Του Γιάννη Αραχωβίτη

Δεν φτάνει να είσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Θα πρέπει να είσαι και ο κατάλληλος άνθρωπος. Και αυτό πετυχαίνεται μέσα από συνειδητή και συνεχή προσπάθεια βελτίωσης. Δια βίου μάθησης.

Δυστυχώς, κάποιοι αράζουμε στα πτυχία ή σε αυτά που μάθαμε όταν ήμασταν ακόμα παιδιά. Στην ζωή, όμως, αποδεικνύεται, ξανά και ξανά, ότι τίποτα δεν παραμένει το ίδιο. Τα πάντα αλλάζουν τριγύρω μας και αν δεν επιλέξουμε την προσαρμογή και την αναβάθμιση, γρήγορα η πραγματικότητα μας ξεπερνάει. Ότι δεν προσαρμόζεται μαραίνεται, φθείρεται, χάνεται.

Ας κάνουμε καθημερινά βήματα προόδου. Οι ταχύτητες αλλαγών, είναι δυστυχώς, μεγάλες. Και κανένας δεν πρόκειται να μας περιμένει. Ή αλλάζουμε ή χάνουμε (και αυτό) το τρένο. Σίγουρα πρέπει και πάλι να επιλέξουμε σωστά το που, το πως, το τι, το γιατί, το με ποιον. Η επιλογή όμως, είναι μία. Αλλαγή. “Το εγώ έτσι είμαι και δεν αλλάζω”, θεωρείται ξεπερασμένος και ανώφελος λεονταρισμός.

Μην αντιστεκόμαστε όταν η αλλαγή είναι για το καλύτερο. Ας ξεβολευτούμε από την τωρινή μας βόλεψη, για να μην τα βρούμε «μπαστούνια» αργότερα. Καλύτερα να αντιμετωπίζουμε ενεργά τις άβολες αλήθειες, παρά να χαλαρώνουμε «χωμένοι» σε εύκολα ψέματα. Αν δεν μαγειρέψουμε, δεν πρόκειται να φάμε. Και οι φρόνιμοι φροντίζουν εγκαίρως να είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι, όταν παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Αλλιώς, όσες ευκαιρίες και να κτυπήσουν την πόρτα μας, όταν είμαστε «κουφοί», τίποτα δεν πρόκειται να μας κινητοποιήσει.

Βάλε τον εαυτό σου σε καθημερνή διαδικασία βελτίωσης. 1% βελτίωσης την βδομάδα, είναι περίπου 50% σε ένα χρόνο. Και μην ξεχνάς μια μικρή βελτίωση σε κάτι, μπορεί να φέρει μια μεγάλη επιτυχία. Σε μια κούρσα 100 μέτρων ο νικητής προηγείται μόνο μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου από τον όγδοο. Μια προαγωγή μπορεί να κρίνεται από τα 2 λεπτά που πηγαίνεις νωρίτερα στο γραφείο, από το πώς απαντάς στο τηλέφωνο, από το πώς αφήνεις το γραφείο σου τακτοποιημένο. Οι ευκαιρίες σε βρίσκουν, αλλά τις εκμεταλλεύεσαι μόνο όταν είσαι προετοιμασμένος, μόνο όταν είσαι ο κατάλληλος.

Συγγραφέας Γιάννης Αραχωβίτης

Ο Γιάννης Αραχωβίτης ασχολείται επαγγελματικά με την εκπαίδευση ανθρώπων και στο πως ο καθένας μπορεί να βρει μια αποστολή στη ζωή, κάτι που να του αρέσει και με ποιο τρόπο μπορεί να το υλοποιήσει.
Μαθητής κορυφαίων προσωπικοτήτων από το χώρο της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης και της τέχνης της επιτυχίας ο κ. Αραχωβίτης είναι εισηγητής σε διάφορα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης προσφέρει τις υπηρεσίες του εταιρείες και ατομικά μαθήματα. Είναι ειδικός στην επικοινωνία (δημόσια ομιλία, παρουσιάσεις, γλώσσα του σώματος κ.λ.π.)

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε