,

Κάνω χώρο, συν-χωρώντας!

Μαθαίνοντας να συγχωρείς από την καρδιά σου, θα νιώσεις χαρά και θα ελευθερωθείς από το βάρος του παρελθόντος.

Κάνω χώρο, συν-χωρώντας!

Κάνω χώρο, συν-χωρώντας!

Γράφει η Σοφία Καλαντζή

Advertisment

Τι θα γινόταν αν ανακάλυπτες ότι για την ζωή σου δεν φταίνε οι άλλοι, αλλά μόνο εσύ; Μας είναι πιο εύκολο να ρίχνουμε το φταίξιμο προς τα έξω. Η αλήθεια είναι όμως ότι όσο και να κατηγορούμε τους άλλους ο θυμός που βιώνουμε είναι μέσα μας. Η πικρία, η αυτολύπη, η θλίψη, είναι εκεί για να σου δείξουν ότι κάτι χρειάζεται να κάνεις που δεν έχεις κάνει ακόμα.

Διαβάστε: Η συγχώρεση μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας

Χρειάζεται με ειλικρίνεια να αποφασίσεις να μπεις μέσα σου και να αντικρίσεις την αλήθεια σου, να κάνεις χώρο για τον ίδιο για σένα. Να αποφασίσεις ότι ο πρώτος που χρειάζεται να συγχωρέσεις δεν είναι η μάνα ή ο πατέρα σου, ο άντρας σου ή η φίλη σου. Ο πρώτος που χρειάζεται να συγχωρέσεις είναι ο ίδιος σου ο εαυτός , για ότι έκανε ή δεν έκανε μέχρι τώρα.

Advertisment

Αυτή είναι μια νέα αρχή, να κάνεις χώρο για σένα. Αν δεν έχεις χώρο για σένα δεν μπορείς να χωρέσεις, να Συν-χωρέσεις κανέναν άλλο. Ο νους συγχωρεί επιφανειακά θα το έχεις καταλάβει αυτό. Πόσες φορές είπες σε κάποιον «σε συγχωρώ» αλλά πάλι σε θυμώνει; Μόνο η καρδιά γνωρίσει την δύναμη της Συγχώρεσης, μόνο από την καρδιά θα κάνεις χώρο για σένα. Μόνο που η καρδιά για να σε ακούσει θέλει να σε βρει αληθινό, θέλει να της αποκαλυφθείς, να ξεγυμνωθείς μπροστά της. Σε θέλει χωρίς μάσκες, καθαρό, γιατί αυτή μιλάει καθαρά και για να την ακούσεις χρειάζεται να απελευθερωθείς από τη θλίψη, την οργή, τον θυμό. Θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από κάθε αρνητικό συναίσθημα, όταν σε βρει έτοιμο!

https://enallaktikidrasi.com/2016/12/kano-xwro-sygxorontas/

Σύμφωνα με έρευνες οι περισσότερες ασθένειες που αφορούν την καρδιά , ακόμα και ο καρκίνος είναι απόροια της αδικίας, του θυμού, της σύγκρισης και της σύγκρουσης, που βιώνει ένα άτομο για την ζωή του, τους άλλους, την κοινωνία. Αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα δίνουν εντολή στον ίδιο τον οργανισμό ότι κάτι δεν πάει καλά η επιμονή στην αρνητικότητα γίνεται σταδιακά ασθένεια. Η ασθένεια σου «χτυπάει» την πόρτα και η σιωπή γίνεται κραυγή για να ακούσεις, να σε ακούσεις. Σ’ακούς; Μόνο οι δυνατοί συγχωρούν, γιατί έχουν την δύναμη να μπουν μέσα τους και να εντοπίσουν την αιτία που κάνει τη ζωή τους ανυπόφορη, δυσβάσταχτη και ανούσια.

Μαθαίνοντας να συγχωρείς από την καρδιά σου, θα νιώσεις χαρά και θα ελευθερωθείς από το βάρος του παρελθόντος, θα αγαπήσεις το παρόν γιατί θα μπορείς να το φτιάξεις όπως εσύ θες, χωρίς ενοχές και δικαιολογίες. Θα πάρεις την ευθύνη του εαυτού σου και έτσι δεν θα σου φταίει κανένας. Θα ζεις ελεύθερος και πιο ώριμος, απομακρύνοντας το θυμό, την λύπη και την αυτολύπη που σε κράταγαν κολλημένο στο παρελθόν. Άσε το παρελθόν και ζήσε στο παρόν. Κάνε χώρο για σένα και ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ, γίνεται!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο Σκαντζόχοιρος που ήθελε | Ένα βιβλίο για την ανακάλυψη του εαυτού και την αναμέτρηση με τη μοναξιά
Ανάμεσα σε βαμπίρ: Ποιοι σας κλέβουν την ενέργεια; Αναγνωρίστε τους και νικήστε τους
Να ακούτε δύο φορές περισσότερο απ’ ό,τι μιλάτε
Τι είναι τελικά οι πεποιθήσεις και πως επηρεάζουν τη ζωή μας;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση