, ,

10 προφανείς αλήθειες που ξεχνάμε πολύ εύκολα

Οτιδήποτε έρχεται, έρχεται με προσπάθεια...

10 προφανείς αλήθειες που ξεχνάμε πολύ εύκολα

Σας έχει συμβεί να συνειδητοποιείτε ότι οι καθολικές αλήθειες που ακούτε συχνά, από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν; Συμβαίνει σε όλους μας και σίγουρα και σε εσάς. Γι’ αυτό, σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάζουμε δέκα μαθήματα ζωής που όλοι έχουμε πάρει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ξεχνάμε πολύ εύκολα. Αναλογιστείτε πάνω σε αυτά για άλλη μια φορά και θυμηθείτε πόσο χρήσιμα είναι.

Advertisment

Διαβάστε επίσης: 12 συμβουλές από τους μοναχούς Σαολίν για να μείνετε για πάντα νέοι και υγιείς

10 αλήθειες που ξεχνάμε πολύ εύκολα

1. Η ζωή είναι σύντομη

Συνηθίζουμε να επαναλαμβάνουμε οτι «η ζωή είναι μικρή» σε πολλές περιστάσεις, αλλά πάντα φαίνεται να ερχόμαστε προ εκπλήξεως όταν αντιμετωπίζουμε αυτή την πραγματικότητα, χάνοντας κάποιον κοντινό μας άνθρωπο. Η ουσία είναι να μη χάνουμε χρόνο και να ζούμε τη ζωή μας τώρα. Δεν πρέπει να αγνοούμε την ύπαρξη του θανάτου, αλλά να εκμεταλλευτούμε αυτή τη γνώση όσο ζούμε και να βιώνουμε την κάθε στιγμή έντονα.

2. Η ζωή σου βρίσκεται στα χέρια σου

Ζεις τη ζωή που σχεδιάζεις. Κανένας άλλος δεν μπορεί να αποφασίζει για σένα. Περπατάς στο δικό σου μονοπάτι και κάνεις τις δικές σου, προσωπικές επιλογές. Ακόμα και αν δεν έχεις λοιπόν μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι θες να κάνεις, πρέπει να βρίσκεις το κουράγιο να δέχεσαι κάθε ευκαιρία και να παίρνεις το ρίσκο. Ακολούθα το ένστικτο σου και μη φοβάσαι να αλλάξεις μονοπάτια, να δημιουργήσεις ένα νέο, όταν θα νιώσεις την ανάγκη.

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/10-profaneis-alithies-ksexname-poly-eykola/

3. Η ζωή δεν είναι μόνο ένα φορτωμένο πρόγραμμα

Ορισμένοι άνθρωποι νιώθουν ζωντανοί αν κρατούν τον εαυτό σου απασχολημένο με δουλειά όλη την ώρα. Meetings, συνέδρια, κοινωνικές συναλλαγές και λιγότερο χρόνο για την οικογένεια ή την ψυχαγωγία, όλα αυτά τους δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι σημαντικοί. Αλλά είναι σαν τα χάμστερ που τρέχουν πάνω σε μια ρόδα. Μπορεί να το συνειδητοποιήσουν μόνο όταν θα είναι πολύ αργά και θα έχουν χάσει την αληθινή αίσθηση του να ζεις, που βιώνεται κοντά σε εκείνους που αγαπάμε και εκτιμάμε και περνάμε αξέχαστες στιγμές μαζί.

4. Η αποτυχία προηγείται της επιτυχίας

Οτιδήποτε έρχεται, έρχεται με προσπάθεια. Ως ανθρώπινο είδος είμαστε σχεδιασμένοι να μαθαίνουμε από την αποτυχία από την πρώτη μέρα της γέννησης μας μέχρι και την τελευταία. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν πέτυχες στην πρώτη σου προσπάθεια. Αλλά πάλεψε σκληρά για να μάθεις το μάθημα σου και να το κάνεις καλύτερα την επόμενη φορά. Η διαφορά ανάμεσα σε έναν μετρ και σε έναν αρχάριο βρίσκεται στο γεγονός ότι ο μετρ έχει αποτύχει περισσότερες φορές από όσες έχει προσπαθήσει ο αρχάριος.

5. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις, μέχρι να έρθει η στιγμή να το προσπαθήσεις

Το να πιστεύεις ότι είσαι ικανός να κάνεις κάτι είναι διαφορετικό από το να το κάνεις. Η γνώση είναι καλή, αλλά άχρηστη χωρίς την πράξη. Και δεν χρειάζεται να περιμένεις, μέχρι να βεβαιωθείς 100% ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις. Απλά δοκίμασέ το και θα συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να τελειοποιήσεις τις δεξιότητές σου στην πορεία.

6. Η συγχώρεση μας κάνει να νιώθουμε ελεύθεροι και να εξελισσόμαστε

Συγχωρώντας αυτούς που έχουν κάνει λάθη, αλλά και τον εαυτό μας, είναι το κλειδί της εξέλιξης. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν παραμένεις προσκολλημένος στην απογοήτευση. Αλλά αν είσαι έτοιμος να αφήσεις το παρελθόν εκεί που ανήκει, τότε θα απελευθερωθείς από τα δικά σου δεσμά και θα ζήσεις τη ζωή σου χωρίς να θεωρείς τον εαυτό σου θύμα.

https://enallaktikidrasi.com/2016/10/10-profaneis-alithies-ksexname-poly-eykola/

7. Δεν είναι όλοι καλοδεχούμενοι στη ζωή σου

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι που συναντάμε θετική επίδραση πάνω μας. Δεν πρέπει να πιέζουμε συνδέσεις με ανθρώπους που μας εμποδίζουν από το να αναπτυχθούμε. Αν δεν νιώθεις ελεύθερος όταν αυτοί είναι παρόντες, τότε είναι καλύτερα να τους αποφεύγεις.

8. Αγάπησε τον εαυτό σου, μην περιμένεις από τους άλλους να το κάνουν

Όλοι θέλουμε να αγαπηθούμε, αλλά ορισμένες φορές ξεχνάμε ότι πρέπει πρώτα εμείς να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Δεν πρόκειται οι άλλοι να σε εκτιμήσουν αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου. Αναγνώρισε την αξία σου και θα είσαι ικανός να πετύχεις όσα επιθυμείς στη ζωή σου.

9. Η αξία σου δεν υπολογίζεται από τον πλούτο σου

Δεν είσαι πολύτιμος, επειδή έχεις δικό σου σπίτι, αμάξι ή οτιδήποτε άλλο σού ανήκει. Μην προσπαθείς να σχεδιάσεις την ζωή σου σύμφωνα με τα μοτίβα που δίνονται από την κουλτούρα του καταναλωτισμού στην οποία ζούμε. Εστίασε περισσότερο στις εμπειρίες της πραγματικής ζωής παρά στα υλικά αντικείμενα.

10. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες

Τα πάντα ρει. Συνεπώς, όσο πιο προετοιμασμένος είσαι για να αποδεχτείς την αλλαγή, τόσο και πιο ευτυχισμένος θα νιώθεις. Άνθρωποι και καταστάσεις έρχονται και φεύγουν και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Ίσως δεν είναι εμφανές αυτό από την αρχή, αλλά κάποια μέρα θα το αντιληφθείς πλήρως. Απόλαυσε τη ζωή και ζήσε κάθε δευτερόλεπτο έντονα, μην ξοδέψεις τον χρόνο σου ψάχνοντας μόνιμα για κάτι που δεν έχεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση