, , , ,

Μια μέθοδος για πλήρη ανανέωση με στεγνό βούρτσισμα του δέρματος

Πώς να τονώσετε το λεμφικό σας σύστημα και να βοηθήσετε το δέρμα σας να αποτοξινωθεί από τις βλαβερές για τον οργανισμό ουσίες.

Πολλοί άνθρωποι περιποιούνται σχολαστικά το δέρμα στο πρόσωπό τους, κάνοντας τακτικά απολέπιση, καθαρισμό και ενυδάτωση. Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι ανάλογο και για το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας;

Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που αποτελείται από νεύρα, αδένες και πολλά στρώματα κυττάρων που, όταν είναι υγιή, προστατεύουν το σώμα από ακραίες θερμοκρασίες και χημικές ουσίες.

Παράγει επίσης αντιβακτηριακές ουσίες για να σας προστατεύσει από μολύνσεις και επιτρέπει στο σώμα σας να παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το δέρμα σας περιέχει ακόμη νευρικά κύτταρα που λειτουργούν ως αγγελιαφόροι στον εγκέφαλό σας, κάνοντας το δέρμα σας ένα κρίσιμο μέρος των αλληλεπιδράσεών σας με τον κόσμο γύρω σας.

Ένας άλλος κρίσιμος ρόλος που παίζει το δέρμα σας είναι να σας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Αλλά αν το δέρμα σας έχει συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και τοξίνες, δεν είναι σε θέση να αποβάλει τα απόβλητα από το σώμα σας αποτελεσματικά.

Εδώ είναι που το στεγνό βούρτσισμα του δέρματος μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο, όχι μόνο για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των λεμφαδένων σας.

Δείτε τα πολλαπλά οφέλη του στεγνού βουρτσίσματος τους δέρματος:

Τόνωση του λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την εξάλειψη των κυτταρικών απόβλητων. Εκατοντάδες χιλιόμετρα λεμφικών αγγείων επιτρέπουν στα απόβλητα να συλλέγονται από τους ιστούς σας και να απομακρύνονται μέσω του αίματος από τον οργανισμό, μια διαδικασία που είναι γνωστή και ως λεμφική παροχέτευση.

Όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, τα απόβλητα και οι τοξίνες μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες και φλεγμονή. Το στεγνό βούρτσισμα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, απομακρύνοντας τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

Απολέπιση

Το στεγνό βούρτσισμα απομακρύνει το νεκρό δέρμα, βελτιώνοντας την εμφάνιση και καθαρίζοντας του πόρους που, ενδεχομένως, έχουν φράξει. Έτσι το δέρμα “αναπνέει” καλύτερα.

Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος

Όταν βουρτσίζετε την επιδερμίδα σας, αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, η οποία ευνοεί την εξάλειψη των αποβλήτων του μεταβολισμού.

Μείωση της κυτταρίτιδας

Το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας μειώνει τις καταθέσεις σκληρού λίπους κάτω από το δέρμα, ενώ συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή των λιπικών κυττάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της κυτταρίτιδας.

Πώς να κάνετε το βούρτσισμα του δέρματος

Αγοράστε μία φυσική βούρτσα με μακριά λαβή, έτσι ώστε να είστε σε θέση να φτάσετε σε όλες τις περιοχές του σώματός σας. Εφαρμόστε το στεγνό βούρτσισμα πριν από το ντους ή το μπάνιο, τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.Φροντίστε να μην είναι βρεγμένο το δέρμα σας, δεδομένου ότι δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Κάντε κυκλικές κινήσεις πάνω και γύρω από το στήθος σας, αλλά μην βουρτσίζετε τις θηλές. Βουρτσίστε κάθε μέρος του σώματός σας αρκετές φορές έντονα. Βουρτσίστε τα πέλματα των ποδιών σας επειδή οι νευρικές απολήξεις εκεί θα επηρεάσουν ολόκληρο το σώμα σας.

Βουρτσίστε τους αστραγάλους σας, και τους μηρούς, μετά την κοιλιά και τους γλουτούς και, τέλος, βουρτσίστε τα χέρια σας. Πάντα βουρτσίζετε το δέρμα προς την καρδιά. Κάντε κυκλικές κινήσεις αριστερόστροφα στην κοιλιά σας.

Έπειτα κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή ντους, το οποίο πρέπει πάντα να ακολουθείται από κρύο ξέβγαλμα για να αναζωογονηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε