Τσάι: Ελιξήριο μακροζωίας χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει

Δύο κούπες τσάι την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ελιξίριο μακροζωίας στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες ηλικίας

Δύο κούπες τσάι την ημέρα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα ελιξίριο μακροζωίας στις μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα, οι γυναίκες ηλικίας 70-80 ετών ζουν περισσότερο αν καταναλώνουν καθημερινά αυτήν την ποσότητα τσαγιού.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσίευσε η βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, οι γυναίκες που έπιναν τσάι εμφάνισαν 40% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της 5ετούς έρευνας, σε σχέση με άλλες συνομήλικες τους. Το τσάι και πιο συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή που περιέχει, λειτουργούν προστατευτικά ενάντια στη φθορά που προκαλούν οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Advertisment

Τα φλαβονοειδή είναι ενώσεις, που ενισχύουν την υγεία και περιέχονται ακόμη στη σοκολάτα, τα φρούτα, το κόκκινο κρασί και τον καφέ. Όμως, τα φλαβονοειδή που περιέχονται στο τσάι είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στις γυναίκες που μελετήθηκαν. Αυστραλοί ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα υγείας από 1.000 και πλέον γυναίκες ηλικίας 75 ετών και άνω. Οι λεπτομερείς πληροφορίες για τη διατροφή τους συμπεριελάμβαναν στοιχεία για την κατανάλωση τσαγιού και καφέ, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να διαπιστωθεί το επίπεδο των φλαβονοειδών που προσλάμβαναν.

Το 88% περίπου των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έζησε μέχρι το τέλος αυτής, με αυτές που παρουσίαζαν τη μεγαλύτερη κατανάλωση φλαβονοειδών μέσω της διατροφής τους να εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης.

Οι θάνατοι από καρδιακές ασθένειες και καρκίνου –οι δύο μεγαλύτεροι «δολοφόνοι» στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας- ήταν σε χαμηλότερα επίπεδα, όπως επίσης και ο συνολικός κίνδυνος θανάτου. Σύμφωνα με το Journal of Clinical Nutrition αναφέρει, ότι η απαιτούμενη ποσότητα 350mg φλαβονοειδών την ημέρα, περιέχεται σε δύο κούπες τσαγιού. Προηγούμενες έρευνες τονίζουν επίσης την προστατευτική δράση των φλαβονοειδών στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του κινδύνου εμφάνισης θρόμβων στο αίμα και την ενίσχυση των οστών.

Advertisment

medicalnews.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Comfort food: Γιατί τρώμε ανθυγιεινά όταν είμαστε θλιμμένοι
11 λόγοι για τους οποίους είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η ψυχαναγκαστική υπερφαγία
Πρωτεΐνη: Οι 9 καλύτερες και χειρότερες πηγές
Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση