, ,

Τι είναι αυτό που μας σκοτώνει;

Απόδοση: Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ Ένα πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι προσέρχονταν στην εταιρεία είδαν στην είσοδο μια ανακοίνωση που έγραφε: “Χθες απεβίωσε

Απόδοση: Πάνος Τσινόπουλος – Σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ

Ένα πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι προσέρχονταν στην εταιρεία είδαν στην είσοδο μια ανακοίνωση που έγραφε: “Χθες απεβίωσε ένας συνάδελφος που ήταν υπεύθυνος για την υποβάθμιση της εταιρίας και υπέθαλπε την πρόοδο και την ευημερία σας. Αύριο θα γίνει η κηδεία του στο εκκλησάκι που υπάρχει στην πίσω αυλή και όποιος θέλει μπορεί να παρευρεθεί”.

Advertisment

Αρχικά όλοι στενοχωρήθηκαν που απεβίωσε κάποιος συνάδελφός τους, αλλά στη συνέχεια άρχισαν να αναρωτιούνται ποιος ήταν αυτός ο συνάδελφος που υπέθαλπε τους ίδιους και την εταιρία στην ανάπτυξή της. Την επόμενη ημέρα η προσέλευση στο εκκλησάκι ήταν τόσο μεγάλη που χρειάστηκαν οι άνδρες της ασφάλειας να βάλουν τα πράγματα σε κάποια τάξη. Όσο περνούσε η ώρα τόσο και περισσότεροι εργαζόμενοι συγκεντρωνόταν στο εκκλησάκι γιατί ήθελαν να δουν και να μάθουν ποιος ήταν αυτός που υπέθαλπε τους ίδιους αλλά και την εταιρία. Όλοι είχαν την ίδια σκέψη: “Ποιος είναι αυτός που μας έκανε τόσο κακό; Τουλάχιστον ευτυχώς πέθανε!”

Κάποια στιγμή ήρθε η ώρα να ανοίξει το φέρετρο και ένας – ένας πλησίαζαν να δουν τελικά ποιος ήταν. Μόλις έφταναν στο φέρετρο έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Στέκονταν αμήχανοι για λίγο, σιωπηλοί και με έκδηλη την αμηχανία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Είχαν μια κέρινη έκφραση, λες και κάποιος είχε αγγίξει τα βαθύτερο σημείο της ψυχής τους. Μέσα στο φέρετρο υπήρχε ένας καθρέφτης και ο καθένας έβλεπε το πρόσωπό του.

Δίπλα στον καθρέφτη υπήρχε και μια μικρή ταμπέλα επάνω στην οποία έγραφε: “Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη σου: Αυτός είναι ΕΣΥ.” Μόνο εσύ μπορείς να φέρεις την μεγάλη επανάσταση στη ζωή σου. Μόνο εσύ μπορείς να επηρεάσεις την πορεία σου, την χαρά σου, την επιτυχία σου. Η ζωή σου δεν θα αλλάξει αν αλλάξει το αφεντικό σου, οι φίλοι σου, η οικογένειά σου, η/ο σύντροφος σου. Ακόμα και ολόκληρη η εταιρεία να αλλάξει. Η ζωή σου θα αλλάξει μόνο όταν ΕΣΥ αλλάξεις. Όταν ξεπεράσεις τα όρια σου και όταν κατανοήσεις ότι μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου. “Η πιο σημαντική σχέση είναι η σχέση που έχεις εσύ με τον ίδιο σου τον εαυτό.”

Advertisment

Ο κόσμος είναι σαν τον καθρέφτη: Αντανακλά πίσω στον καθένα τις σκέψεις αλλά και τις πράξεις του. Ο κόσμος και η πραγματικότητα για τον καθένα, είναι σαν τον καθρέφτη στο φέρετρο, που συμβολίζει τον θάνατο όσων δεν μπορούν να οραματιστούν και να δημιουργήσουν τη χαρά και την πρόοδο τους. Είναι η ποιότητα της αλλαγής που θα κάνεις και η οποία είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση