, ,

Πώς να διατηρήσετε το αβοκάντο φρέσκο μέχρι και 6 μήνες

Πώς να κρατήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα στην κατάψυξη και έτοιμα για κατανάλωση όποτε τα χρειαστείτε!

Πώς να διατηρήσετε το αβοκάντο φρέσκο μέχρι και 6 μήνες

Πράγματι, μπορείτε να διατηρήσετε για πολύ καιρό το αβοκάντο. Μήπως ξαφνικά φέρατε στο μυαλό σας όλα εκείνα τα ζουμερά φρούτα που πετάξατε στα σκουπίδια ενώ δεν θα έπρεπε; Κι εμείς το ίδιο. Αυτά τα φρούτα είναι όντως ακριβά. Όχι όμως πια! Υπάρχουν 2 τρόποι για να το κάνετε αυτό: είτε κόβοντάς τα στη μέση είτε πολτοποιημένα.

Διαβάστε επίσης

Advertisment

7 λόγοι που αξίζει να καταναλώνετε αβοκάντο τακτικά και μια νόστιμη συνταγή με αβοκάντο και ντομάτα!

Καλλιεργήστε μόνοι σας ένα δέντρο αβοκάντο και αποκτήστε μεγάλες ποσότητες βιολογικών φρούτων

Διαβάστε παρακάτω τη μέθοδο:

1. Πλύνετε τα αβοκάντο μαζί με τη φλούδα τους

Advertisment

2. Κόψτε τα στα 2 και ξεφλουδίστε τα

3. Αν αποφασίσετε να τα διατηρήσετε μισά, τυλίξτε τα 2 μισά ξεχωριστά σε μια πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια, βάλτε τα σε μια αεροστεγή σακούλα και ύστερα στην κατάψυξη για να παγώσουν. (Μην ξεχάσετε να κολλήσετε μια ετικέτα με το όνομα και την ημερομηνία πάνω στη σακούλα!)

4. Αν αποφασίσετε να τα κάνετε πουρέ, μπορείτε είτε να λιώσετε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι είτε σε ένα μίξερ με λίγο λάιμ, χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι. Στη συνέχεια αποθηκεύστε σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα ή ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε τα στην κατάψυξη.

5. Τα αβοκάντο μπορούν να διατηρηθούν κατεψυγμένα μέχρι και 5 ή 6 μήνες. Για να τα αποψύξετε, αφήστε τα στο ψυγείο 12 ως 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε ή σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα ή βάλτε τα σε ένα μπολ και αφήστε να τρέξει κρύο νερό πάνω στο δοχείο.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/pws-na-diatirisete-avocando-fresko/

Όπως όμως συμβαίνει πάντα, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Μετά την απόψυξη, το αβοκάντο δεν είναι τόσο σφιχτό όσο το φρέσκο. Μην ξεχνάτε ότι ήταν τόσο καιρό μέσα στην κατάψυξη κι έτσι είναι λογικό να μην είναι πλέον ακριβώς το ίδιο. Έτσι, ενώ δεν θα ήταν ωραίο να το καταναλώσετε ως σνακ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε γουακαμόλε, σάλτσες, γαρνιτούρες και γρανίτες (προσθέτοντας ίσως λίγο λάιμ και τεκίλα).

Τώρα λοιπόν που γνωρίζετε καλά πώς να καταψύχετε τα αβοκάντο, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε όταν είναι η εποχή τους και άρα λίγο φθηνότερα σε σύγκριση με τις τιμές τους όταν είναι εκτός εποχής. Αν σκέφτεστε πώς ήταν δυνατόν τόσο καιρό να μην το κάνατε αυτό, σίγουρα έχετε δίκιο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Συνταγή | Παραδοσιακή σκορδαλιά με ψωμί (βίντεο)
Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση