, ,

Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας;

Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας; Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλός μας έχει δύο ημισφαίρια και πως στους περισσότερους ανθρώπους

Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας;

Τεστ: Ποιο είναι το κυρίαρχο ημισφαίριο του εγκεφάλου σας;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλός μας έχει δύο ημισφαίρια και πως στους περισσότερους ανθρώπους υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου. Αυτή η θεωρία έχει μακρά ιστορία και έχει υποστηριχθεί από πολλούς επιφανείς επιστήμονες. Πριν από δύο χρόνια όμως μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PloS ONE ήρθε να αμφισβητήσει τη θεωρία των ξεχωριστών λειτουργιών των δύο ημισφαιρίων.

Advertisment

Οι ερευνητές κατέληξαν τότε στο συμπέρασμα ότι ο εγκέφαλός μας λειτουργεί ολιστικά και πως δεν ισχύει ότι το δεξί ημισφαίριο συνδέεται με την καλλιτεχνική πλευρά και το αριστερό με τη λογική. Έκτοτε, μια μεγάλη διαμάχη έχει ξεκινήσει με τους επιστήμονες των δύο πλευρών να ανταλλάσσουν επιχειρήματα υπέρ της μίας ή της άλλης άποψης. Ακόμα όμως δεν έχει υπάρξει οριστική απάντηση στο θέμα. Και μέχρι να υπάρξει, μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε αυτό που μας ταιριάζει περισσότερο.

Πριν λίγα χρόνια είχαμε δει ένα καταπληκτικό βίντεο που είχε δημοσιευτεί στο TED. Εκεί, η νευροεπιστήμονας Τζιλ Μπόλτι Τέηλορ, είχε τη μοναδική ευκαιρία να βιώσει στο δικό της εγκεφαλικό, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε ο εγκέφαλός της κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Και περιγράφει πως βίωνε την εναλλαγή της λειτουργίας από το αριστερό στο δεξί ημισφαίριο. Εάν δεν το έχετε δει, αξίζει να το παρακολουθήσετε εδώ.

Σε αυτό το τεστ θα κληθείτε να απαντήσετε σε 21 ερωτήσεις οι οποίες περιλαμβάνουν βίντεο και ασκήσεις.  Στο αποτέλεσμα θα βρείτε απλές ασκήσεις ενδυνάμωσης του λιγότερου κυρίαρχου ημισφαιρίου του εγκεφάλου σας.

Advertisment

[viralQuiz id=93]

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τεστ: Μήπως ζεις ανάμεσα σε ηλίθιους;
5 κορυφαία Πανεπιστημιακά Τεστ που αξίζει να κάνετε
Κουίζ: Πόσο καλά γνωρίζετε τα 7 Θαύματα της Αρχαιότητας;
6 κορυφαία τεστ προσωπικότητας που αξίζει να κάνετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση