, ,

Αγριοκαστανιά για τους κιρσούς, τα αγγεία και τη φλεβίτιδα

Οι πλούσιες ιδιότητες της αγριοκαστανιάς για τον οργανισμό και πώς χρησιμοποιείται.

Η αγριοκαστανιά, είναι ίσως ένα από τα λιγοστά βότανα που καταπολεμά όλα αυτά μαζί ιδιαίτερα τους κιρσούς και τη φλεβίτιδα που είναι πραγματικά κάτι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπισθεί και δύσκολα μπορεί να εγγυηθεί ένα βότανο ότι το κάνει από μόνο του χωρίς τη συνέργεια και άλλων συστατικών η βοτάνων.

Για αυτό το βότανο της αγριοκαστανιάς είναι τόσο σημαντικό! Αποτελεί τη λύση του προβλήματος από μέσα και σίγουρα είναι ένα βότανο που προλαμβάνει και ενισχύει γι αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τις θαυμαστές και τόσο απαραίτητες ιδιότητες του. Το μέρος που χρησιμοποιείται είναι ο καρπός του.

Advertisment

Τα συστατικά που περιέχει είναι: σαπωνίνες, τανίνη, φλαβόνες, άμυλο, έλαιο, τα γλυκοσίδια αισκουλίνη και φραξίνη.

Είναι στυπτικό και τονωτικό του κυκλοφορικού. Το αγριοκάστανο χτυπάει ακριβώς εκεί που πονάτε. Στα αγγεία! Αυξάνει εντυπωσιακά την δύναμη των φλεβών και τις τονώνει. Τις γεμίζει με ελαστικότητα και τις κάνει ευέλικτες και δυνατές. Όταν πίνουμε αυτό το βότανο, βοηθάμε τον οργανισμό μας, να αποσυμφορηθεί από το στρες των φλεβών ενώ μας χαρίζει δύναμη και αντοχή. Έτσι αντιμετωπίζει δραστικά προβλήματα στη θεραπεία της φλεβίτιδας (όλες τις φλεγμονές των φλεβών) στη θεραπεία των κιρσωδών φλεβών και στις αιμορροΐδες.

Το έγχυμα της αγριοκαστανιάς, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λοσιόν για να θεραπεύσει τα ίδια προβλήματα εξωτερικά.

Advertisment

Παρασκευή και δοσολογία

Έγχυμα: ρίχνετε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό σε 1-2 κουταλιές ξηρό καρπό και το αφήνετε να μουλιάσει επί 15 λεπτά. Το έγχυμα πρέπει να πίνεται μέχρι τρεις φορές τη μέρα η να το αλείφεται στα προσβεβλημένα μέρη ως λοσιόν.

Μέρη του βοτάνου που χρησιμοποιούνται: Ο καρπός του αγριοκάστανου.

Προσοχή: Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το βότανο φρέσκο γιατί είναι τοξικό. Τα σκευάσματα του εμπορίου είναι  ασφαλή γιατί έχουν υποστεί επεξεργασία. Σε κάθε περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε ένα βότανο, ζητήστε τη γνώμη του κτάλληλου επαγγελματία υγείας. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση