,

Αν δεν αποδεχτείς τον εαυτό σου, πώς θα σε αποδεχτούν οι άλλοι;

Τι σημαίνει τελικά να είσαι ο εαυτός σου; Να είσαι αυθεντικός. Και να είσαι ειλικρινής, απέναντι σε σένα πρώτα.

Του Γιώργου Βασιλορεΐζη

“Να είσαι ο εαυτός σου” λένε. Τι σημαίνει αλήθεια; λογικά να είσαι πρωτότυπο, όχι αντίγραφο, όχι δεύτερης κατηγορίας εκδοχή κάποιου άλλου. Να τιμάς τη μοναδικότητά σου. Βέβαια κάποιοι δεν ήθελαν να υπάρχουν στην κοινωνία άνθρωποι ξεχωριστοί, διαφορετικοί, πολύχρωμοι. Φρόντισαν λοιπόν να γαλουχήσουν τις γενιές με πρότυπα.

Advertisment

Βομβάρδισαν με πλύση εγκεφάλου, ώστε να χαθεί η ατομικότητα, η ιδιαιτερότητα του καθενός, και να δημιουργηθούν μάζες. Έτσι χτίστηκε μια κοινωνία με ανθρώπους κατακερματισμένους. Η ανάγκη αποδοχής από τους άλλους, μας έκανε είτε να θέλουμε να είμαστε ΣΑΝ κάποιον άλλο, είτε να προβάλλουμε μόνο το φωτεινό μας κομμάτι. Μα πώς θα μας αποδεχθούν οι άλλοι, αν δεν αποδεχθούμε εμείς πρώτα τον εαυτό μας;

Αν το φωτεινό μας κομμάτι αντιπροσωπεύει τις ποιότητες που σχετίζονται με την Αγάπη, τότε αυτό σημαίνει ότι η αγάπη ξέρει και να αποδέχεται, και να συγχωρεί. Ποιον; μα τα σκοτεινά κομμάτια μέσα μας. Γιατί η αγάπη δεν εξορίζει. Τι σημαίνει τελικά να είσαι ο εαυτός σου; Σκέφτομαι. Να είσαι αυθεντικός. Και να είσαι ειλικρινής, απέναντι σε σένα πρώτα. Να είσαι ολόκληρος. Η ανθρωπότητα έχει πήξει από τεμαχισμένες τηλεκατευθυνόμενες προσωπικότητες. Έχει ανάγκη από ολοκληρωμένες μονάδες.

Advertisment

Latest posts by Γιώργος Βασιλορεΐζης (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση