,

Μείνε μακριά από τοξικούς ανθρώπους

Του Πάνου Τσινόπουλου – Σύμβουλος επικοινωνίας κ μάρκετινγκ Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι προσέχουν πολύ το περιβάλλον τους. Με απλά λόγια

Του Πάνου Τσινόπουλου – Σύμβουλος επικοινωνίας κ μάρκετινγκ

Κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των επιτυχημένων ανθρώπων είναι ότι προσέχουν πολύ το περιβάλλον τους. Με απλά λόγια αποφεύγουν τους τοξικούς ανθρώπους αλλά και τις τροφές. Τοξικός είναι ο άνθρωπος που μόλις έρθεις σε επαφή μαζί του, θα αρχίσει να κατηγορεί ανθρώπους και καταστάσεις. Όπως έχω πει και άλλη φορά, δυστυχώς οι μη τοξικοί είναι πάντα μειοψηφία ειδικά σε ένα ιδιαίτερα μίζερο περιβάλλον όπως το Ελληνικό.

Advertisment

Εδώ χρειάζεται να αναπτύξεις ιδιαίτερους μηχανισμούς άμυνας και απόστασης αν δεν θέλεις να γίνεις σύντομα μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Με θετική προσέγγιση σε όλα και μακριά από την τοξικότητα σίγουρα θα έχεις μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε πολλά επίπεδα. Άσε που θα είσαι πάντα είτε ο οικονομικός, είτε ο πνευματικός νικητής.

Η ένταξη σε αυτή την λογική δεν είναι εύκολη και απαιτεί δύναμη να διαχειριστής τη κοινωνική μάζα μέσα στην οποία είσαι αναγκασμένος να λειτουργείς. Αν κάποιος σας πει το αντίθετο, τότε λέει ψέματα. Η προσέγγιση αυτή, απαιτεί πολλές προσωπικές θυσίες και θυσίες συγγενών και φίλων που μέχρι χθες αποτελούσαν τον λεγόμενο κύκλο σου. Η προσπάθεια, μεγάλη στην αρχή και οι απογοητεύσεις πολλές. Μόλις όμως θα δεις τα πρώτα αποτελέσματα, τότε θα γίνεις ο μεγαλύτερος υπέρμαχος των προσπαθειών σου.

Σύντομα θα αρχίσει μια εποχή κάθαρσης σε όλες τις κοινωνίες. Εκεί πλέον δεν θα υπάρχει θέση για εκείνη την ιδιαίτερη πονηριά και τοξικότητα. Η μιζέρια και η τοξικότητα δεν θα περάσει απέναντι, όπως και αρκετοί άνθρωποι που την πρεσβεύουν και την ενστερνίζονται.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Εάν θέλεις να σε σεβαστούν οι άλλοι, είναι καλύτερο να σέβεσαι τον εαυτό σου» | Ντοστογιέφσκι
Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση