, ,

Μελέτη υπολογίζει πως το 99,99% των ειδών του πλανήτη δεν έχουν ανακαλυφθεί!

Μόλις το ένα χιλιοστό των ειδών που φιλοξενεί η Γη έχει ανακαλυφθεί, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), η Γη φιλοξενεί σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο είδη οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου και τους μικροοργανισμούς, με το 99,99% να παραμένουν άγνωστοι.

Η μελέτη, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Τζέι Λένον του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, βασίστηκε σε μια νέα τεχνολογία ανάλυσης των μικροβιακών βάσεων δεδομένων που δίνει την δυνατότητα στους επιστήμονες να υπολογίσουν με μεγαλύτερη αξιοπιστία τα είδη που φιλοξενεί ο πλανήτης μας.

Advertisment

Η νέα τεχνολογία γενετικής ανάλυσης επιτρέπει στην επιστήμη της βιολογίας να εμβαθύνει περισσότερο από ποτέ στον αόρατο κόσμο των μικροβίων με τον Τζέι Λένον να δηλώνει: «Η εκτίμηση του αριθμού των ειδών στη Γη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη βιολογία. Η μελέτη μας συνδυάζει τις μεγαλύτερες διαθέσιμες βάσεις δεδομένων με οικολογικά μοντέλα και νέους οικολογικούς κανόνες για τη βιοποικιλότητα, πράγμα που μας επέτρεψε να έχουμε μια νέα και πιο αξιόπιστη εκτίμηση για τον αριθμό των ειδών των μικροβίων στον πλανήτη μας»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο
Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα όταν θυμώνουμε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση