Γράφει η συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου; Να πάρεις τέτοιες ριζικές αποφάσεις μακριά από τους μεγαλύτερους φόβους σου ώστε να μετατρέψεις το αποτέλεσμα σύμφωνα με τους στόχους σου; Ή μήπως αφήνεσαι να πιστεύεις πως όλα για κάποιον λόγο γίνονται, είναι δεδομένα και προς υλοποίηση ότι κι αν κάνεις; Ποιος τολμά το καθολικά διαφορετικό, το αλλιώτικο μακριά από στερεότυπα και κατεστημένα επειδή αυτό είναι το θέλω του, το όνειρό του;

Και τελικά αφού πιστεύεις πως κάτι είναι αδύνατο γιατί δεν πιστεύεις πως μπορεί να είναι και δυνατό; Ακριβώς την στιγμή που σκέφτομαι ολα αυτά ξεκινούν οι ειδήσεις στο ραδιόφωνο… “Αναβλήθηκε η πορεία ενάντια στον φόβο για λόγους ασφάλειας!”

Έλεος! Ακούνε τι εκφωνούν; Τελικά όλα είναι φόβος; Μια φωνή από μέσα μου απαντά, όλα “εξαρτώνται” από τον φόβο κι όταν θες να ελέγξεις κάποιον του θυμίζεις να φοβάται, έτσι απλά!

Χτυπά το τηλέφωνο και στη συζήτηση λέει ο συνομιλητής μου, μην φοβάσαι εσύ δεν κινδυνεύεις… Δηλαδή κάθε φορά που φοβάμαι είναι δεδομένο πως κινδυνεύω; Γιατί ο φόβος να είναι συνδεδεμένος με την ύπαρξη του κινδύνου; Π.χ όταν γίνεται σεισμός φοβόσουν πριν γίνει, ήξερες πως θα γίνει ή σε ένα ξαφνικό τρακάρισμα φοβόσουν πριν συμβεί, ήξερες πως θα συμβεί; Παραδείγματα πολλά, να γεμίσω σελίδες! Όχι! Αρκετά με τις δικαιολογίες! Ο φόβος είναι μόνο μια δικαιολογία για να μην υλοποιήσεις τις προσδοκίες και τα θέλω σου!

Φοβάμαι δεν σημαίνει κινδυνεύω! Φοβάμαι δεν σημαίνει θα μου συμβεί το κακό! Φοβάμαι σημαίνει σταματώ να προσπαθώ, φοβάμαι σημαίνει παύω να πιστεύω σε εμένα! Στάματα να φοβάσαι! Ξεκίνα να πιστεύεις πως όλα τα αδύνατα γίνονται δυνατά αρκεί εσύ να θες να το ζήσεις έτσι! Αρκεί να πιστέψεις πως το αδύνατο είναι το δικό σου δυνατό!

Ρίνα Σερέτη

Συγγραφέας Ρίνα Σερέτη

Όλη μου η ζωή ένα βιβλίο γραμμένο με γέλιο, με δάκρυ, με αγάπη, με θυμό μα πάνω από όλα με την πρόθεση να καταφέρω να διώξω μακριά κάθετί αρνητικό!

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε