,

Ο Νο1 τρόπος για να πετύχεις είναι να αναλάβεις δράση

Ελευθέρωσε τον εαυτό σου δημιουργώντας πολλές επιλογές ώστε να πετύχεις τα αποτελέσματα που πραγματικά είσαι δεσμευμένος να πετύχεις.

Γράφει ο Μάνος Ισχάκης

Σύμφωνα με την νευροεπιστήμη έχει αποδειχτεί πως ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης από αυτόν που γνωρίζαμε οι πιο πολλοί στο παρελθόν είναι πιο αποτελεσματικό αντί να εστιάζεις στο πρόβλημα και να ψάχνεις την αιτία και το γιατί, να εστιάζεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι σημαντικό για εσένα. Αυτό σαν διαδικασία σου δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις τη συναισθηματική δύναμη που συνοδεύει τους πραγματικούς λόγους που θέλεις αυτό το αποτέλεσμα.

Advertisment

Από τη στιγμή που γνωρίζεις το πραγματικό αποτέλεσμα που είσαι δεσμευμένος να πετύχεις και γιατί θέλεις να το πετύχεις, αυτόματα το μυαλό μπαίνει σε μια κατάσταση που χαρτογραφεί τη διαδρομή για να φθάσεις εκεί που θέλεις. Ξεκίνα να ρωτάς τον εαυτό σου ποια είναι τα βήματα και με ποια σειρά πρέπει να τα ακολουθήσεις για να πετύχεις το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που θέλεις; Αυτά τα βήματα είναι η βάση για το σχέδιο δράση που καλείσαι να αναλάβεις.

Η χαρτογράφηση είναι τα συγκεκριμένα βημάτα που πρέπει να ολοκληρώσεις για να πετύχεις αυτό που θέλεις. Θα ήταν καλό να θυμάσαι δυο πράγματα καθώς δημιουργείς αυτό το πλάνο

  1. Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Εάν ο ένας δεν σου δώσει αυτό που θέλεις… να θυμάσαι πως υπάρχει και άλλος δρόμος. Ίσως να χρειαστεί να πας κάποια μέτρα πίσω αλλά εκεί πίσω είναι ένα σταυροδρόμι που εάν ακολουθήσεις την άλλο οδό τότε θα φθάσεις εκεί που θέλεις. Το μόνο που δε θέλεις να κάνεις είναι να σταματήσεις στο σημείο εκείνο. Καλύτερα να κάνεις λίγο πίσω μέχρι να βρεις άλλο μονοπάτι ή να ξαποστάσεις παρά να σταματήσεις.
  2. Μέσα σε όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις ένας μικρός αριθμός από αυτές θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην ικανότητα σου να πετύχεις το στόχο σου. Σύμφωνα με το νόμο Pareto το 20% των δράσεων σου στη ζωή σου θα κάνεις το 80% τη διαφορά σε αυτήν. Με άλλα λόγια, πολύ συχνά, μη περιμένεις να πετύχεις η κάθε σου δράση από αυτές που έχεις σχεδιάσεις να αναλάβεις προκειμένου να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η επιθυμία σου είναι να σχεδιάσεις ένα εξαιρετικό πάρτι που θα διασκεδάσεις όχι μόνο εσύ αλλά και οι καλεσμένοι σου δεν είναι απαραίτητο να έχεις ταιριαστά τα χρώματα των τοίχων με τα μπαλόνια. Και είμαι σίγουρος πως αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ.
Στην πραγματικότητα θα πετύχεις το στόχο σου εάν σπαταλήσεις λιγότερο χρόνο στο να ανησυχείς για αυτές τις λεπτομέρειες και επενδύσεις περισσότερο χρόνο στους φίλους και την οικογένεια σου.

Advertisment

Ελευθέρωσε τον εαυτό σου δημιουργώντας πολλές επιλογές και εστιάζοντας σε τι πραγματικά πρέπει να κάνεις έτσι ώστε να κάνεις τη διαφορά που θα σε βοηθήσεις να πετύχεις τα αποτελέσματα που πραγματικά είσαι δεσμευμένος να πετύχεις.

Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να να περπατάς στο μονοπάτι της επιτυχίας σου, ένα βήμα τη φορά και να δημιουργήσεις μια ασυνήθιστα ευτυχισμένη ζωή. Τη ζωή που θέλεις και αξίζεις. Ανακάλυψε το πάθος μέσα σου και ξεκίνα τώρα. Σύντομα θα ανακαλύψεις αυτό που θα δημιουργήσεις μέσα μου μια αίσθηση κινητοποίησης προς τον τελικό σου προορισμό.

Εάν για κάποιο λόγο υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να σε σταματήσεις από το να αναλάβεις τη δράση που ξέρεις ότι πρέπει να αναλάβεις τότε σε προσκαλώ στο σεμινάριο που θα γίνει στις 20/2/2016 και ώρα 17:00 στην Αθήνα με τίτλο: Πώς να μετουσιώσεις το φόβο σε δύναμη

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση