, , , ,

Οι ειδικοί προτείνουν να «τρώμε» το νερό για καλύτερη υγεία

Το νερό που λαμβάνουμε από τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πιο ωφέλιμο από το νερό που πίνουμε, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας για την ενίσχυση της υγείας αλλά και για τη διατήρηση της ομορφιάς και της νεανικότητας στην όψη του δέρματος. Η προτεινόμενη ημερήσια ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι 1,5 με 3 λίτρα αναλόγως τη μάζα σώματος του καθενός και τις καύσεις που πραγματοποιεί καθημερινά.

Όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό μέσα στη μέρα, τελευταία όμως οι ειδικοί προτείνουν να το «τρώμε». Σύμφωνα με έρευνες, το νερό που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα, κυρίως από φρούτα και λαχανικά, είναι πιο ωφέλιμο αφού η παρουσία μορίων που περιέχονται στα τρόφιμα, το βοηθούν να απορροφηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό από τα κύτταρα του σώματος, αξιοποιώντας στο έπακρο τα οφέλη του, σε σχέση με το πόσιμο νερό που αποβάλλεται πιο γρήγορα από τον οργανισμό.

Advertisment

Διαβάστε για το νερό στα τρόφιμα και τις αντιγηραντικές του ιδιότητες

Φυσικά, το πόσιμο νερό, είναι πολύ σημαντικό στη διάρκεια της μέρας, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε τη μεγαλύτερη και πιο ισορροπημένη απορρόφησή του, θα πρέπει να καταναλώνουμε επαρκείς ποσότητες φρούτων και λαχανικών που, συν τοις άλλοις, προσφέρουν και άλλα απαραίτητα στοιχεία όπως βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, και δεν περιέχουν μεγάλο αριθμό θερμίδων βοηθώντας εκείνους που γυμνάζονται καθημερινά ή ακολουθούν κάποιο πρόγραμμα διατροφής.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου
Πίνουν απαστερίωτο γάλα μολυσμένο με H5N1 για να αποκτήσουν ανοσία στον ιό
Διατροφικές διαταραχές: Είναι συχνές σε έναν στους τέσσερις εφήβους με αυτή την πάθηση
Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση