,

3 κακές συνήθειες που επιβαρύνουν τη σπονδυλική σας στήλη

Είναι γεγονός, πως η καθιστική ζωή καθώς και η εργασία που απαιτεί να περνάτε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο

Είναι γεγονός, πως η καθιστική ζωή καθώς και η εργασία που απαιτεί να περνάτε πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, αποτελούν νούμερο ένα κίνδυνο για τα προβλήματα σε μέση, σπονδυλική στήλη αλλά και στον αυχένα. Η σωστή στάση του σώματος, λοιπόν, είναι αναγκαία για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

Έτσι, θα ήταν καλό να γνωρίζετε ποια είναι τα 3 βασικά λάθη που κάνουν οι άνθρωποι που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας στην καρέκλα του γραφείου.

Advertisment

Αρχικά, όταν δεν ακουμπάει η μέση στην καρέκλα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σφίγγονται πολύ οι ραχιαίοι αλλά και να μην στηρίζεται καλά η περιοχή της οσφύος, λόγω της κυρτότητας της σπονδυλικής στήλης. Καλό θα ήταν, να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι για να βοηθήσετε τη μέση σας στην καλύτερη επαφή με την πλάτη της καρέκλας.

Έπειτα, όταν δεν χρησιμοποιείτε υποπόδιο. Όταν, ειδικά, δεν στηρίζεται σωστά και η μέση έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η λόρδωση στη σπονδυλική στήλη.

Τέλος, όταν ο υπολογιστής δεν βρίσκεται στο κατάλληλο ύψος σε σχέση με τα μάτια σας. Ο υπολογιστής πρέπει να βρίσκεται στην ίδια ευθεία με τα μάτια σας ώστε να αποφεύγετε την υπερβολική κλίση των μυών της περιοχής, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον αυχένα.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα
Βιταμίνη D: Πώς θα γεμίσετε τις αποθήκες του οργανισμού σας με φυσικό τρόπο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση