,

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Αν μένεις ακίνητος κοιτώντας απλά τον σκοπευτή σίγουρα οι πιθανότητες να σωθείς είναι ελάχιστες!

Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο

Ξεκίνησα χρόνια πίσω παιδί, γράφοντας μόνο για εμένα συναισθήματα που κυλούσαν σαν την άμμο στην κλεψύδρα. Δεν καταλάβαινα γιατί έγραφα, απλά αφηνόμουν στις λέξεις και τα νοήματα. Έπαιρνα τον πόνο μου και τον μετουσίωνα σε κάτι όμορφο, τον έντυνα με την γαλήνη που του έλειπε, με την στοργή που δεν ερχόταν από χέρι ανθρώπινο… Μεγαλώνοντας το γράψιμο πήρε μορφή, κάθε εικόνα που έλειπε από τη ζωή μου την συμπλήρωνε. Έγινε ο πατέρας, η μητέρα, ο φίλος, ο έρωτας, ο σύντροφος, η αγκαλιά, το χάδι, η φροντίδα, η αγάπη… Η δική μου ζωή!

Advertisment

Διαβάστε επίσης από τη Ρίνα Σερέτη


Και ξαφνικά ήρθε η Εναλλακτική Δράση! Ξεκίνησα να αγγίζω θέματα καθημερινά που γνώριζα πως απασχολούν. Δεν έχω την πρόθεση να δώσω έτοιμες λύσεις γιατί ο τρόπος και οι λύσεις βρίσκονται στο καθένα μας μέσα. Είναι ατομικές! Εσύ έχεις την λύση αρκεί να θες να την αντιμετωπίσεις!

Πρόθεσή μου είναι να ξυπνήσω τη δίψα για την ανακάλυψη του φωτός που έχει ο καθένας μέσα του, να καταφέρνω με κάθε μου κείμενο να χτυπώ τις κατάλληλες χορδές στην ψυχή του αναγνώστη μα και τη δική μου ώστε να δυναμώσουμε την φωτεινή μας πλευρά! Το “Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο” έγινε για εμένα προτεραιότητα!

Αν οι λέξεις μου είχαν τόση θετική επιρροή επάνω μου, αν η ζωή μου έχει αποκτήσει νόημα, δομή και στόχο μέσα από αυτές γιατί να μην συμβεί και σε άλλους;

Ένας φίλος όταν ξεκίνησα μου είπε: «Δώσε ελπίδα και θα κατακτήσεις του πάντες! Η ελπίδα πουλά!». Μα εγώ δεν θέλω να πουλήσω τίποτα! Δεν θέλω να δώσω ελπίδα, θέλω να μεταφέρω την πίστη και την δύναμη στον αναγνώστη πως όλα είναι δυνατά! Και είναι αρκεί να δουλέψεις τις ποιότητές σου, να αναγνωρίσεις τα δυνατά σου σημεία και να αποδεχθείς τα αδύναμα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/gine-esy-allagi-theleis-na-deis-ston-kosmo/

Πολλοί σχολιάζουν σε τέτοια κείμενα πως είναι εύκολο να το λες και πως με λόγια μόνο δεν γίνεται. Ναι εννοείται, αν εσύ δεν προχωρήσεις την ζωή σου, μόνη της μόνο παθήματα θα βλέπεις να σου δίνει… Θα μιζεριάζεις με αυτό το «γιατί πάλι σε εμένα!». Αν μένεις ακίνητος κοιτώντας απλά τον σκοπευτή σίγουρα οι πιθανότητες να σωθείς είναι ελάχιστες! Χρειάζεται να μετατοπιστείς εσύ για να σωθείς δίχως να σε απασχολεί ποιος είναι ο σκοπευτής… Εσύ ποιος είσαι!

Γίνε ο κινούμενος στόχος αν αισθάνεσαι πως ακόμη δεν έχεις τη δύναμη να ξεφύγεις από στόχος… Μάθε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις τους πάντες γύρω σου με ένα μόνο βλέμμα. Η εσωτερική παρατήρηση θα σε οδηγήσει στην εξωτερική παρατηρητικότητα…

Εγώ το κατάφερα γράφοντας, ο καθένας έχει ένα ταλέντο που τον βοηθά να είναι συγκεντρωμένος και μακριά από την εικονική πραγματικότητα που ζει… Ανακάλυψε μέσα σου αυτό το φωτεινό και δημιουργικό που σου φέρνει την γαλήνη και ξεκίνα να αναζητάς εσένα, το συνειδητό «εσύ», όχι το Matrix που σου πασάρουν οι γύρω σου!

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/gine-esy-allagi-theleis-na-deis-ston-kosmo/

Γι’ αυτό μην ακούς κανέναν που θέλει να σου πουλήσει την ελπίδα πως με έναν μαγικό τρόπο θα σου αλλάξει τη ζωή! Σταμάτα να επιτρέπεις στους άλλους να σου συστήνονται ως ειδήμονες, ως δάσκαλοι, και ξεκίνα να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που σου συστήνονται ως συνάνθρωποι! Γίνε κι εσύ συνάνθρωπος, μόνο έτσι θα αλλάξει η κοινωνία. Και όπως λέμε εδώ στη συντροφιά της εναλλακτικής δράσης… “Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο”

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση