, , ,

Βυθίσου στη σιωπή αν θέλεις να γνωρίσεις ποιος είσαι αληθινά

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ιουλίας Πιτσούλη «Μυστική Οδύσσεια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα Ας μείνουμε ακίνητοι για μια στιγμή και ας ξεχάσουμε

Απόσπασμα από το βιβλίο της Ιουλίας Πιτσούλη «Μυστική Οδύσσεια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Ας μείνουμε ακίνητοι για μια στιγμή και ας ξεχάσουμε όλα όσα μάθαμε ποτέ, όλες τις σκέψεις που είχαμε, κάθε προκατάληψη για το νόημα και τον σκοπό των πραγμάτων. Δεν γνωρίζουμε την πραγματική τους φύση. Ας αφήσουμε κάθε εικόνα που έχουμε για τον κάθε ένα να αποσυρθεί από τον νου μας. Έτσι καθιστάμεθα αθώοι, δίχως επίκριση, δίχως επίγνωση κακόβουλων ή καλών σκέψεων που πέρασαν από τον νου μας για οποιονδήποτε, του εαυτού μας συμπεριλαμβανομένου.

Advertisment

Έτσι φτάνουμε στο Σωκρατικό «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Η σκέψη μας έχει κβαντωθεί, μπορεί να γίνει οτιδήποτε. Σε αυτή τη στιγμή, όπου απουσιάζει οποιαδήποτε ερμηνεία για τον εαυτό μας και τον άλλον, αναγνωρίζουμε ότι δεν τον γνωρίζουμε. Ακριβώς γι’ αυτό είμαστε ελεύθεροι να τον μάθουμε εκ νέου.

Ο αδελφός μας ξαναγεννιέται και μαζί ξαναγεννιόμαστε και εμείς. Τώρα αυτός είναι ελεύθερος και είμαστε και εμείς ελεύθεροι επειδή η παλιά μάθηση πέθανε και άφησε χώρο για να ξαναγεννηθεί η αλήθεια. Να ξαναθυμηθούμε ποιοι είμαστε. Αυτός είναι ο στόχος. Αυτή είναι πράγματι η αλήθεια, η κατάσταση της ενθύμησης, από όπου απουσιάζει η λήθη.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θετικές δηλώσεις και αυτοπεποίθηση: Μια ψυχολογική προσέγγιση
Η διαίσθησή σας είναι αληθινή. Να πώς να την αναπτύξετε προς όφελός σας
Το κόστος που «πληρώνουμε» όταν αποφεύγουμε να θέσουμε υγιή όρια στους άλλους
Η Δύναμη της ενσυνειδητότητας: Οι εφαρμογές στην ψυχοθεραπεία και τα οφέλη στην ψυχική υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση