, ,

Το έντονο βάδισμα έχει καλύτερα αποτελέσματα από το γυμναστήριο

Το γρήγορο περπάτημα έχει πολύ μεγάλα οφέλη. Αδυνατίζει πιο αποτελεσματικά από το γυμναστήριο.

Μελέτη του London School of Economics, η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Risk Analysis, σημειώνει τα θετικά αποτελέσματα του γρήγορου βαδίσματος και τα συγκρίνει με άλλου είδους ασκήσεις. Καταλήγει, λοιπόν, πως όσοι ακολουθούν το έντονο περπάτημα ως άσκηση, τουλάχιστον για 30 λεπτά την μέρα, χάνουν πιο εύκολα κιλά από αυτούς που επισκέπτονται το γυμναστήριο.

Η έρευνα είχε διάρκεια από το 1999 ως το 2012 και αφορούσε περίπου 50.000 Βρετανούς. Οι ειδικοί συνέκριναν διάφορες μορφές ασκήσεων και μέτρησαν το μέγεθος γύρω από την κοιλιά. Επισημαίνουν πως το μυστικό βρίσκεται στον έντονο χαρακτήρα της άσκησης, καθώς όσο πιο κουραστικό είναι το άθλημα τόσο πιο εύκολα καίγονται τα λίπη.

Advertisment

Αξίζει να τονιστεί, βέβαια, πως τα αποτελέσματα ισχύουν κυρίως για τις γυναίκες, αφού εκεί παρατηρήθηκαν οι μεγαλύτερες διαφορές, και επίσης πως το έντονο βάδην υστερεί, στην κούρσα για την καύση λίπους, σε σχέση με το τρέξιμο. Οι ειδικοί προτείνουν ένα συνδυασμό των δύο κάνοντας έντονο βάδισμα στην αρχή, έπειτα για λίγα λεπτά τρέξιμο (1-2 λεπτά) και μετά πάλι βάδισμα. Όταν νιώσουμε πως μπορούμε να αυξήσουμε τα λεπτά τρεξίματος, το κάνουμε σταδιακά για πιο ασφαλή και ισορροπημένη γυμναστική.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση