, , ,

GB-21: Σημείο κλειδί για την ανακούφιση της κεφαλαλγίας και των πόνων της πλάτης

Πώς αξιοποιούμε θεραπευτικά το σημείο GB.

GB 21

Της Μαριάννας Χρυσικάκου

Περιγραφή

Το σημείο Jianjing GB – 21 βρίσκεται στο ανώτερο σημείο του τραπεζοειδούς μυώνα, στο ενδιάμεσο διάστημα μεταξύ του 7ου αυχενικού σπονδύλου και το ακρώμιο.

Advertisment

Το σημείο GB-21 βάλλεται ιδιαίτερα στους ανθρώπους που επιτελούν πολύωρη καθιστική εργασία, στα στελέχη διοίκησης που καθοδηγούν ομάδες, στις νέες μητέρες που κρατούν για πολλές ώρες το νεογνό στην αγκαλιά τους. Είναι το ευαίσθητο σημείο των ανθρώπων που διατηρούν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος για τους άλλους.

Θεραπευτικές εφαρμογές

Η μάλαξη του σημείου GB-21 έχει μια ισχυρή καθοδική ενεργειακή επίδραση, που καθαρίζει αποτελεσματικά όλες τις συσσωρεύσεις παθογόνου ενέργειας από τους ώμους, τον αυχένα και το κεφάλι. Χρησιμοποιείται με μεγάλη αποτελεσματικότητα για την αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της ημικρανίας, της έντονης μυικής κόπωσης και δυσκαμψίας στην περιοχή των ώμων, των πόνων του αυχένα και των πάσης φύσεως οφθαλμολογικών λοιμώξεων.

Θεραπευτική μάλαξη

Εισπνεύστε και σταδιακά αρχίστε να ασκείτε ήπια πίεση στο σημείο χρησιμοποιώντας τους δείκτες σας, για λίγα δευτερόλεπτα. Κρατήστε για λίγο και εκπνεύστε. Επαναλάβετε για περίπου πέντε αργές επαναλήψεις, μέχρι να αισθανθείτε τα συμπτώματα να αρχίζουν σταδιακά να υποχωρούν.

Advertisment

Θεραπευτική άσκηση: Μισή σπονδυλική στροφή

Καθίστε σε μια άνετη στάση με τα πόδια ανοικτά σε διάσταση μπροστά από τον κορμό. Σταδιακά φέρετε απαλά το ένα πόδι να σταυρώσει πάνω από το άλλο και λυγίστε το τεντωμένο πόδι, μέχρι να ακουμπήσει στον αντίθετο μηρό. Σταθεροποιείστε τη στάση και φέρετε το αντίθετο χέρι από το λυγισμένο πόδι να τεντώσει πρώτα ψηλά και στη συνέχεια να σταυρώσει μπροστά και επάνω από το λυγισμένο πόδι, με λαβή εξωτερικά από τον μηρό.

Ξεκινήστε να στρέφετε σταδιακά το κορμό, το στήθος, τον αυχένα και το κεφάλι, προς την πλευρά του λυγισμένου ποδιού, με κατεύθυνση προς τα έξω και επάνω. Κρατήστε τη στάση για περίπου πέντε αργές αναπνοές, διευρύνοντας τη στροφή του κορμού ολοένα και περισσότερο σε κάθε αναπνοή. Ολοκληρώστε βγαίνοντας σταδιακά από τη στάση και επαναλάβετε με ακριβώς τον ίδιο τρόπο εκτέλεσης από την άλλη. Χαλαρώστε για λίγα λεπτά αναπνέοντας ήρεμα, με τα μάτια κλειστά, ξαπλωμένοι στο στρώμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση