, , ,

Τι να κάνετε για τα νύχια που εισχωρούν στο δέρμα

Πώς να θεραπεύσετε την είσφρυση όνυχος – ονυχοκρύπτωση με 100% θετικά αποτελέσματα.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει τους τρόπους αντιμετώπισης της ονυχομυκητίασης με φυσικά μέσα (μύκητες στα νύχια). Μία από τις πιο συχνές παρενέργειες της ονυχομυκητίασης είναι η αλλοίωση του μεγάλου νυχιού του ποδιού.  Αυτό ονομάζεται είσφρυση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση και μπορεί να προκαλέσει πολύ πόνο. Αρχικά παρουσιάζεται ως μια μικρή ενόχληση, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε αρκετά μεγάλη μόλυνση ή/και να γίνει ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα. Αν και αυτό το πρόβλημα δεν είναι πολύ σοβαρό για την υγεία μας, εξακολουθεί να είναι μία πολύ ενοχλητική, επώδυνη και δυσάρεστη κατάσταση.

Κύριες αιτίες είναι η μυκητίαση, το λανθασμένο κόψιμο των νυχιών, η υπερίδρωση, που διευκολύνει την εισχώρηση του νυχιού στα πλάγια μαλακά μόρια της αύλακας, τα στενά παπούτσια και η έντονη επιβάρυνση των ποδιών.

Advertisment

Το κλειδί για τη θεραπεία των νυχιών που μπαίνουν μέσα στο δέρμα είναι να αποκατασταθεί η σωστή φορά τους και έτσι να συνεχίσουν να αναπτύσσονται κανονικά. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε μόνο ένα τσιμπιδάκι (αυτό που βγάζουμε τα φρύδια), λίγο βαμβάκι και ιώδιο ή άλλο αντιβακτηριακό μέσο.

Ο καλύτερος τρόπος για να εφαρμόσετε τη θεραπεία, είναι να βάλετε πρώτα το πόδι σας σε μία λεκάνη με ζεστό νερό που να καλύπτει τα δάχτυλα και μία χούφτα χονδρό αλάτι, ώστε να μαλακώσει το προβληματικό νύχι. Εάν το νύχι είναι υπερβολικά σκληρό, τότε μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο φαρμακευτικό προϊόν που το μαλακώνει.

Τι να κάνετε για τα νύχια που εισχωρούν στο δέρμα

Advertisment

Μόλις μαλακώσει, βάλτε σιγά – σιγά το βαμβάκι βουτηγμένο στο ιώδιο ή κάποια αντιβακτηριακή κρέμα, κάτω από το ανώμαλα αναπτυγμένο νύχι απλώς ανασηκώνοντάς το από το δέρμα με το τσιμπιδάκι όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.

Εάν δεν αντέχετε τον πόνο, τότε δοκιμάστε να βάλετε ξυλοκαΐνη.  Στη συνέχεια μπορείτε να τυλίξετε το δάχτυλο με ένα μαλακό πανί!

Τι να κάνετε για τα νύχια που εισχωρούν στο δέρμα

Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη μέθοδο μέχρι το νύχι να σταματήσει να αυξάνεται προς το πλάι και μέσα, ενώ στη συνέχεια φροντίζουμε απαραίτητα να το κόβουμε πάντα στην ευθεία.

Προσοχή: Αν αναπτυχθεί οποιαδήποτε μόλυνση, είτε πριν, είτε κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, επικοινωνήστε άμεσα με τον γιατρό σας.

Είδαμε τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα proionta-tis-fisis.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση