, ,

Η Ένωση με τη Δίδυμη Φλόγα μας: Ψευδαίσθηση ή Πραγματικότητα;

Η Elizabeth Ann Morris μιλάει για τη γνωριμία με τη δίδυμη φλόγα μας, το «άλλο μας μισό»

Eizabeth Ann Morris Η Ένωση με τη Δίδυμη Φλόγα μας: Ψευδαίσθηση ή Πραγματικότητα;

Η Elizabeth Ann Morris για την ένωση με τη Δίδυμη Φλόγα μας

Πολλοί από εμάς έχουν την αίσθηση ότι κάπου έξω στον κόσμο υπάρχει κάποιος που είναι το ακριβές ταίρι για εμάς. Όταν συναντήσουμε αυτό το πρόσωπο είναι σαν να κοιτάμε σε ένα θεϊκό καθρέφτη-η ομορφιά του ποιοι πραγματικά είμαστε θα αντικατοπτρίζεται πίσω σε μας.

Advertisment

Ίσως δεν θα υπάρχει ανάγκη για λόγια γιατί μπορούμε να διαβάσουμε το μυαλό ο ένας του άλλου. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια. Από εκεί και ύστερα, θα προχωρήσουμε με αρμονία, ολική αγάπη και σοφία. Η ζωή μας θα είναι τέλεια.

Όταν ξεκινάμε να ερευνούμε πνευματικά βιβλία μπορεί να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι υπάρχει στην πραγματικότητα μια δίδυμη φλόγα που δημιουργήθηκε από μια ενιαία ουσία, η οποία χωρίστηκε σε δύο πανομοιότυπες σφαίρες. Η κάθε σφαίρα αντανακλά την αρσενική ή θηλυκή ταυτότητα. Ωστόσο, κάθε δίδυμο είναι μια πλήρης ψυχή, και όχι απλώς το μισό μιας ψυχής.

Η ψευδαίσθηση αυτής της κατανόησης μπορεί να οδηγήσει στην πεποίθηση ότι ο ρόλος μας είναι να βρούμε το άτομο αυτό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε «ολόκληροι» και πάλι. Αυτό, με τη σειρά του, έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να ψάχνουν συνειδητά για το άλλο τους μισό, πιστεύοντας ότι αυτή είναι η αποστολή και ο σκοπός της ζωής τους.

Advertisment

Αν αυτό ήταν αλήθεια, τότε θα ήταν μέσα στον σκοπό και το σχέδιο της ψυχής του καθενός να συναντήσει την δίδυμη φλόγα του. Δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη για την αναζήτηση – θα συνέβαινε αυτόματα – και η ζωή για όλους μας θα ήταν θεϊκή. Τα παιδιά μας θα είχαν μια πολύ διαφορετική αντίληψη για την ζωή και τον σκοπό της.

αντίθετα φύλα φωτια νερό στοιχεία

Πάρτε μια στιγμή για να το αναλογιστείτε και να νιώσετε πώς θα ήταν ο κόσμος.

Υπάρχουν 3 βασικά ερωτήματα εδώ:

1. Γιατί εμείς δεν είμαστε συνδεδεμένοι ήδη με δίδυμη φλόγα μας;

2. Τι χρειάζεται να κάνουμε για να επανασυνδεθούμε με την δίδυμη φλόγα μας;

3. Πώς θα αναγνωρίσουμε το πρόσωπο αυτό;

Σε απάντηση στο πρώτο ερώτημα, πρέπει να καταλάβουμε το σκοπό της ζωής στον πλανήτη μας. Η Γη είναι ένας πλανήτης για μάθηση και πνευματική ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι ο λόγος που κάποιος ενσαρκώνεται εδώ είναι να βιώσει τη ζωή, να μάθει να υπερβαίνει τις πτυχές της ανθρώπινης συνείδησης και να αποκαταστήσει την ισορροπία οποιουδήποτε Κάρμα (από προηγούμενες ζωές). Καθώς βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία, εξελισσόμαστε σε όλο και ψηλότερα επίπεδα επίγνωσης.

Οι δύο πτυχές της δίδυμης φλόγας θα συγκεντρώσουν διαφορετικά επίπεδα μάθησης και κατανόησης πριν ενωθούν πάλι σε ένα σημείο όπου και οι δύο θα φωτιστούν. Οι δύο πτυχές της δίδυμης φλόγας πρέπει να εξισορροπήσουν μέσα τους τη δική τους ανδρική και γυναικεία ενέργεια, καθώς και το καρμικό χρέος τους. Δεν χρειάζονται η μία την άλλη για να εμπειρευτούν τη ζωή. Σε πολλές περιπτώσεις, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να συναντηθούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η πτυχή του «καθρέφτη» της δίδυμης φλόγας μας θα «μεγενθύνει» τυχόν αρνητικές ενέργειες ή μέρη του χαρακτήρα μας που δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να αισθάνεται θυμωμένος έχοντας το θυμό σας δέκα φορές μεγενθυμένο από την «αντανάκλαση» του διδύμου σας; Αυτό θα καθιστούσε πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε και να εξυψωθούμε πάνω από τον πόνο, τη σύγκρουση, την κατάθλιψη, το άγχος κλπ. Οι δίδυμες φλόγες δεν είναι οι θεϊκοί «σωτήρες» μας. Κατά πάσα πιθανότητα, θα επιδεινώσουν τυχόν αρνητικά χαρακτηριστικά που βιώνουμε.

Στο παρελθόν η ένωση με την δίδυμη φλόγα ήταν πολύ σπάνια, πιθανόν συνέβαινε όταν τα δίδυμα ήταν έτοιμα να ανέλθουν. Καθώς ο πλανήτης εξελίσσεται ραγδαία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βιώνουν αυτή την ένωση. Αυτό με τη σειρά του έχει ανεβάσει την συνειδητότητα του θέματος και έχει οδηγήσει σε παρανοήσεις που απορρέουν από τις προσδοκίες μας για τις ανθρώπινες σχέσεις. Μια δίδυμη φλόγα δεν μπορεί να μας δώσει ό,τι δεν έχουμε ήδη.Έτσι, αν ψάχνουμε για ένα άλλο άτομο να κάνει όλα τα όνειρά μας πραγματικότητα, τότε δεν είμαστε έτοιμοι να συναντήσουμε το δίδυμό μας.

Σε απάντηση στο δεύτερο ερώτημα (τι πρέπει να κάνουμε για να επανασυνδεθούμε με την δίδυμη φλόγα μας;), πρώτα πρέπει να φέρουμε πληρότητα και ισορροπία σε όλες τις πτυχές του εαυτού μας. Χρειάζεται να:

• φέρουμε σε αρμονία ταφυσικά, συναισθηματικά, ψυχικά και αιτιατά σώματά μας

• εξισορροπήσουμε οποιοδήποτε καρμικό χρέος

• παίρνουμε την ευθύνη για όλες τις εμπειρίες μας και να τις βλέπουμε ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη

• αναγνωρίζουμετις θεϊκές ιδιότητες της ψυχής μας και τον ιδιαίτερο σκοπό της

• αναλάβουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη για την εξέλιξη του πλανήτη μας

• ζούμε με αγάπη, ειρήνη και αρμονία

• βλέπουμε το ιερό φως μέσα στους πάντες και τα πάντα

Ο ρόλος μας είναι να αναλάβουμε 100% ευθύνη για τη δική μας εξέλιξη και την πρόοδό της. Ο Πνευματικός Νόμος «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει» σημαίνει ότι προσελκύουμε,σαν μαγνήτες, την ακριβή δόνηση της συνειδητότητάς μας.

Δηλαδή…

Ο θυμός προσελκύει θυμό

Ο φόβος προσελκύει φόβο

Η αγάπη προσελκύει αγάπη

Η ειρήνη προσελκύει ειρήνη

αγάπη ζευγάρι καρδιές

Αυτό συνεπάγεται ότι μόνο μέσα από αγάπη, συμπόνια και σοφία μπορούμε να προσελκύσουμε την δίδυμη φλόγα μας. Ακόμη και αν ήταν η δίδυμη φλόγα στη ζωή μας, δεν θα την αναγνωρίζαμε καθώς δεν θα υπήρχε καμία μαγνητική έλξη. Στην ουσία, για να βρούμε τη δίδυμη φλόγα μας πρέπει να πάψουμε να ψάχνουμε και να επικεντρωθούμε στην δική μας πνευματική πρόοδο.

Φυσικά, μπορούμε να συνδεθούμε με το δίδυμό μας τηλεπαθητικά σε ένα υψηλότερο επίπεδο ψυχής, παρά στο φυσικό επίπεδο. Μπορούμε να τα φέρνουμε στις προσευχές και τους διαλογισμούς μας – αλλά και πάλι, μόνο για να τους στείλουμε αγάπη, φως και συμπόνια για υποστήριξη στο ταξίδι τους.

Σε απάντηση στο τρίτο ερώτημα (πώς θα αναγνωρίσω τη δίδυμη φλόγα μου;) υπάρχουν, επίσης, πολλές παρερμηνείες. Συχνά θεωρείται ότι η δίδυμη φλόγα θα είναι ο σύντροφος μας σε μια σχέση μεταξύ άνδρα και γυναίκας.

Τα περισσότερα από τα βιβλία, για τη σχέση που έχουν οι δίδυμες φλόγες, επικεντρώνονται σε αυτή την πτυχή της σύνδεσης. Ωστόσο μια δίδυμη φλόγα μπορεί να εμφανιστεί ως γονέας, αδελφός-ή, άτομο του ιδίου φύλου ή μερικές φορές μπορεί να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ηλικιακό χάσμα μεταξύ των δύο ανθρώπων.

Μόλις γίνει η σχέση, δεν είναι απαραιτήτως δια βίου. Ίσως χρειαστεί να συναντηθείτε μόνο για ένα πολύ σύντομο συγκεκριμένο σκοπό. Έναν σκοπό που εξυπηρετείται καλύτερα μέσω της ενότητας σας και όχι μέσα από μια ατομική προσπάθεια. Αυτό είναι πάντα ένα θείο δώρο, για το οποίο θα πρέπει να έχουμε απόλυτη ευγνωμοσύνη. Μπορεί να είχατε ήδη με κάποιον αυτή την εμπειρία στη ζωή σας.

Πώς θα ξέρω ότι είναι μια σύνδεση με τη δίδυμη φλόγα μου; Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει πάντα ανάγκη να το γνωρίζετε αυτό. Γνωρίζοντάς το, μερικές φορές, δημιουργεί μια προκατάληψη που θα επηρεάσει αρνητικά το σκοπό της συνάντησης. Είναι πιο σημαντικό να δείτε κάθε σχέση ως δώρο μάθησης και προσωπικής ανάπτυξης.

Υπάρχουν, βέβαια, και άλλες σχέσεις στη ζωή μας, οι οποίες είναι εξίσου σημαντικές:

• αδελφές ψυχές – όπου είμαστε συνδεδεμένοι σε άτομα επειδή μαθαίνουμε το ίδιο μάθημα

• καρμικές σχέσεις – όπου η ενωμένη ενέργειας μας χρησιμοποιείται για να καταργήσει τα καρμικά χρέη

Κάντε το τεστ Δίδυμη φλόγα, αδερφή ψυχή ή άλλη μια σχέση;

Δίδυμη φλογα, αδερφή ψυχή ή άλλη μια σχέση; Κάντε το τεστ

Οι σχέσεις είναι η πιο σημαντική πτυχή της μάθησης. Η σχέση με τον εαυτό μας, η κατανόηση και η τιμή σε αυτό που είμαστε θα μας επιτρέψει να χτίσουμε υγιείς σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Οι σχέσεις που βασίζονται στην αμοιβαία αγάπη και σεβασμό για τον άλλον δημιουργούν ειρήνη, αρμονία και ενότητα.

Καθώς θα το κάνουμε αυτό, θα ανοιγόμαστε στην αυθεντικότητά μας. Τότε, η δίδυμη φλόγα, πιθανώς να συνδεθεί μαζί μας-εάν πρόκειται για την υψηλότερη εξέλιξή του εαυτού μας και του πλανήτη. Ο αυθεντικός εαυτός σας θα προσελκύσει μαγνητικά όλα όσα χρειάζεστε για τη δική σας ανάληψη και φώτιση. Απολαύστε το ταξίδι σας στη ζωή. Αναζητήστε τον υψηλότερο σκοπό σε όλες τις εμπειρίες σας και η ζωή σας θα πλέει σε θεία αρμονία.

Ναμαστε

Μάθετε περισσότερα για το σεμινάριο της Elizabeth Ann Morris στην Ελλάδα με τίτλο: «Η θεία ένωση με τη δίδυμη φλόγα μας»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση