,

Τα Καλώς Κείμενα

Η δύναμη του λόγου σου έχει το λόγο της, δηλαδή την αιτία. Και η αιτία είναι η αρχή των πάντων.

Τα Καλώς Κείμενα

Τα Καλώς Κείμενα

Τα Καλώς Κείμενα, είναι ένα λογοπαίγνιο της στιγμής και ένα εφεύρημα της ψυχής. Είναι μια απάντηση στη γνωστή μας φράση “τα κακώς κείμενα”, την οποία χρησιμοποιούμε για μια δύσκολη, προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ή που υπάρχει από καιρό (πχ. θίγεις τα κακώς κείμενα).

Advertisment

Τα Καλώς Κείμενα – αντίθετα με τα “κακώς κείμενα”- είναι κάπου εκεί και δεν τα θίγει κανείς. Είτε μεταφορικά ως κατάσταση, είτε κυριολεκτικά ως κείμενα (δηλαδή έκφραση του γραπτού λόγου), τα Καλώς Κείμενα κρίνονται αντιεμπορικά. “Δεν πουλάνε”.

Διαβάστε επίσης από τον Μπάμπη Γεωργακόπουλο

Advertisment


Τα Καλώς Κείμενα, ως κείμενα, αθόρυβα κάνουν τη δουλειά τους περιμένοντας τους εραστές του λόγου να τα επισκεφθούν και να μετουσιώσουν τη φλόγα τους μυστικιστικά μεταξύ των ομάδων που έχουν αναπτύξει άλλες ευαισθησίες. (Οι πεζοί τους ονομάζουν “ποιητές” για να ξεμπερδεύουν μαζί τους με συνοπτικές διαδικασίες).

Τα Καλώς Κείμενα, ως κατάσταση, συμβαίνουν μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας και δεν τα αγαπούν τα δελτία ειδήσεων και οι “ενημερωτικές εκπομπές” γιατί δεν προκαλούν φόβο, ούτε δέος. Μένουν στο περιθώριο περιμένοντας αλτρουιστικές ψυχές  να τα συνδράμουν. (Οι ρεαλιστές τους κολλάνε την ετικέτα “αιθεροβάμωνες”).

Τα Καλώς Κείμενα και με τις δύο ερμηνίες τους, είτε σαν γραπτός λόγος είτε σαν κατάσταση, είναι το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής. Είναι αυτά που κρατούν το μυαλό και την καρδιά συντονισμένα. Είναι η αφύπνισή μας για τη δύναμη που έχουμε να αλλάζουμε τον κόσμο. Κι ο κόσμος αλλάζει με μικρές κινήσεις από “τρελούς”.

Αυτούς που λένε: Αμφισβήτησέ το. Δημιούργησε φρέσκιες σκέψεις καθημερινά και μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο. Μην το σκέφτεσαι, απλά κάν’ το. Κάθε επίτευγμα έχει δράση. Θίξε τώρα τα Καλώς Κείμενα! Διάβασε ένα εμπνευστικό βιβλίο σαν τον “Πρωθυπουργό”. Βάλε προσοχή σε κάθε τι καλό που συμβαίνει κάθε μέρα. Μελέτησε, δράσε πάνω σε ό,τι καλό πιστεύεις. Η δύναμη του λόγου σου έχει το λόγο της, δηλαδή την αιτία. Και η αιτία είναι η αρχή των πάντων.

Latest posts by Μπάμπης Γεωργακόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Υπάρχει το «για πάντα»... κι είναι ωραίο να το λες
Έβαλα τα χέρια μου στις τσέπες... και βρήκα ξεχασμένα γράμματα που κάποτε τα κουβαλούσα σαν φυλαχτό...

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση