, , ,

Αυτοί που σε στηρίζουν ακόμα κι όταν δεν θες

Οι πραγματικοί σου φίλοι είναι αυτοί που σε στηρίζουν ακόμα κι όταν εσύ είσαι πεπεισμένος πως είσαι μια χαρά και μόνος.

Αυτοί που σε στηρίζουν ακόμα κι όταν δεν θες

Αυτοί που σε στηρίζουν ακόμα κι όταν δεν θες

Είναι αυτοί που ψάχνεις όταν έχεις τις μαύρες σου και θες να τα πεις να ξαλαφρώσεις. Αυτούς στους οποίους πρώτους θες να πεις τα ευχάριστα νέα. Αυτούς που θες δίπλα σου ακόμα κι όταν δεν θες κανέναν. Οι πραγματικοί σου φίλοι είναι αυτοί που σε στηρίζουν ακόμα κι όταν εσύ είσαι πεπεισμένος πως είσαι μια χαρά και μόνος.

Advertisment

Διαβάστε επίσης από την Μαρία – Χριστίνα Δουλάμη

 


Είναι αυτοί που ακόμη κι αν σας χωρίζει ένας ολόκληρος ωκεανός, θα βρείτε χρόνο και τρόπο να τα λέτε συχνά λες και κάθεστε εκεί δίπλα ο ένας στον άλλον. Είναι αυτοί που θα σ’ ακούσουν και μετά θα σου πουν την ειλικρινή τους άποψη, ακόμη κι αν αυτή δεν αποτελείται από τα λόγια που θα ‘θελες να σου είχαν πει. Είναι αυτοί που σε ξέρουν ίσως καλύτερα κι από τον ίδιο σου τον εαυτό και θέλουν να σε προστατέψουν ακόμη κι αν εσύ δεν βλέπεις το ρίσκο στα βήματα που κάνεις.

Οι αληθινοί σου φίλοι είναι αυτοί που θα είναι μαζί σου και στα ωραία και στα άσχημα. Αυτοί που σε ενθαρρύνουν, που σε παρηγορούν, που σε συμβουλεύουν, που σε κατσαδιάζουν, ανάλογα με την περίσταση. Είναι αυτούς με τους οποίους θα μιλάς με τις ώρες χωρίς να καταλαβαίνεις πώς έχουν περάσει. Αυτοί που θα μοιραστούν μαζί σου και τη χαρά και τον πόνο. Αυτοί οι οποίοι δε θα σε αφήσουν να κάνεις χαζομάρες μόνος, που θα ξέρουν πότε χρειάζεται να σε σπρώξουν προς την τρέλα και πότε να σε αποτραβήξουν από αυτήν.

Αυτοί οι φίλοι είναι αυτοί που χρειαζόμαστε στη ζωή μας για να νιώσουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Είναι αυτοί που μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, να βλέπουμε τον κόσμο από άλλη σκοπιά, και να πιστέψουμε πως ίσως πράγματι να είμαστε πιο δυνατοί και πιο άξιοι από ότι οι ίδιοι νομίζουμε. Είναι αυτοί που γεμίζουν τη ζωή μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε τυχεροί απλά επειδή υπάρχουν.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση