, , , ,

Η συνταγή της αντικαρκινικής σαλάτας του Chris Varkala

Ο Chris λέει ότι για να αντιστρέψει την ασθένειά του ο καλύτερος τρόπος ήταν οι χυμοί από φρούτα και λαχανικά.

Ο Chris Varkala ανακάλυψε ότι είχε καρκίνο όταν ήταν μόλις 26 ετών και βρισκόταν ήδη στο τρίτο στάδιο. Προσπάθησε να τον αντιμετωπίσει αλλάζοντας τη διατροφή του. Άλλαξε λοιπόν εντελώς δίαιτα και άρχισε να τρέφεται με σαλάτες, πολλά φρούτα και λαχανικά. Επίσης, παρείχε στο σώμα του πολλά ένζυμα, μέταλλα και βιταμίνες. Ο Chris λέει ότι αγωνίστηκε για να αντιστρέψει την ασθένειά του και ότι ο καλύτερος τρόπος για να τη νικήσει ήταν οι χυμοί από φρούτα και λαχανικά που προμηθεύουν το σώμα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Τα κύρια συστατικά στις σαλάτες του ήταν τα λαχανικά, οι σπόροι και τα βότανα. Συμβουλεύει να αποφεύγουμε το κρέας και να καταναλώνουμε σαλάτες αφού πρόκειται για το πιο υγιεινό και ωφέλιμο πράγμα που υπάρχει.

Advertisment

Τα φυλλώδη λαχανικά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τον οργανισμό. Ο Chris ισχυρίζεται επίσης ότι το σώμα εκκρίνει διάφορα πεπτικά ένζυμα από τα φρούτα και τα λαχανικά, γι’ αυτό και δεν πρέπει να αναμειγνύονται μεταξύ τους.

Συνταγή για τη σαλάτα:

• Σπανάκι, μανιτάρια, κρεμμύδι, κολοκύθα, μπρόκολο, πιπεριά, σέλινο, κόκκινο λάχανο, αβοκάντο, ηλιόσποροι, αμύγδαλα, λάχανο, βλαστάρια από ρεβίθια, φασόλια.

Ρίξτε στη σαλάτα μηλόξυδο και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά όπως ρίγανη, σκόρδο σε σκόνη, κάρυ.

Advertisment

Δείτε την παρασκευή αυτής της σαλάτας στο παρακάτω βίντεο. Ο Chris ισχυρίζεται ότι κατάφερε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο με αυτό το είδος διατροφής και διαδίδει την εμπειρία του με σκοπό να βοηθήσει κι όλους τους άλλους που αγωνίζονται εναντίον αυτής της δύσκολης ασθένειας.

Σημείωση της σύνταξης: Δυστυχώς δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις όταν αφορά σοβαρές παθήσεις όπως ο Καρκίνος και σίγουρα το διαδίκτυο δεν μπορεί να τις δώσει. Μαρτυρίες όπως αυτή του Chris Varkala αλλά και πολλών άλλων μπορούν να μελετηθούν μόνο με εγκυκλοπαιδική προσέγγιση. Εξάλλου, κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τους ισχυρισμούς τους.  Κάθε απόφαση αντιμετώπισης μιας σοβαρής ασθένειας χρειάζεται να γίνεται έπειτα από προσεκτική μελέτη και πάντα με τη συνδρομή των ειδικών διατροφολόγων και επαγγελματιών υγείας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση