,

Οι φυτικές ουσίες θεραπεύουν τον καρκίνο (Άλλη μια έρευνα το επιβεβαιώνει)

Επιστήμονες επισημαίνουν πως οι φυτικές ενώσεις έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν τις βλαβερές επιγενετικές μεταλλάξεις σε καρκινικά κύτταρα.

Άρθρο του ερευνητή Sayer Ji
Οι φυτικές ουσίες θεραπεύουν τον καρκίνο κι όχι οι χημικές

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι το αγνοούν, μια Κοπερνίκεια επανάσταση έχει ήδη συμβεί όσον αφορά το ζήτημα του καρκίνου. Σήμερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φυτικές και όχι χημικές ουσίες είναι η λύση για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιδημίας καρκίνου.

Advertisment

Διαβάστε

Ο υγιεινός τρόπος ζωής σύμμαχος κατά του καρκίνου

Προστάτης: Πώς να τον διατηρήσετε υγιή με φυσικό τρόπο

Advertisment

Η κακή ψυχολογική κατάσταση ενισχύει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Η λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα καρκινογόνα

Η κατανόησή μας όσον αφορά τις αιτίες εμφάνισης καρκίνου βρίσκεται πλέον σε Κοπερνίκεια επανάσταση κατά την τελευταία δεκαετία. Η μοιρολατρία της βιολογίας υπήρξε η κυρίαρχη κινητήρια δύναμη στην ιατρική τον τελευταίο μισό αιώνα, όπου οι περισσότερες ασθένειες θεωρούνταν προκαθορισμένες μέσω των γονίδιων, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου. Συνεπώς, ήταν αδύνατο να αντιστραφούν.

Αντί να ψάχνουμε να βρούμε την πρωταρχική αιτία της ασθένειας (RCRD), αρκούμασταν στο να την «εντοπίσουμε νωρίς» και στην περίπτωση του καρκίνου, όταν αυτό συνέβαινε (ακόμα και όταν δεν ήταν ιδιαίτερα επιβλαβής), ξεκινούσαμε πόλεμο εναντίον του χρησιμοποιώντας στην κυριολεξία ισχυρά όπλα (υλικά που προέρχονται από αέριο μουστάρδας και πυρηνικά υλικά). Τώρα, όμως, στη μετα-γονιδιωματική εποχή, στο προσκήνιο βρίσκονται οι παράγοντες που έχουν τον έλεγχο των γονιδίων (των επιγενετικών παραγόντων). Σε αυτούς περιλαμβάνονται η περιβαλλοντική έκθεση, το άγχος, η διατροφή, καθώς και διάφοροι παράγοντες του τρόπου ζωής μας που εμπίπτουν στο πλαίσιο εφαρμογής του ελέγχου και της βούλησής μας και οι οποίοι είναι συχνά αναστρέψιμοι.

Οι φυτικές ουσίες θεραπεύουν τον καρκίνο (Άλλη μια έρευνα το επιβεβαιώνει)

Με άλλα λόγια, ο καρκίνος έχει γίνει πλέον κατανοητός ως μια επιγενετική δυσλειτουργία, μια άμεση ή ακόμη και προσαρμοστική αντίδραση στο μετα-βιομηχανικό και καρκινογόνο περιβάλλον που σε συνδυασμό με τις πλαστικές τροφές που ως επί το πλείστον είναι χημικές, δημιουργούν ένα περιβάλλον μέσα στο σώμα μας ιδανικό για την ανάπτυξη του καρκίνου.

Πράγματι, σε μια καινούρια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Food and Chemical Toxicology» με τίτλο «Η χρήση των βιοδραστικών ενώσεων φυτικής προέλευσης στην επίθεση των καρκινικών βλαστοκυτταρων και τη ρύθμιση του μικροπεριβάλλοντος των όγκων», οι συγγραφείς επισημαίνουν τις ισχυρές επιπτώσεις αυτής της καινούριας επιγενετικής αντίληψης για τον καρκίνο:

«Μια θεμελιώδης πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι οι επιγενετικές μεταβολές μπορούν ενδεχομένως να αντιστραφούν με την τροποποίηση επιγενετικών παραγόντων, όπως η διατροφή και ο τρόπος ζωής. Σήμερα, η εξακρίβωση αυτών των παραγόντων είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία επιγενετικών προληπτικών μέτρων καθώς και πιο αποτελεσματικών στρατηγικών αντικαρκινικών παρεμβάσεων».

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι οι φυσικές παρεμβάσεις για άλλη μια φορά (μετά από αμέτρητες χιλιετίες παγκόσμιας χρήσης) βρίσκονται στην αιχμή της ιατρικής παρέμβασης:

«Ουσιαστικά, όλες οι διατροφικές ενώσεις έχουν την ικανότητα να δρουν σε επιγενετικό επίπεδο στα καρκινικά κύτταρα επηρεάζοντας έτσι το επιγονιδίωμα με θετικό ή αρνητικό τρόπο. Ιδιαιτέρως, οι φυτικές ενώσεις όπως οι πολυφαινόλες, έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν τις βλαβερές επιγενετικές μεταλλάξεις σε καρκινικά κύτταρα, να εμποδίζουν την εξέλιξη της ογκογένεσης, να εμποδίζουν τη μετάσταση ή να καθιστούν τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία» (Vanden Berghe, 2012).

Η καινούρια μελέτη επισημαίνει τα ακόλουθα σημεία, των οποίων οι συνέπειες για το μέλλον της θεραπείας του καρκίνου είναι πραγματικά επαναστατικές:

• Τα καρκινικά βλαστοκύτταρα είναι ανθεκτικά στη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία προκαλώντας έτσι υποτροπή του όγκου.

• Τα καρκινικά βλαστοκύτταρα είναι γνωστό ότι ενυπάρχουν σε συγκεκριμένες υποξικές και όξινες περιοχές του όγκου.

• Οι φυτικές ενώσεις επηρεάζουν την αυτοανανέωση, τον μεταβολισμό και το μικροπεριβάλλον των καρκινικών βλαστοκυττάρων.

• Οι φυτικές ενώσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/oi-fytikes-ousies-therapevoun-ton-karkino/

Όπως έχουμε αναφέρει εκτενώς σε παλαιότερα άρθρα, η ανακάλυψη ενός υποπληθυσμού στα κύτταρα των όγκων γνωστού ως καρκινικά βλαστοκύτταρα, αποκαλύπτει ότι ο μισός αιώνας πολέμου κατά του καρκίνου που ξεκίνησε επισήμως το 1971 με την υπογραφή της Εθνικής Πράξης κατά του Καρκίνου από τον Νίξον, ήταν εντελώς εσφαλμένος. Η ιδέα ότι ο καρκίνος είναι απλώς ένα υποπροϊόν των κυττάρων μέσα στο σώμα που εξαφανίζονται λόγω βλάβης του DNA και αναπαράγονται κλωνικά μέσω χαοτικών και τυχαίων διαδικασιών έχει αμφισβητηθεί από την ανακάλυψη ότι οι όγκοι στην πραγματικότητα είναι εξελιγμένες, ιεραρχικά οργανωμένες ομάδες που παρουσιάζουν συμπεριφορά επιβίωσης υψηλής ευφυΐας με αρχαία προέλευση.

Σύμφωνα με τη συνήθη αντίληψη, ο καρκίνος είναι κάτι που «είτε έχει είτε δεν έχει κανείς» και τα καρκινικά κύτταρα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως εχθρός και να εξαφανιστούν με κάθε μέσο. Αυτή η θεραπεία ακολουθείται ανεξαρτήτως από τις παράπλευρες απώλειες που θα υπάρξουν στον ασθενή. Η καινούρια και πολύ πιο διαφοροποιημένη προοπτική που αφορά τα καρκινικά βλαστοκύτταρα, επιταχύνεται κατά κύριο λόγο από επιγενετικούς παράγοντες – π.χ. έκθεση σε χημικές ουσίες, διατροφικές ασυμβατότητες, μεταβολική οξέωση και χαμηλό ποσοστό οξυγόνωσης (υποξία) – και προσφέρει μια πολύ πιο ελπιδοφόρα και δυναμική αντίληψη όσον αφορά την πρόληψη και τη θεραπεία.

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/oi-fytikes-ousies-therapevoun-ton-karkino/

Αν λοιπόν ο καρκίνος δεν είναι κάτι που προκύπτει στο σώμα εξαιτίας «κακών γονιδίων» τα οποία έχουν κληρονομηθεί από μακρινούς προγόνους αλλά κάτι που το σώμα κάνει προσαρμοστικά προκειμένου να επιβιώσει από ανθρωπογενείς παράγοντες που διαφοροποιούνται μέσα σε εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια χρόνια, τότε η λύση για να ξεπεραστεί η παγκόσμια επιδημία καρκίνου είναι η επανάκτηση ή / και επαναφορά των ιδανικών σωματικών και ψυχοπνευματικών συνθηκών του σώματος που δεν θα ευνοούν πλέον την καρκινογένεση.

Ευχόμαστε να έρθει εκείνη η στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, όταν η συμβατική ιατρική θα αναγνωρίζει ελεύθερα ότι ο καρκίνος αποτελεί μια φυσική αντίδραση στις δεκαετίες έκθεσης σε αφύσικες, εξελικτικά πρωτοφανείς χημικές, ηλεκτρομαγνητικές και ψυχοσωματικές συνθήκες. Αντί λοιπόν να θεωρείται κάτι κακό και να γίνεται βίαιη καταστολή των συμπτωμάτων αυτής της τέλειας καταιγίδας τοξικότητας – του καρκίνου – φωτισμένοι επιστήμονες θα μάθουν να αντιμετωπίζουν, να απομακρύνουν και να διορθώνουν τις πρωταρχικές αιτίες δίνοντας έμφαση στην επαναφορά των συνθηκών που υποστηρίζουν τα γενετικά και επιγενετικά πρότυπα υγείας και ευεξίας.

[toggle title="Πηγές"]

cancer-insights.asu.edu

www.sciencedirect.com

kellybroganmd.com

www.greenmedinfo.com

www.greenmedinfo.com/disease/cancer-stem-cells

[/toggle]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τραυλισμός: Καινοτόμος έρευνα του εγκεφάλου ανοίγει το δρόμο σε νέες θεραπείες
Απίστευτο: Οι δύο ασθενείς που κατάφεραν να νικήσουν το Αλτσχάιμερ – Ο τρόπος ζωής που έβαλε φρένο στη νόσο!
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν ήπια γνωστική εξασθένιση: Τα κοινά συμπτώματα
Ευερέθιστο έντερο… το σύνδρομο του σύγχρονου τρόπου ζωής | Οι τροφές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση