Τα Καλώς Κείμενα

Τα Καλώς Κείμενα, είναι ένα λογοπαίγνιο της στιγμής και ένα εφεύρημα της ψυχής. Είναι μια απάντηση στη γνωστή μας φράση “τα κακώς κείμενα”, την οποία χρησιμοποιούμε για μια δύσκολη, προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή που υπάρχει από καιρό (πχ. θίγεις τα κακώς κείμενα).

Τα Καλώς Κείμενα – αντίθετα με τα “κακώς κείμενα”- είναι κάπου εκεί και δεν τα θίγει κανείς. Είτε μεταφορικά ως κατάσταση, είτε κυριολεκτικά ως κείμενα (δηλαδή έκφραση του γραπτού λόγου), τα Καλώς Κείμενα κρίνονται αντιεμπορικά. “Δεν πουλάνε”.

Τα Καλώς Κείμενα, ως κείμενα, αθόρυβα κάνουν τη δουλειά τους περιμένοντας τους εραστές του λόγου να τα επισκεφθούν και να μετουσιώσουν τη φλόγα τους μυστικιστικά μεταξύ των ομάδων που έχουν αναπτύξει άλλες ευαισθησίες. (Οι πεζοί τους ονομάζουν “ποιητές” για να ξεμπερδεύουν μαζί τους με συνοπτικές διαδικασίες).

Τα Καλώς Κείμενα, ως κατάσταση, συμβαίνουν μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τα αγαπούν τα δελτία ειδήσεων και οι “ενημερωτικές εκπομπές” γιατί δεν προκαλούν φόβο, ούτε δέος. Μένουν στο περιθώριο περιμένοντας αλτρουιστικές ψυχές  να τα συνδράμουν. (Οι ρεαλιστές τους κολλάνε την ετικέτα “αιθεροβάμωνες”).

Τα Καλώς Κείμενα και με τις δύο ερμηνίες τους, είτε σαν γραπτός λόγος είτε σαν κατάσταση, είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Είναι αυτά που κρατούν το μυαλό και την καρδιά συντονισμένα. Είναι η αφύπνισή μας για τη δύναμη που έχουμε να αλλάζουμε τον κόσμο. Κι ο κόσμος αλλάζει με μικρές κινήσεις από “τρελούς”.

Αυτούς που λένε: Αμφισβήτησέ το. Δημιούργησε φρέσκιες σκέψεις καθημερινά και μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο. Μην το σκέφτεσαι, απλά κάν’ το. Κάθε επίτευγμα έχει δράση. Θίξε τώρα τα Καλώς Κείμενα! Διάβασε ένα εμπνευστικό βιβλίο σαν τον “Πρωθυπουργό”. Βάλε προσοχή σε κάθε τι καλό που συμβαίνει κάθε μέρα. Μελέτησε, δράσε πάνω σε ό,τι καλό πιστεύεις. Η δύναμη του λόγου σου έχει το λόγο της, δηλαδή την αιτία. Και η αιτία είναι η αρχή των πάντων.

-Sponsored Ad-

Συγγραφέας Μπάμπης Γεωργακόπουλος

Ο Μπάμπης Γεωργακόπουλος είναι διαφημιστής και κειμενογράφος. Μαγεύεται απο τον κόσμο των ιδεών και απογειώνεται όταν αυτές υλοποιούνται. Ως αμετανόητος υλιστής, συνειδητοποίησε τη ματαιότητα του “έχω” και ξεκίνησε την αναζήτηση του “είμαι”. Με ή χωρίς ποδήλατο σ΄αυτό το ταξίδι της γνώσης σημασία έχουν οι ιστορίες στη διαδρομή…

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε