,

5 μυστικά για να διατηρείτε το σπίτι καθαρό και περιποιημένο καθημερινά

Πώς να έχετε ένα τακτοποιημένο σπίτι χωρίς να αφιερώνετε πολύ χρόνο κάθε μέρα, εφαρμόζοντας μερικά έξυπνα κολπάκια.

Σπίτι καθαρό και περιποιημένο καθημερινά;
Δείτε πώς να το καταφέρετε

1. Αφιερώστε καθημερινά έστω και λίγα λεπτά

Πολλοί αφήνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού για το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να μαζεύεται μεγάλος όγκος και μόλις έρθει εκείνη η στιγμή να πελαγώνουν. Κάντε καθημερινά έστω και μια μικρή δουλειά, ανάλογα τις αντοχές σας, με σκοπό να μην έχετε τόσες πολλές δουλειές για το Σαββατοκύριακο. Εξάλλου αυτό το διήμερο θα θέλετε να το αφιερώσετε περισσότερο για την ξεκούρασή σας.

Διαβάστε επίσης

Αλλάξτε την αύρα του σπιτιού σας με τη δύναμη των κρυστάλλων

12 συμβουλές του Φενγκ Σούι για να προσελκύσετε τύχη και χρήματα

Φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα άμεσα

2. Διασκεδάστε το

Δείτε την ώρα που πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι ως διασκέδαση. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, οπλιστείτε με ενέργεια, φορέστε το καλύτερο χαμόγελό σας και…αρχίστε!

3. Καθαρίστε αμέσως

Όταν δημιουργείται κάτι που χρειάζεται καθάρισμα, να το κάνετε εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, όταν τελιώσετε το μαγείρεμα, ή κατά τη διάρκεια, μαζέψτε ό,τι πρέπει να μαζευτεί και θα δείτε πως αργότερα θα αισθάνεστε πιο άνετοι και χαλαροί.

4. Μοιράστε τις δουλειές μέσα στο σπίτι

Αν δεν μένετε μόνοι σας, αναθέστε από μια δουλειά και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όλοι μέσα στο σπίτι θα πρέπει να βοηθούν για να διατηρείται καθαρό και περιποιημένο. Επιπρόσθετα, αυτό βοηθά και τα παιδιά να αισθάνονται ενεργά και υπεύθυνα μέλη του σπιτιού.

5. Τακτοποιήστε τα μικροπράγματα πριν κοιμηθείτε

Αυτό είναι ένα κόλπο σημαντικό και καθόλου χρονοβόρο. Πριν πέσετε για ύπνο, τακτοποιήστε ορισμένα πράγματα μέσα στο σπίτι. Για παράδειγμα, βάλτε σε τάξη τα μαξιλάρια του καναπέ, ή τυχόν μικροσυσκευές που βρίσκονται εκτός ντουλαπιών, τα παπούτσια στη θέση τους και τα ψίχουλα από το τραπέζι της κουζίνας. Θα δείτε ότι μέσα σε 5 λεπτά μπορείτε να αλλάξετε τη συνολική εικόνα του σπιτιού, κάτι που θα σας ικανοποιήσει ιδιαίτερα όταν ξυπνήσετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε