκληρο μήνα.

2. Μείγμα για την καταπολέμηση της αναιμίας

Advertisment

– 500 γραμμάρια μέλι

– 500 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια

– χυμός 1 λεμονιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και καταναλώστε 1 κουταλιά από το μείγμα κάθε 3 ώρες.

3. Πράσινα καρύδια για τον θυρεοειδή αδένα

Τα άγουρα πράσινα καρύδια είναι πλούσια σε ιώδιο και τυροσίνη.

Ανακατέψτε ίσα μέρη από μικρά πράσινα καρύδια και μέλι. Αφήστε το μείγμα να μείνει ακίνητο σε σκοτεινό μέρος για 1 ολόκληρο μήνα.
Καταναλώστε 1 κουταλιά από το μείγμα καθημερινά.

4. Γάλα με καρύδια κατά του έλκους του στομάχου

Ρίξτε 200 ml βραστό νερό σε 20 γραμμάρια αλεσμένα καρύδια. Ανακατέψτε το μείγμα καλά πριν το σουρώσετε. Στη συνέχεια προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι. Καταναλώστε 5-6 κουταλάκια πριν από κάθε γεύμα.

5. Συνταγή για τη μείωση των κηλίδων της λεύκης

Πάρτε μικρά πράσινα καρύδια και τοποθετήστε το εσωτερικό του φλοιού τους πάνω στις κηλίδες της λεύκης. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο για 3 συνεχόμενες ημέρες. Προσπαθήστε να μην πλύνετε το σημεία με νερό ή οτιδήποτε άλλο κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Μπορείτε να διατηρήσετε τα πράσινα καρύδια στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη σεζόν.

6. Τσάι από φύλλα καρυδιάς για τον καθαρισμό του αίματος

Εκτός από το γεγονός ότι θα καθαρίσει το αίμα σας, αυτό το υγιεινό τσάι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέθοδος θεραπείας για ασθένειες του δέρματος, ίκτερο, διαβήτη, αιμορροΐδες, παράσιτα και ασθένειες των νεφρών.

Μόλις μαζέψετε τα φύλλα, αφήστε τα να στεγνώσουν. Ρίξτε 200 ml νερού πάνω σε 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύλλα καρυδιάς. Βράστε το μείγμα για 5 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε το να παραμείνει ακίνητο για 15 λεπτά αφού το καλύψετε. Στραγγίξτε το και πίνετε 3 φλιτζάνια του τσαγιού σε καθημερινή βάση.

7. Σκόνη που θα ενισχύσει τον οργανισμό σας και θα επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης τραυμάτων

Αλέστε αποξηραμένους φλοιούς πράσινων καρυδιών. Καταναλώστε 2 κουταλάκια του γλυκού από τη σκόνη αυτή μαζί με νερό ή χυμό, προκειμένου να ενισχύσετε τον οργανισμό σας και να απολυμάνετε και να επουλώσετε τις πληγές.

Αν χρειάζεστε εξωτερική εφαρμογή, ανακατέψτε 4 κουταλιές από τη σκόνη μέσα σε τσάι Αχιλλέας και εφαρμόστε το μείγμα πάνω στην πληγείσα περιοχή.

8. Προστατευτικό κάλυμμα από το εσωτερικό των καρυδιών για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας

Βάλτε 2 χούφτες από το εσωτερικό των καρυδιών σε ένα λίτρο βραστό νερό κι αφήστε το μείγμα να παραμείνει ακίνητο για 10 λεπτά. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυμμα για τη διακοπή της αιμορραγίας, για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων καθώς και για κολπικές πλύσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση