,

Ψυχολογικό Τεστ Αυτοεκτίμησης 26 ερωτήσεων

Ένα ψυχολογικό τεστ που βασίζεται στην έρευνα των κλινικών ψυχολόγων Dr William R. Nugent από το Πανεπιστήμιο του Tennessee και Janita W. Thomas από

Ψυχολογικό Τεστ Αυτοεκτίμησης 26 ερωτήσεων

Το τεστ αυτοεκτίμησης των κλινικών ψυχολόγων Dr William R. Nugent από το Πανεπιστήμιο του Tennessee και Janita W. Thomas από την Κλινική Ψυχοθεραπείας Dede Wallace Center θεωρείται ένα από τα πιο έγκυρα ψυχομετρικά τεστ όσον αφορά τη διερεύνηση της αυτοεκτίμησης.

Τις τελευταίες δεκαετίες  έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα στροφή ως προς τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την αυτοεκτίμηση. Τριάντα χρόνια πριν έμοιαζε ξεκάθαρο ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση ήταν κρίσιμης σημασίας για μια ευτυχισμένη και χαρούμενη ζωή. Αυτή η πεποίθηση ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Advertisment

Έρευνα που έγινε τη δεκαετία του 60 φάνηκε να αποδεικνύει ότι οι επιδόσεις των μαθητών εξαρτώταν περισσότερο από το επίπεδο της αυτοεκτίμησής τους παρά από τις διανοητικές τους ικανότητες. Αυτή η μελέτη ενέπνευσε χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν στην βελτίωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών. Αυτό όμως δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο Louis Janda η οποία είναι υπέρ της άποψης ότι η υπερβολική αυτοεκτίμηση οδηγεί στη δημιουργία Ναρκισιστών ανθρώπων. Οι έρευνες στο πεδίο της ψυχολογίας έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αλλά πολλές φορές επιδέχονται πολλές ερμηνείες.

Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μια υγιής αυτοεκτίμηση είναι, αν όχι προϋπόθεση, σύμμαχος για μια ευτυχισμένη ζωή.

Οι ερωτήσεις του τεστ βασίζονται στην έρευνα των κλινικών ψυχολόγων Dr William R. Nugent από το Πανεπιστήμιο του Tennessee και Janita W. Thomas από την Κλινική Ψυχοθεραπείας Dede Wallace Center. Ουσιατικά το τεστ μετράει πόση αυτοεκτίμηση έχετε και σας δίνει μέτρο σύγκρισης με το ποσοστό των ανθρώπων που πηραν το ίδιο σκορ με εσάς.

Advertisment

Άλλα ενδιαφέροντα ψυχολογικά τεστ ήταν τα παρακάτω

Πόσο αυτοέλεγχο έχετε; Απαντήστε στις ερωτήσεις

Είστε εσωστρεφείς, εξωστρεφείς ή αμφιστρεφείς;

Πόσο ρατσιστές είστε; Το ψυχολογικό τεστ των 10 ερωτήσεων

[viralQuiz id=39]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση