,

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έχετε διδαχτεί από τα μαθήματα ζωής σας

Ευχαριστώ εσάς, που ενώ κάποιοι σας έριξαν στο έδαφος, αξιοποιήσατε την ευκαιρία να μάθετε να σηκώνεστε και γίνατε πιο δυνατοί μετά από αυτό.

Της Αγγελικής Μπολουδάκη

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έχετε διδαχτεί από τα μαθήματα ζωής σας. Με εμπνέετε, μου δίνετε δύναμη και κουράγιο να συνεχίζω να πιστεύω στο νόημα ζωής μου. Είστε οι άνθρωποι που, όταν χαίρομαι, προσφέρετε αξία στη χαρά μου και όταν λυπάμαι, αποτελείτε τους φωτεινούς φάρους στη ζωή μου, όπου χάρη στο παράδειγμά σας οδηγούμαι στη λύτρωση.

Advertisment

Ευχαριστώ:

Εσάς, που, ενώ κάποιοι γέλασαν με τα όνειρά σας, δεν παραιτηθήκατε από αυτά, αλλά με επιμονή και υπομονή δεσμευτήκατε μαζί τους.

Εσάς, που, παρότι σας είπαν ψέματα, δεν απογοητευτήκατε, αλλά πιστέψατε ακόμη περισσότερο στη δύναμη της αλήθειας και με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και στη ζωή αναζητάτε ανθρώπους, με τους οποίους μπορείτε να μοιραστείτε τις μεταξύ σας αλήθειες.

Advertisment

Εσάς που, παρόλο που οι άνθρωποί σας δεν πίστεψαν στη δύναμη σας, εσείς δεν επιτρέπετε στις αμφιβολίες σας να σας κυβερνούν και με τη θέλησή σας «μετακινείτε βουνά».

Εσάς που πολεμηθήκατε, αλλά δεν παραιτηθήκατε και αποκτήσατε θάρρος μέσα από τις μάχες σας.

Εσάς που περιοριστήκατε, αλλά παραμείνατε ελεύθεροι.

Εσάς που ενώ οι άλλοι σας προκάλεσαν σύγχυση, παραμείνατε με ξεκάθαρες θέσεις, όπου τις διατυπώνετε με σαφήνεια .

Εσάς που εγκαταλειφτήκατε, αλλά δεν εγκαταλείψατε τον εαυτό σας και ανακαλύπτετε καθημερινά πηγές αγάπης μέσα σας, τις οποίες μοιράζεστε με ευθύνη με τους ανθρώπους σας.

Εσάς που προδοθήκατε, που κάποιοι καταχράστηκαν τα συναισθήματά σας, αλλά εσείς δεν πάψατε να πιστεύετε στον Άνθρωπο και στην αναζήτησή του.

Εσάς που, ενώ κάποιοι σας έβλαψαν, εσείς δεν μετατραπήκατε σε θύματα ή σε θύτες. Δεν προβάλετε σε άλλους τους φόβους που νιώθετε για τον εαυτό σας πιστεύοντας πως τους νιώθουν εκείνοι, ούτε μεταθέτετε τα συναισθήματα θυμού που νιώθετε σε άλλους ανθρώπους ακυρώνοντας την ουσία της σχέσης σας.

Εσάς, που ενώ η ηρεμία σας διαταράχτηκε από κάποιους που προσπάθησαν να σας δημιουργήσουν προβλήματα, βρήκατε τη δύναμη να μην επιτρέψετε στις δυσκολίες των άλλων να σας επηρεάσουν.

Εσάς, που ενώ κάποιοι σας έριξαν στο έδαφος, αξιοποιήσατε την ευκαιρία να μάθετε να σηκώνεστε και γίνατε πιο δυνατοί μετά από αυτό.

Εσάς που ενώ κάποιοι άνθρωποι κέρδισαν εις βάρος σας, συνεχίσατε απτόητοι να πιστεύετε στη δύναμή του αγώνα μέσα από αξίες ζωής.

Εσάς που, παρότι χρησιμοποιηθήκατε, δεν επιτρέπετε να χρησιμοποιηθείτε και διεκδικείτε την ισοτιμία στις σχέσεις σας. Δεν χρησιμοποιείτε άλλους ανθρώπους αλλά σέβεστε και εκτιμάτε αυτό που μπορεί να σας προσφέρει κάθε άνθρωπος με ευγνωμοσύνη.

Ευχαριστώ εσάς που φοβηθήκατε, θυμώσατε, αντιπαρατεθήκατε με τους ανθρώπους σας αλλά δεν αφήσατε τους φόβους σας να θερίσουν ό,τι πολύτιμο καλλιεργήσατε και τολμάτε να επιμένετε στην αγάπη μεταξύ σας.

Σας ευχαριστώ.

Latest posts by Αγγελική Μπολουδάκη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θέλεις να μάθεις γιατί γερνάει ο άνθρωπος; Για να αντιληφθεί τι πραγματικά έχει αξία στη ζωή...
Αντί να είμαστε «καλοί», να γίνουμε συνειδητοί
Δίδαξε στους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται
Ο πόνος μπορεί να γίνει προορισμός, καθώς σε οδηγεί να καταλάβεις "Οι Ιθάκες τι σημαίνουν"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση