Η χρονιά που φεύγει…

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάνουμε έναν απολογισμό της χρονιάς που φεύγει… Στόχους που δεν πετύχαμε, απογοητεύσεις και πικρίες που δεχτήκαμε, ευτυχισμένες στιγμές, γέλια, χαρές. Κάθε χρόνος μας αφήνει μια γλυκιά γεύση καθώς και μια πικρή ανάμνηση! Όλα είναι μέσα στην ζωή! Το θέμα είναι εσύ τι θα επιλέξεις να κρατήσεις από τον απολογισμό της δικής σου χρονιάς!

Κάθε τι αρνητικό είναι για εμάς ένα μάθημα, ένα εφόδιο που θα μας βοηθήσει να πορευτούμε στην ζωή πιο έυκολα. Κάθε τι δύσκολο που έχουμε συναντήσει είναι ένα μικρό λιθαράκι που συμβάλει στο χτίσιμο της πείρας που αποκτούμε στην ζωή! Και αυτό είναι για εμάς θετικό. Γιατί η πείρα ούτε πουλιέται ούτε αγοράζεται αλλά αποκτάται σιγά σιγά τόσο από τα θετικά αλλά κυρίως από τα αρνητικά γεγονότα της ζωής.

Kρατώντας λοιπόν μόνο τα καλά της χρονιάς που φεύγει, δεσμεύομαι για το 2017:

• Να μην ντρέπομαι να λέω όχι στους άλλους και να τους θέτω όρια.

• Να έχω το θάρρος να απομακρύνω από τη ζωή μου ανθρώπους που μου δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα!

• Να φροντίζω πριν από οτιδήποτε άλλο τον εαυτό μου και την οικογένειά μου.

• Να αδιαφορώ για το τι πιστεύουν οι άλλοι για μένα και να μην αφήνω τα σχόλια τους να επηρεάζουν την διάθεση μου.

• Να μην ντρέπομαι να βάζω στην θέση τους , τους αγενείς ανθρώπους και να διεκδικώ το δίκιο μου μόνο σε περιπτώσεις που αξίζει τον

κόπο.

• Να πιστεύω στον εαυτό μου και στις ικανότητες μου!

• Να κάνω πράγματα που με ευχαριστούν!

• Nα θέσω ως προτεραιότητα την ευτυχία αλλα και την ψυχική μου υγεια!

Kαλή χρονιά!!

Μαρία Αρφαρά

Συγγραφέας Μαρία Αρφαρά

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο ενώ η καταγωγή μου είναι από την πανέμορφη Σύμη! Σπούδασα Marketing-Management στο American College of Greece (Deree College). Είμαι φανατική βιβλιοφάγος αστυνομικών κυρίως μυθιστορημάτων, αγαπώ τη συγγραφή γιατί με βοηθά να ξεδιπλώνω ευκολοτερα τις σκεψεις και τα συναισθήματά μου. Είμαι παντρεμένη και μητέρα δυο υπέροχων ζουζουνιών.

Δείτε όλα τα άρθρα

Λάβετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν στο e-mail σας

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε