, ,

5 ερωτήσεις που όλοι πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους για να βρουν το δρόμο τους

Βρείτε τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε στη ζωή σας, κάνοντας 5 απλές ερωτήσεις στον εαυτό σας.

5 ερωτήσεις που όλοι πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους για να βρουν το δρόμο τους

5 ερωτήσεις που όλοι πρέπει να κάνουν
στον εαυτό τους για να βρουν το δρόμο τους

Πολλοί άνθρωποι ζουν τη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο από ότι θα ήθελαν. Λίγο οι οικονομικές απαιτήσεις, λίγο η γενικότερη έλλειψη ευκαιριών και επιλογών, κάνουν τους ανθρώπους να καταπνίγουν τα «θέλω» τους και να χάνουν το βαθύτερο νόημα και σκοπό της ζωής τους.

Advertisements

Σε αυτό το πλαίσιο, η life coach Susie Moore, προτείνει 5 ερωτήσεις τις οποίες ο καθένας θα έπρεπε να κάνει στον εαυτό του όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, ώστε να βρει και να ακολουθήσει αυτό που αγαπά στη ζωή του και, γιατί όχι, να το κάνει και επαγγελματικά.

1. Ποια είναι τα χόμπι μου;

Τα χόμπι είναι οι δραστηριότητες που ο άνθρωπος κάνει χωρίς πίεση και απολαμβάνει περισσότερο. Με το να αναλογιστούμε τι είναι αυτό που μας αρέσει πιο πολύ να κάνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, μπορεί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τον επόμενο επαγγελματικό μας σταθμό. Είναι σίγουρα μια καλή αρχή!

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/erotiseis-oloi-kanoun-eauto-tous-vroun-dromo-tous/

2. Τι μου άρεσε να κάνω όταν ήμουν παιδί;

Η Moore εξηγεί πως μπορεί να μεγαλώνουμε και να αλλάζουμε, αλλά τα πράγματα που μας άρεσε να κάνουμε στην παιδική μας ηλικία, δύσκολα ξεθωριάζουν. Μπορεί να βρίσκονται κάπου μέσα κρυμμένα αλλά πάντα θα δείχνουν ποιοι είμαστε πραγματικά.

3. Ποιες ιστοσελίδες και βιβλία μου αρέσει να διαβάζω;

Οι σελίδες και τα βιβλία που μας αρέσει να παρακολουθούμε και να διαβάζουμε καθημερινά, δείχνουν τα ενδιαφέροντά μας και τα ερεθίσματα που μας ελκύουν. Από εκεί, μπορούμε να βγάλουμε ορισμένα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα που μας διέφευγαν.

https://enallaktikidrasi.com/2016/08/erotiseis-oloi-kanoun-eauto-tous-vroun-dromo-tous/

4. Ποιο θέμα συζήτησης δεν βαριέμαι ποτέ;

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος του χαρακτήρα μας. Το θέμα συζήτησης που μας κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο, υποδηλώνει ορισμένα βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς μας και δείχνει ποιο είναι, στην ουσία, το πάθος μας. Είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να αναπτύξουμε.

5. Ανήκω κάπου;

Τέλος, η Moore, προτείνει να αναλογιστούμε το αν ανήκουμε κάπου. Σε μια ομάδα, σε μια φυλή, κάπου όπου νιώθουμε όμορφα όταν συμμετέχουμε σε αυτό ή περιτριγυριζόμαστε από άτομα των ίδιων ενδιαφερόντων. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε ίσως είναι καιρός να ενισχύσουμε την κοινωνικότητά μας, συμμετέχοντας σε διάφορες ομάδες, ώστε σταδιακά να αναγνωρίσουμε τα πραγματικά μας ενδιαφέροντα και να τα αναπτύξουμε.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | 11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή
«Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί» | Μαρκ Τουέιν
Παιδιά τραυματισμένα σε σώμα ενηλίκων!
Το άγχος θεριεύει όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε